Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Miért tartja a karácsonyt aki...

Miért tartja a karácsonyt aki nem vallásos?

Figyelt kérdés
Én nem tartom, mert nekem semmit nem jelent, de ezt a legtöbben furcsának tartják.
2018. dec. 25. 20:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én keresztény vagyok, de igazából nem zavar, hogy nem hívők is tartják. A karácsony a kultúránk része is.

Mindenszentek ugyanez. Nekem alapvetően egy egyházi ünnep. Aki meg nem vallásos, az is megemlékezik a halottjairól. Az ő dolga, hogy miért teszi., pedig lehet, hogy igazán nem is hisz a halál utáni életben.

De igazából megértem azt a nem hívőt is, aki nem ünnepli karácsonyt.

2018. dec. 25. 23:19
 12/16 anonim ***** válasza:
20%

"Keress rá, Jézus nem karácsonykor született."

Ehhez csak annyit írnék, hogy karácsonykor nem is Jézus születésének konkrét NAPJÁT ünnepeljük. A kereszténység nem egy adott napot ünnepel, nem úgy, mint pl. a rómaiak, a Legyőzhetetlen Nap napját a napforduló után (egyébként 3. században lett ez ünnep, a karácsonyt meg hamarabb már ünnepelték, igaz nem birodalomszinten minden keresztény közösségben pont dec. 25-én).

Teljesen mindegy, hogy mikor született Jézus. Karácsonykor azt a teológiai "tartalmat" (hülye szó, de nem jut más eszembe) ünnepeljük, hogy az Ige testté lett. Hogy az Isten beleszületett ebbe a világba, hogy emberré lett. Ha ez április 17-én történt valójában, az ezen az üzeneten semmit nem változtat.

Merőben más egyébként a karácsony ünnepének tartalma, üzenete, mint a pogány ünnepeknek. De ilyen alapon a rómaiakat is meg lehetne vádolni, ők ugyanis tényleg az összes ünnepüket máshonnan vették. Érdekes módon, ez senkit nem zavar, ők a "királyok" így is és nekik van igazuk. :))

2018. dec. 25. 23:24
 13/16 anonim válasza:
82%
A karácsony eleve pogány ünnep volt, szóval neked nem kéne tartanod ennyi erőve, nem ? Meg mit érdekel téged más élete, foglalkozz a sajátoddal, hidd el mindenkinek jobb lesz !
2018. dec. 25. 23:34
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne tartaná? Ez az ünnep már beleivódott a kultúránkba. Sokan nem vallási ünnepként tartják, hanem inkább szokásként, hagyományként.

Úgy őszintén, jelentkezzen már, akinek tényleg Jézus születése jut róla először eszébe.

2018. dec. 25. 23:50
 15/16 anonim ***** válasza:
18%
Téli napforduló, a fèny ünnepe! Vagyis Jézus születése! Karácsony után lesznek egyre hosszabbak a nappalok! Istenem ennyit se tudunk?
2018. dec. 26. 07:54
 16/16 anonim ***** válasza:
Mert a szíve dobog és szeretet lakozik lelkében. Azért :DD
2018. dec. 29. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!