Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vissza fog állni a szaglásom...

Vissza fog állni a szaglásom szülés után? Ne most válasszak parfümöt?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Terhességem előtt a parfümök 90%-a nem ízlett, soha nem tudtam választani. Tegnap egy drogériában jártam, ahol egy barátnőm keresett magának illatot. Szagolgattam én is a parfümöket és egy korábban szörnyűnek ítélt illat nagyon megtetszett, nagyon “finom” volt az orromnak. Meg akartam venni magamnak, de aztán arra gondoltam mi lesz, ha a szülés után minden visszáll a korábbi állapotra és újra büdösnek fogom érezni? Köszi, ha válaszolsz!
2017. okt. 27. 11:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ha most tetszik, miért ne vennéd meg? Ha változik is újra az ízlésed, azért egy parfümöt nem évekig tárolgatsz (vagy ha igen, már úgyse lesz illata :D), simán elfogyhat időben. Mármint ha napi használatra vennéd, nem alkalminak. :)

Egyébként terhességtől függetlenül is változékony az ízlés, hiszen neked is más a testszagod télen-nyáron, más fog tetszeni magadon, és ez csak egy példa.

Én simán megvenném a helyedben.

2017. okt. 27. 11:46
 2/11 anonim ***** válasza:

Én fordítva voltam, majdnem hánytam a korábbi kedvencemtől, szülés után visszaállt, sőt már az első trimeszter után is.

Hány hetes vagy?

Ha nem vagy nagyon a végén, van annyi időd még hogy elfogyjon a végére, megvenném. 39 hetesen inkább várnék egy kicsit :D.

2017. okt. 27. 13:08
 3/11 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem ne emiatt ne vegyél parfümöt. Ha megszületik a Kisbabád azt tanácsolják, hogy hónapokig ne használjon az Anya parfümöt, hogy a Kisbaba az Anyukája "valódi" illatát érezze, plussz nagyon jó a szaglásuk és zavarhatja a parfüm illata.
2017. okt. 27. 14:05
 4/11 A kérdező kommentje:

Bele is akartam írni a kérdésembe, hogy a kezdeti időkben, szülés után nem tervezem magamat fújkálni, hogy ne érkezzenek ilyen válaszok. Tehát most ezért ne fújjak magamra parfümöt még 4 hónapig? Köszönöm a fejmosást, pedig már alig vártam, hogy a gyermekágyon liter számra parfümözhessem magam...

Köszönöm szépen a hasznos válaszokat, azoknak, akik arra válaszoltak, amit kérdeztem. Egyébként a 20. héten vagyok, de nem hiszem, hogy akár a legkisebb üvegcse is elfogyna, mondjuk lehet(!) de, ha a szaglásom nem állna vissza, akkor a második fele biztosan nem romlik meg addigra, mire majd újra használnék parfümöt. (Például szülés után egy évvel.)

2017. okt. 27. 15:12
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem fejmosás akart lenni, hanem tanács. Nem gondolom, hogy bántó lettem volna.
2017. okt. 27. 15:15
 6/11 A kérdező kommentje:
Sajnos ezen az oldalon nem lehet tudni, semmit sem szabad csinálni amitől a nő nőnek érzi magát.. Jól esne valami finom illat magamon, mert így is úgy nézek ki lassan, mint egy hajléktalan. Elnézést kérek tőled akkor, természetesen nem fogom magam parfümözni a születés utáni hónapokban, lesz annál jobb dolgom is, ebben biztos vagyok.
2017. okt. 27. 15:24
 7/11 anonim ***** válasza:
Utolsóval egyetértek. Szerintem se volt bántó. Igaz nem a kérdésedre válszolt, de tanácsot adott, nem pedig "fejmosást". Amúgy én se vettem, mert nem tudtam, hogy szülés után tetszeni fog-e az illat. Nem bánom, mert 1,5 éves a Kislányom és nem használok még mindig, pedig előtte állandóan fújkodtam magam:).
2017. okt. 27. 15:25
 8/11 anonim ***** válasza:
#3-as vagyok. Terhesen jártam kozmetikushoz, fodrászhoz, ugyanúgy festettem a hajam. Szülés után detto, csak akkor még a szolit is visszaiktattam, a tejemet jól be is indította a meleg:), télen szültem. Én nem vagyok semmi ellen, sőt parfümmániás vagyok, egész gyűjteményen van:). Már 11 hós a Kislányom, enyhét már használok, amíg szoptattam (7 hóig, sajna utána nem kérte) addig nem használtam semmit, hiányzott is. Ha gáz, ha nem így van:).
2017. okt. 27. 15:29
 9/11 A kérdező kommentje:
Én soha nem használtam parfümöt, mert ahogy írtam, egyik sem “ízlett”, soha.. Viszont most nagyon sok tetszik, ezért is tettem fel a kérdést, mert végre illatozhatnék.
2017. okt. 27. 16:18
 10/11 anonim ***** válasza:

Ha alapból nem vagy parfümös, akkor viszont szerintem felesleges.

Én napi szinten használok, változatos illatokat - igaz, nem vagyok annyira igényes, mint a korábban szóló :), de azért rendszeresen veszek új parfümöket. Én saját magamból kiindulva simán megvenném, amúgy is más illatot kíván az ember más hangulatban, életszakaszban, vagy ahogy fent elhangzott, évszak, stb.

De mivel neked nem a napi rutin része a parfüm, adott esetben akár zavarhat is az illatfelhő, ha használnád is, mert most épp tetszik, esélyesen nem annyit, hogy megérje.

Mi a helyzet a testpermetekkel? Abból is vannak parfümillatok, de szimpla gyümölcsösek, rengeteg egyéb variáció. Ezek nem annyira intenzívek, kb. bármikor magadra fújhatod, ha eszedbe jut, és mondjuk egy természetes illatnál kisebb az esély, hogy utána megutálod, mint a parfümnél.

2017. okt. 28. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!