Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig megy az ajándékosdi? Főleg hosszú párkapcsolatban élők. Ajándékoztok még egymásnak az ünnepekre, meglepitek egymást, változtak az ajándékozási szokásaitok?
Mi pár hónapja vagyunk házasok, egyébként 3 éve leszünk lassan együtt, és idén megbeszéltük, hogy az eddigi szokásainkon újítunk kicsit...:)
Azt találtuk ki, hogy karácsonykor egy közös nagyobb ajándékot veszünk, amire mindketten vágyunk, vagy szükségünk van rá, és a szülinap lesz az "egyedi" ajándékozás, ami meglepetés lesz a másik számára...a névnapokat pedig nem lihegjük túl, elmegyünk vacsizni, vagy csinálunk valami kis programot...
Az összejövetelünk az télen volt, eddig wellnessezni mentünk ilyenkor, ha anyagilag megoldható, akkor ezt tartani szeretnénk, a házassági évfordulón (augusztus) meg nyaralni mennénk...:)
Ez van megbeszélve, de mivel házra gyűjtünk megeshet, hogy kuss lesz a kis pofánknak és ülünk a pics ánkon otthon..:DDDD
kulfoldon elunk, itt nem ismerik a nevnapot, ugyhogy hamar el is felejtettuk hogy kinek mikor van, az otthoniak elfogadjak, ha nem koszontjuk fel oket, sajatunkat nem tartjuk, senkitol nem varjuk el, foleg ugy hogy itt nem is ismerik
meglepetes dolog vasarlas van evkozben akarmikor, amikor eszunkbe jut, de nincs kimondottan 'gyere vettem ajandekot mert szulinapod van'
karacsonyt nem tartunk
13 eve elunk egyutt
Mi szoktunk ajandekozni. Szulinapkor, evfordulokor, es karacsonykor mindig, ekkor megbeszeljuk, ki mit szeretne, kinek mire van szuksege. Valasztunk valamit a masik szamara, van hogy meglepetes lesz, mert tobb valasztasi lehetoseg volt, de ha pl ruhat szeretnenk, azt nyilvan fel kell probalni, oylankor egyutt megyunk es egyutt vesszuk meg.
Nevnapon nem nagyon ajandekozunk, bar igazabol vegyes. Van , hogy semmit nem adunk egymasnak, van, hogy csak egy csokit, es elofordult mar olyan is, hogy nagyobb osszegu dologra sos-be szukseg volt, olyankor megkapja a masik nevnapi ajandekkent, ha epp nincs ra kerethe az unnepeltnek.
5 eve egyutt.
Évek alatt, sikerült leszoktatni a párom az ajándékozásról, mert meglepi legyen és kaptam olyanokat is, amin tényleg meglepődtem, ezzel mit kezdjek?:)
Együtt élve drágább, hú de meglepem dolognak nem látom értelmét. Jobb megbeszélni, tényleg szükség van e a dologra.
Meglepinek, maradtak az apróságok, amik nincsenek dátumhoz kötve. Ami megmaradt, hobbimhoz intézi az engedélyeket. Tőlem meg mivel szereti az ékszereket, mikulásra, egyben szülinapja, választhat egy ékszert, amit ajiként megkap.
Amint összejöttünk, megbeszéltük, hogy karácsonyra kb 500 forint a maximális érték, szóval csak egy csokit veszünk egymásnak, vagy könyvjelzőt, kulcstartót, ilyesmiket, inkább az a lényege számunkra a karácsonynak, hogy együtt töltjük.
Évfordulóra ketten közösen veszünk valamit magunknak, ami mindkettőnknek tetszik, pl társasjátékot, vagy ilyesmit.
Szülinapra meg mindketten meglepjük a másikat valami személyes, de hasznos holmival. Én általában magam készítem, a párom pedig valami olyasmit szerez, amit már nem is igazán lehet kapni (fogalmam sincs, hogy csinálja :D ), illetve volt már, hogy inkább összedobtunk egy wellness-hétvégére közös szülinapi ajándékként (2 hét van a szülinapjaink között)
Ezek nem változtak, az első közös ünnepeink előtt megbeszéltük, azóta ez megy.
Példának le tudom írni szüleimet, ők 30 éve házasok, karácsonyra vesznek egymásnak ajándékot, évfordulón utaznak valahova, szülinapon meg elviszik egymást étterembe. Mióta az eszemet tudom így működik náluk, nem változott.
A szüleim 26 éve házasok, de az ajándékozás természetes, ahogy az egész családban is. Általában ezek olyan ajándékok szoktak lenni, amik hasznosak, de mivel kicsit drágábbak a szokásosnál csak úgy nem veszik meg maguknak. Mint például táska, öv, pénztárca, ing, stb. Emellett pedig kisebb személyesebb apróságok.
Ez karácsonykor és szülinapkor van így, házassági évfordulójukon étterembe szoktak menni. (Meg nem tudom, meglepik-e egymást mással.) Névnapot nem ünneplünk.
(Mi is ajándékozunk a barátommal, akivel négy éve vagyunk együtt, csak kevésbé hasznos, inkább személyesebb ajándékot.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!