Ti mit szóltok a Lilith névhez? Anyakönyvezhető ez egyáltalán?
Hát... Akármilyen trú dark vagyok, - én nem örülnék, ha egy női démonnak, “a baj, a betegség, az őrület” megtestesítőjének neveznének, - nem kárhoztatnék erre a sorsra egy újszülött kislányt. Elég beteg, hogy elméletileg már lehet adni magyaros írásmóddal itthon is.
Nagyon sok hasonló név létezik, ami szép, és kedves jelentésű:
Lili, Liliána, Liliom, Lilianna, Lilla...stb.
Lilith volt az első nő, szintén a föld porából gyúrta a Teremtője, azonban éppen ezért nem fogadta el Ádám felsőbbségét, ezért a Teremtővel kitúrták a Paradicsomból és bűnösnek nevezték ki. Ő volt az első feminista! Semmi élc nincs a szavaimban, olvassatok utána!
Már-ki
Évát már Ádám bordájából teremtette a Teremtője, tehát alávetette magát Ádám akaratának, kivéve az almás ügyet.
Már-ki
#21 ha így van visszavonom amit írtam Kedves Kérdező. A legutóbbi értelmezések azt mutatták amit írtam.
#21 ez a legújabb értelmezés? Mert a Biblia kutatók állandóan vitáznak, pláne az Ószövetségen. Én nem vagyok vallásos, így csak olvastam és tévében hallottam róla pár éves a legutóbbi ismeretem. Nem néztem meg a linket még, meg fogom, köszönöm, de tényleg ez általánosan elfogadott? Vagy olyan mint az evangéliumok sorsa, amelyeket nem vettek be a Bibliába?
Tényleg érdekel, tényleg kérdezem, ez általánosan elfogadott, hogy csak démon volt, vagy rákenték mert a dogmákba nem fér bele egy Éva előtti feleség?
Tényleg kérdezem.
Már-ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!