90 nap és karácsony, ti már néztek ajándékot?
Nálunk nem a nagy ajándékozás a lényeg. Csak vmi jelképes, vagy amire tényleg szükség is van otthon. Elgondolkozni szoktam rajta, vagy ha vmi szembejön. De alapból december 20 után szoktam venni. Addig advent es karácsonyi előkészületek.
Bocsi, de hogy jött ki a 90 nap. Nálatok novemberben van a karácsony?
Bocsi 60 napra gondoltam! Pedig igen 90.
Ilyenkor sütilistét, menütervet meg ilyedmit kezdek csinálni.
Én már nézegetném, de csak jövőhéten látom meg.
Nekem már az nagy ajándék lesz, ha nem kell dolgoznom.
Azt üzenem a nyekergőknek, hogy hála istennek, nálunk az ajándékozásról IS szól az ünnep, mely ajándékokat odafigyeléssel és szeretettel választunk ki.
Sőt, hála istennek, már ilyenkor kiválasztjuk azokat, hogy ne kelljen azon hisztériázni decemberben, hogy tömeg van a plázában és milyen rettenetes dolog ajándékokat vadászni.
Tovább megyek: az ünnepi ételek elálló vagy mélyhűthető ételeket is megvesszük, apránként, az ősz folyamán. Így azon sem kell vekengeni, hogy nagy a kiadás meg sokat kell cipekedni, és a többi.
Így, hála istennek, decemberre már csak az ünnepi hangulat élvezet marad, a forralt bor, a sült gesztenye, a karácsony vásárok hangulata, a dekorálás és a sütisütés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!