Csak engem zavar ennyire, hogy a karácsony ünnepét ennyire lezüllesztették egy ilyen pogány, végtelenül pénzéhes, gagyi, vacak műanyag szintre?
# 20.: Honnan van az idézet, amit idéztél?
És a Hanuka is egy régi pogány ünnep, ahol Baálnak áldoztak?
20as vagyok
Innen gyakoriról kiidéztem :D
Persze, hogy mindkét részről. És a vallás is korcsosul és változik. Most egy nagyon hülye példával fogok jönni,nem is hanzik revelánsnak. Szóval én egy kaszinőban dolgozom külföldön elektronikai technikusként (nem tudom pontosan, mi ennek a pontos magyar megnevezése, nem is érdekes). A vendégeink 80%-a muszlim, akik egész évben jönnek játszani, kivéve Ramadánkor. Na már most, nekem ugyan semmi közöm ahhoz, hogy ők hogy művelik a vallásukat, de hogy valahogy értheten számomra az, a böjtöt (ugye a Ramadán az böjt) tartják, de amúgy egész évben isznak meg szerecsjátékozak. A modern ember a maga formájára alakítja a vallást, ez mindig is így volt. Nem tudom, érted-e, mit akarok kihozni a példámból. A modern embereknek a karácsony jelentése nem feltétlenül jelenti ugyanazt. Neked vallási ünnep, nekem családi ünnep, sokaknak ajándékozás (meg fogsz lepődni, milyen sokan adnak saját készítéső ajándékot) és sokaknak az egymást túlszárnyaló költekezési verseny és giccsparádé. Tudtad, hogy Japánban is ünneplik és imádják? Pedig ők főleg sintoisták és buddhisták, és csak kis részük keresztény vagy más vallású. Ott afféle barátság ünnepe, ahol együtt kimennek valami közös programra, aztán epertortát esznek.
Minden ünnepkörből lehet műanyagünnepet csinálni, itt volt a Halottak napja, amit én évek óta már csak virágboltünnepnek hívok. Farsang, amikor műanyag kész hercegnőjelmezeket vásárolnak az emberek. Anyák napja, nők napja, Valetin.
Ünnepelni amúgy nem kötelező. Én persze irigy vagyok, mert nekem se pénzem hazautazni, se a munkahelyem nem enged karácsony környékén.
Én amúgy rosszul vagyok, hogy már október közepétől karácsonyra készülnek az üzletek, már fenn van a dekoráció meg karácsonyi zene az áruházban. Nekem ezzel pont azt ölték meg, ahogy gyerekkoromban, annyira vártam.
egyébként mindenki mindig megpróbálja a másikat túlszárnyalni. Akinek nincs esze, tehetsége, annak marad a pénz. Akinek az sincs, annak a műanyag és a giccs. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!