Ugye mindenki kicsit megkönnyebbült, hogy végre vége a karácsonynak?
#28 Össze-vissza van a család, 3-fele. Bátyámmal töltöttük otthon a szentestét koplalva, mert annyira nem foglalkoztunk a Karácsonnyal, hogy eszünkbe se jutott elmenni a boltba :D Fene se tudta, hogy itt 3 napig nem lesz bolt, nem szoktam ehhez hozzá, mert életvitel szerűen nem Magyarországon élek.
Meg általában csak éttermekből rendelgettünk, de most semmi sem volt nyitva.
De úgy nem érdekelte a szülőket se, még csak nem is kívántunk boldog ünnepeket egymásnak. Az egyik szülő utalt minden gyereknek pénzt és ennyi volt igazából.
Örülök, hogy vége, én nem szeretem ezt az év végi ünnepkört, kimaradhatna úgy, ahogy van.
Az egyetlen jó az volt benne, hogy hazajött a lányom a vőlegényével.
Nekem nagyon szörnyű volt idén a karácsony. Hiába költöztünk külön eddig egyetlen napot se tudtunk kettesben tölteni karácsony idején. Folyton rohantunk egyik családtól a másikra. Fogalmam sincs ki hogy reagált az ajándékaimra és én se tudtam örülni semminek pedig elég sok hasznos dolgot kaptunk.
Én csak 1 napot akartam a vőlegényemmel kettesben de sajnos ezt nem kaptam meg. Helyetta volt baleseti, romlott krumpli, sírás több embernél is. Ezek után és is minden nap csak bőgtem.
Úgyhogy egyrészt sajnálom hogy ez a karácsony elúszott másrészt örülök hogy vége.
Utolsónak: Mivel mostanában költöztetek össze, szerintem kialakíthatjátok a saját karácsonyi szokásaitokat, és ebbe a család sem szólhat bele. Ha most jól alakítjátok, (mondjuk jövő karácsonykor, és úgy, hogy már előtte kb. két hónappal bezengitek a családjaitoknak), akkor lehet, hogy lesz sértődés, de utána már mindenki tartani fogja magát ehhez).
Ha ebbe nem fér bele a rokonizálás, akkor azt is el lehet mondani előre. Mondjuk szenteste Nektek kettesben az új otthonotokban. Aztán 25-én a Te szüleid, 26-án a vőlegény szülei. (Nálunk így van, mi 1,5 éve lakunk együtt, ez volt a második ilyen szentesténk kettesben, mi is jegyesek vagyunk. Volt persze duzzogás, főleg a párom családja részéről, mármint tavaly. Most, idei karácsonykor már fel sem merült bennük, hogy ott szentestézünk náluk (vagy a párom oda megy haza szenteste), tudomásul vették a dolgot.
Az első 1-2 évben kell ügyesen alakítani, mert utána kb. évtizedekig ez lesz, ezt veszik készpénznek a családjaitok.
(Már persze csak akkor "kell" alakítani, ha nem akartok bolondok házát, sírást, kimerülést megint majd.)
Mivel október közepén már elkezdődött a karácsonyi vásár az üzletekben, már december elejére csömöröm volt a fősoron hegyekben tornyosuló szaloncukor látványától, meg a hangszórókból harsogó karácsonyi muzsikától.
Nekem a karácsony az egy meghitt ünnep.
Nem az, amit a kereskedelem képes csinálni belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!