Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Csak engem zavar ennyire,...

Csak engem zavar ennyire, hogy a karácsony ünnepét ennyire lezüllesztették egy ilyen pogány, végtelenül pénzéhes, gagyi, vacak műanyag szintre?

Figyelt kérdés
Keresztény vagyok, de nem az a templomba járó, ítélkező fajta, viszont ez a pogány, csakis a pénzről szóló látszatkodás kimondhatatlanul zavar. Zavar, hogy hömpölyög a műanyag mindenfelé, hogy csak a pénzről szól az egész, az emberek egymást tapossák és költekeznek, hogy aztán majd januárban sírjanak, hogy nincs pénzük. Jah, és vihetik vissza az ajándékok felét, mert vagy nem lett jó, vagy szimplán nem tetszik. Zavar, hogy a legtöbb családban is csak ajándékokkal akarják túllicitálni egymást, de önmagában annak, hogy összeülhetnek és együtt lehetnek semmi értéke sincs számukra. Komolyan úgy érzem, hogy én vagyok az UFO, amiért tökéletesen jól érezném magam ajándékok nélkül, fenyőfa nélkül is, pusztán úgy, hogy együtt lehetek azokkal, akiket szeretek. Tényleg mi értelme van ennek az egésznek, hogy kényszerből ülnek össze sok helyen a családok, nem is kedvelik egymást, de akkor és ott jópofiznak egymással műanyag módra? Sajnos nálunk is ez megy részben, mikor meg már végképp semmi téma, nagyanyámék elkezdenek politizálni dec. 24-én! Számomra ez rettentő méltatlan az ünnephez, rendre végig feszengem az egészet. Legalább annyit elértem viszont, hogy műfenyőnk legyen, ugyanis undorít az is, hogy pár napos pózerkedésért fákat gyilkolnak le... Tesóm pedig amiatt volt csalódott, hogy jaj, nem lesz igazi fenyő, neki ez lelombozó... Megint máskor meg az anyánktól kapott ajándékán húzogatta a száját, és látványosan nekem akarta adni anyánk előtt már aznap, dec. 24-én. Régebben imádtam a karácsonyt, de így felnőttként okádhatnékom van attól, amit a fogyasztói társadalom kreált belőle. Tegnap szó szerint rosszul is lettem miatta. Tényleg velem lenne a baj, amiért nem eszem meg ezt a műanyag szemetet, amiért számomra ez az ünnep Jézus születéséről szól elsősorban, továbbá a szeretetről, meghittségről, a csendről, az együtt eltöltött időről, és nem pedig a pénzről, ajándékokról, pózerkedésről, belet kihajtásról? Engem nem érdekel, mit csinál a többség, én akkor se akarom a műanyagot erőltetni.

2017. dec. 21. 14:51
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
25%
Mindenki tudja,hogy cafkarácsonynak hívják.
2017. dec. 22. 23:07
 12/26 anonim ***** válasza:
95%

"fákat gyilkolnak le"

Gyökeres fát is lehet venni és elültetni. Ezeket a fákat erre termesztik termelők. Gyilkolni, csak állatot lehet, a fákat kivágják.

A templomba el lehet menni, én sem járok sűrűn, de legalább nem terjesztem, hogy ne menjetek el a templomba, miközben "verem a mellkasom" hangosan, hogy hívő vagyok.

Igen, nagyon szomorú, bemondja az állami TV, hogy 100 milliárdra számítanak idén Karácsonykor, mert a nem keresztény, "kereskedő származású" vezetőségnek csak ez számít. Krisztus kiüldözte ezeket az embereket a templomból.

2017. dec. 23. 02:56
 13/26 A kérdező kommentje:

Pfff, egy szóval se mondtam, hogy ne menjetek templomba, csak azt, hogy én jártam, de már nem. A mellkasomat meg kikérem magamnak, nem verem!

A fa pedig, mivel élőlény, ha kivágod, megölöd, tehát meggyilkolod. Egy időben a szüleim is csak gyökeres fákat vettek. Az a koncepció pedig számomra elfogadhatatlan, hogy milliószámra azért termesszenek fákat, hogy majd kivágják, mert az emberek pózerkedni akarnak velük pár napig, majd kidobják őket.

2017. dec. 23. 14:25
 14/26 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Képzeld el hogy én nem szoktam karácsonyfát állítani és hívő ember vagyok.

Megjegyzem hogy akkor is legyilkolják a fákat amikor tüzelő lesz belőlük vagy épp bútor akár egy szék amin ülhetsz!

2017. dec. 26. 11:44
 15/26 A kérdező kommentje:
Mi az a vidiripi? Beszélj magyarul... Igen, de egy bútornak konkrét funkciója van, míg annak, hogy pár napig tetszelgünk, annak nincs, így igenis felesleges gyilkolás.
2017. dec. 28. 01:19
 16/26 anonim ***** válasza:

Kérdező, hány éves vagy?

OK, neked a favágók gyilkosok, nekünk felnőtteknek, meg a munkájukat végző emberek. Az, hogy nem érted a termesztés fogalmát, már nem is meglepő.

A szomszéd kisfiú, meg kapott egy rendőrsapkát, de ő abban is tűzoltósat játszik, ilyenek ezek a gyerekek. Van puskája is, azzal "oltja" a "tüzet" játék közben.

De ettől, még puskával nem lehet tüzet oltani, és a favágó sem gyilkos (feltéve, amennyiben embert nem ölt előzőleg).

2017. dec. 28. 01:43
 17/26 anonim ***** válasza:
95%

Vidiripi

Kérdező ,neked kellene megérteni azt hogy az emberek nem úgy gondolnak a fákra mint amiket legyilkolnak. Szerintem sokkal nagyobb probléma az amikor kap a gyerek egy állatot aztán amikor az állatnak elmúlik a "varázsa" akkor jobb esetben menhelyre kerül rosszabb esetben meg az utcára!

De ha úgy nézem a dolgokat ahogyan te akkor ha teszem azt a gyereked elkap valami betegséget nem adsz neki gyógyszert mert a gyógyszer legyilkolja a kórokozót és ezzel megölöd azt az élőlényt vagy élőlényeket!

2017. dec. 28. 12:32
 18/26 anonim válasza:
9%

A karácsony mára már nem Jézusról vagy a szeretetről szól, sőt december 24 a pogányok által lett ilyenkorra hozva Jézus Krisztus Születésének megünneplése (A Ószövetségi jövendölés szerint szeptember 28 - október 2 esik a születésnapja.)

Természetes hogy ilyen a világ.

HA "HIT-béli szemmel" látod a világot akkor tudhatod hogy a "A világ a gonosz markában van."

Régen a nyomor és a betegségek most meg épp az ellentéte a fogyasztói társadalom hibái, problémái.

2017. dec. 28. 21:46
 19/26 A kérdező kommentje:

Megdöbbentő, mennyire kevesen tudták értelmezni az írásom, mondjuk ez a funkcionális analfabéták országában nem meglepő sajnos. Az utolsó jót írt azonban, és ő a témára is reagált, ennek nagyon örülök! :)

Egyébként 26 éves vagyok, nem vagyok már gyerek. Az élőállatot ajándékba agymenésről is van véleményem, attól is agybajt kapok. De ennyire demagóg választ, hogy amiért a fakivágással nem értek egyet, akkor biztos kórokozókat (!) is védek, ezért ne szedjünk gyógyszert, hát te jó ég... Egyáltalán a párhuzam beteg a fák és a kórokozók között. Légyszi, ha ír még valaki, az csak akkor tegye, ha tud is értelmezni!

2017. dec. 29. 14:47
 20/26 anonim válasza:
34%

Szia megint 17es vagyok:

Jézus születésére vonatkozóan:

"A karácsony időpontjának kiválasztása nagy valószínűség szerint azért esett december 25-re, a téli napforduló közelébe, mert a Római Birodalom két korábbi államvallásának ünnepe is ekkor volt: 25-én végződtek a római szaturnáliák, és aznap volt a Dies Natalis Solis Invicti, a Napisten születésének napja."

Vagyis egy régi pogány ünnep keresztény köntösbe öltöztetése volt eredetileg. Természetesen mára összefonódott a kereszténységgel, nem véletlenül prüszkölnek egyesek a karácsony elnevezéstől, és inkább ünnepeknek nevezik.

2017. dec. 29. 22:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!