Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » A szaglásom, a memóriám vagy...

A szaglásom, a memóriám vagy a fenyők változtak?

Figyelt kérdés
Pár éve még a karácsonyfaárusok készletének fenyőillatát messziről érezni lehetett, most meg a közelükben sem. Más fenyőket árulnak vagy elromlott a szaglásom (az élet más területein biztos, hogy nem) vagy csak az emlékeim szépültek meg?

2017. dec. 25. 17:59
 1/8 anonim ***** válasza:
71%
Talán mindhárom, de inkább az első kettő.
2017. dec. 25. 18:33
 2/8 A kérdező kommentje:
Azóta körkérdést intéztem a környezetemhez és kiderült, hogy mindenki ezt tapasztalja, az okokat abban látva, hogy a vásárlók előnyben részesítik azokat a fajtákat, amik nem vesztik el levelüket szobahőmérséklet hatására, viszont ezek a fajták kevésbé illatosak, míg pl. erdei fenyőt már egyáltalán nem is lehet kapni, pedig az nagyon illatos volt a luccal együtt...
2017. dec. 26. 02:05
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom,en is csodalkozom kozepkoru nokent,hogy miert nem erzem a fenyoillatot.

Hoztam be a kertbol ezustfenyo agakat,mert mar par eve mufenyonk van csak.De semmi illat.

Masikfajta fenyot,annak sincs...de meg a mufenyo elotti idokbol is ugy rrmlik nem volt olyan jo fenyoilllat mint regen...

En se tudom miert..

2017. dec. 26. 21:44
 4/8 anonim ***** válasza:

A fenyők.

Fiatal/gyerekkoromban a fenyő illata beárasztotta az egész szobát. Utóbbi tizen évben már semmi illatot nem lehet érezni a lakásban. Mondjuk épp ezért már legalább tíz éve műfenyőnk van. Viszont akinél igazi van, annál azóta sem érzek fenyőillatot soha.

2017. dec. 27. 22:05
 5/8 anonim ***** válasza:

Utolso elotti vagyok.

De miert lettek illattalanok vajon a fenyok? Ugyanolyan gyantas,mint regen..nekem viszket a kezem tole,a tulevelektol,kipirosodik ,es viszket is.

2017. dec. 28. 07:34
 6/8 anonim válasza:
lehet ez is a globális felmelegedès és pusztulás egyik csúnya velejárója....
2018. jan. 1. 11:24
 7/8 anonim ***** válasza:

Mi is allittottunk fat(nem mut) es csak akkor lehetett enyhen erezni a fenyo illatot mikor mar olyan kozel hajoltam a fahoz h majdnem kibomtek a szemem a tulevelek xd

(Par eve nem volt ilyen baj az illattal)

2018. jan. 2. 00:18
 8/8 anonim ***** válasza:
Előző karácsonykor a régi jó potyogós lucfenyőt vettük, állítólag az illatos, de annak sem volt illata. Szerintem egyre korábban vágják a fenyőfákat és már félig ki vannak száradva, a többi fajtánál is ez a tapasztalat...
2018. jan. 2. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!