Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Csak engem zavar ennyire,...

Csak engem zavar ennyire, hogy a karácsony ünnepét ennyire lezüllesztették egy ilyen pogány, végtelenül pénzéhes, gagyi, vacak műanyag szintre?

Figyelt kérdés
Keresztény vagyok, de nem az a templomba járó, ítélkező fajta, viszont ez a pogány, csakis a pénzről szóló látszatkodás kimondhatatlanul zavar. Zavar, hogy hömpölyög a műanyag mindenfelé, hogy csak a pénzről szól az egész, az emberek egymást tapossák és költekeznek, hogy aztán majd januárban sírjanak, hogy nincs pénzük. Jah, és vihetik vissza az ajándékok felét, mert vagy nem lett jó, vagy szimplán nem tetszik. Zavar, hogy a legtöbb családban is csak ajándékokkal akarják túllicitálni egymást, de önmagában annak, hogy összeülhetnek és együtt lehetnek semmi értéke sincs számukra. Komolyan úgy érzem, hogy én vagyok az UFO, amiért tökéletesen jól érezném magam ajándékok nélkül, fenyőfa nélkül is, pusztán úgy, hogy együtt lehetek azokkal, akiket szeretek. Tényleg mi értelme van ennek az egésznek, hogy kényszerből ülnek össze sok helyen a családok, nem is kedvelik egymást, de akkor és ott jópofiznak egymással műanyag módra? Sajnos nálunk is ez megy részben, mikor meg már végképp semmi téma, nagyanyámék elkezdenek politizálni dec. 24-én! Számomra ez rettentő méltatlan az ünnephez, rendre végig feszengem az egészet. Legalább annyit elértem viszont, hogy műfenyőnk legyen, ugyanis undorít az is, hogy pár napos pózerkedésért fákat gyilkolnak le... Tesóm pedig amiatt volt csalódott, hogy jaj, nem lesz igazi fenyő, neki ez lelombozó... Megint máskor meg az anyánktól kapott ajándékán húzogatta a száját, és látványosan nekem akarta adni anyánk előtt már aznap, dec. 24-én. Régebben imádtam a karácsonyt, de így felnőttként okádhatnékom van attól, amit a fogyasztói társadalom kreált belőle. Tegnap szó szerint rosszul is lettem miatta. Tényleg velem lenne a baj, amiért nem eszem meg ezt a műanyag szemetet, amiért számomra ez az ünnep Jézus születéséről szól elsősorban, továbbá a szeretetről, meghittségről, a csendről, az együtt eltöltött időről, és nem pedig a pénzről, ajándékokról, pózerkedésről, belet kihajtásról? Engem nem érdekel, mit csinál a többség, én akkor se akarom a műanyagot erőltetni.

2017. dec. 21. 14:51
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

# 20.: Honnan van az idézet, amit idéztél?

És a Hanuka is egy régi pogány ünnep, ahol Baálnak áldoztak?

2017. dec. 30. 02:39
 22/26 anonim válasza:
48%

20as vagyok

Innen gyakoriról kiidéztem :D

2017. dec. 30. 08:38
 23/26 anonim válasza:
49%
Értem. Szóval szerinted minden, ami nem keresztény, vagy csak rossz/neked nem tetsző dolog, az pogány. Először is nem ártana tisztában lenned a szó jelentésével, utána pedig arra is ráébredhetnél, hogy a karácsony alapból pogány ünnep volt, az őseink a téli napfordulót ünnepelték ekkortájt, és a karácsonyfa állítása, a fagyöngy, meg még rengeteg karácsonyi szokás a pogány népektől ered. Jézus ősszel született, erre bizonyítékok vannak a Bibliátokban, az egyház azért jelölte ki december 24-ét, hogy “eltörölje” a pogányok ünnepét.
2018. máj. 10. 18:37
 24/26 anonim ***** válasza:
48%
Előbb volt pogány, mint keresztény, és az ajándékokról és kereskedelemről szóló giccsünnep, nem pogány, hanem ateista, ne keverd a fogalmakat!
2019. nov. 1. 19:36
 25/26 A kérdező kommentje:
Az ajándékos & kereskedős giccsünnep oké, valóban nem pogány, de nem is ateista, egyszerűen a lezüllesztett fogyasztói társadalom ünnepe, amiben lényegtelen, ki keresztény vagy ateista, mert mindkét részről csinálják.
2019. nov. 1. 20:56
 26/26 anonim ***** válasza:

Persze, hogy mindkét részről. És a vallás is korcsosul és változik. Most egy nagyon hülye példával fogok jönni,nem is hanzik revelánsnak. Szóval én egy kaszinőban dolgozom külföldön elektronikai technikusként (nem tudom pontosan, mi ennek a pontos magyar megnevezése, nem is érdekes). A vendégeink 80%-a muszlim, akik egész évben jönnek játszani, kivéve Ramadánkor. Na már most, nekem ugyan semmi közöm ahhoz, hogy ők hogy művelik a vallásukat, de hogy valahogy értheten számomra az, a böjtöt (ugye a Ramadán az böjt) tartják, de amúgy egész évben isznak meg szerecsjátékozak. A modern ember a maga formájára alakítja a vallást, ez mindig is így volt. Nem tudom, érted-e, mit akarok kihozni a példámból. A modern embereknek a karácsony jelentése nem feltétlenül jelenti ugyanazt. Neked vallási ünnep, nekem családi ünnep, sokaknak ajándékozás (meg fogsz lepődni, milyen sokan adnak saját készítéső ajándékot) és sokaknak az egymást túlszárnyaló költekezési verseny és giccsparádé. Tudtad, hogy Japánban is ünneplik és imádják? Pedig ők főleg sintoisták és buddhisták, és csak kis részük keresztény vagy más vallású. Ott afféle barátság ünnepe, ahol együtt kimennek valami közös programra, aztán epertortát esznek.

Minden ünnepkörből lehet műanyagünnepet csinálni, itt volt a Halottak napja, amit én évek óta már csak virágboltünnepnek hívok. Farsang, amikor műanyag kész hercegnőjelmezeket vásárolnak az emberek. Anyák napja, nők napja, Valetin.

Ünnepelni amúgy nem kötelező. Én persze irigy vagyok, mert nekem se pénzem hazautazni, se a munkahelyem nem enged karácsony környékén.

Én amúgy rosszul vagyok, hogy már október közepétől karácsonyra készülnek az üzletek, már fenn van a dekoráció meg karácsonyi zene az áruházban. Nekem ezzel pont azt ölték meg, ahogy gyerekkoromban, annyira vártam.

egyébként mindenki mindig megpróbálja a másikat túlszárnyalni. Akinek nincs esze, tehetsége, annak marad a pénz. Akinek az sincs, annak a műanyag és a giccs. Ennyi.

2019. nov. 3. 17:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!