Csak szerintem korai?
Már most mennek a karácsonyi reklámok némely csatornán, de még csak szeptember van. Miért nem tudnak ezzel várni?
Meg úgy tudom, hogy már volt valahol egy karácsonyi vásár.
Szerintem nem korai. Ez egy kereskedelmi ciklus, semmi köze sem a karácsonyhoz, sem az ünnepléshez, sem a hangulathoz.
Én kifejezetten örülök neki, mert már ilyenkor megvesszük az ajándékokat, apránként, és a karácsonyi hozzávalókat is a menüsorhoz, a tartós vagy fagyasztható részeit.
Így decemberben már csak élvezzük a hangulatot.
7
Hát, ez már csak ilyen. A kereskedelem a haszonból él. Ha az nem lenne neki, bezárna, te meg nem tudnál hol vásárolni. Elég nevetséges ezt számon kérni rajta.
Viszont, senki nem kényszerít a vásárlásra. Ne vedd meg. Nem nehéz.
Mindenki akkor vesz meg mindent, amikor akar. Az angolszász területeken oly hagyományos karácsonyi pulyka is, meg a többi hús is eláll a fagyasztóban akár 3 hónapot is simán, ha megvan a kellő negatív hőfok odabenn.
A többi ajándékot meg mindegy, hogy most veszed meg, vagy 10 hét múlva, mert nyilván karácsony az akkor van, amikor.
Az egész csak arra megy ki, hogy szépen fokozatosan egyre inkább jön be az egyre durvább hideg, és aztán a hó is vagy megjön, vagy nem addig (bár mostanában itt mintha egyre inkább az ünnepek után szokott volna megjönni), és ez - a forralt borral, sült gesztenyével meg egyéb téli finomságok ízével, illatával, a karácsonyi vásárok egyre előrébb hozott, de nagyon sajátos hangulatával együtt - egyszerűen meghozzák az ember kedvét (már akiét, persze), ahhoz, amit évről évre - ki-ki pénztárcája szerint nyilván - de amúgy sem lehet megúszni: a karácsonyi ajándékok megvásárlásához.
15
Számos olyan dolog van, ami adott helyeken például szezonális, mondjuk az Aldiban és csak ilyenkor kapható. Vagy díszek, terítékek, melyek szintén csak szenzonban kaphatók vagy akkor kaphatók normális választékban a üzletekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!