Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » 90 nap és karácsony, ti már...

90 nap és karácsony, ti már néztek ajándékot?

Figyelt kérdés
Szerintetek is érdemes most elkezdi az ajándékokat vásárolni/keresgélni?

2018. szept. 25. 16:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Nálunk az ajándékozás nagyon személyes. Csak 5 közeli családtagnak ajándékozok, így tényleg szeretek odafigyelni nagyon.

Ebből már 3-at ki is találtam, és lehet, hogy következő hónapban meg is veszem. Egyrészt így már meg van oldva, másrészt nem egy hónapban kell egyszerre mindent megvenni, ami azért anyagilag is jobb. Meg nem is szeretem a decemberi kapkodást, én addigra már szeretek mindennel kész lenni, és csak élvezni a hangulatot.

2018. szept. 26. 11:07
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Éppen ez az ajándékozás lényege. Nem a tárgyak, nem maga az ajándék. Hanem az, hogy gondolsz a szeretteidre, odafigyelsz rájuk egész évben, figyeled a beszélgetéseitekből hogy mire vágynak, és ezeket a vágyakat alkalomadtán (pl ugye karácsonykor) megvalósítod. Akik fröcsögnek, azok ezt nem értik.

De azok se, akik december 24-én rohangálnak, mint a mérgezett egér, hogy valamit be kéne szerezni, mert muszáj.

2018. szept. 26. 11:51
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

egész évben jegyzem fejben, hogy ki, mire vágyik, bár még nem kezdtem el beszerezni, költözés kellős közepén vagyok, így nehéz egyezkedni a csomagküldőkkel meg a webshopokkal. ja, meg ami kreatív, annak lassan megszületnek a szabásmintái :)

amúgy ezzel egyedül é vagyok így a családban, mindenki más majd dec.20án kezd el görcsölni a témán. én meg olyankor sütit sütök, barátokkal találkozok, kószálok a karácsonyi vásárban... szóval ilyen karácsonyos dolgokat csinálok a szívroham és gutaütés helyett.

(be se merem vallani, hogy július közepén egyszercsak rámjött a karácsonyizokni-készítési vágy, úgyhogy gátlás nélkül varrtam 4 ajándéktárolót az unokahugoknak)

2018. szept. 27. 21:05
 14/16 anonim ***** válasza:

Mi nem vásárolni szoktuk az ajándékokat jellemzően, hanem készíteni. Persze, ha tudom, hogy a másik pont egy bizonyos könyvre vagy robotgépre vágyik, akkor az más, de a gyerekeken kívül a felnőttek próbáljuk egymást kézzel készült apróságokkal meglepni (fotó album, sál/sapka, fonott kosár stb)

De már most ötletelek és félek, kevés lesz az idő mindent elkészíteni :)

2018. szept. 28. 07:57
 15/16 anonim ***** válasza:
60%

Igen, már kezdem összeírni/összerakni.

Nálunk nagy a család, de egymás közt nem ajándékozunk, csak a gyerekeknek.

Maximum egy jelképes bonbon, 1-1 üveg ital a felnőtteknek.

Nagy- és dédszülőknek szoktunk unokás naptárat csináltatni, ennek mindig nagyon örülnek.

Sokkal többre értékeljük az ebédet/vacsorát együtt és a jó beszélgetést.

2018. okt. 1. 14:00
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: ez nekem olyan furcsa ... Egy felnőttnek nem jár izgalom, meglepetés, az ajándékbontás öröme?
2018. okt. 1. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!