Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Mi a véleményetek az osztályka...

Mi a véleményetek az osztálykarácsonyról?

Figyelt kérdés

Általános és középiskolás diákok válaszát egyaránt várom.

Pozitív/negatív véleményt, hogy miért jó vagy miért nem, illetve emlékeket/sztorikat is örülnék, ha megosztanátok velem.

Személy szerint én már rég nem járok iskolába, de most, hogy közeleg az ünnep felrémlettek bennem az emlékek.

Nekem mindig olyan vegyes érzelmeim voltak ezzel kapcsolatban.

Volt, hogy jól sikerültek és volt, hogy nem.

Emlékszem, volt aki általános iskolában fényképezőgépet kapott ajándékba, mert jómódú szülők gyereke húzta őt, más pedig egy kindertojást.

Ez például elég negatív élmény, hiába nem én kaptam, rosszul esett látni a másik csalódottságát.Ez 4. osztályban volt.

Általánosban mi például nem is csereberélhettük el a húzottat, mert az osztályfőnök azonnal felírta a naplóba, hogy ki kit húzott.

Középiskolában is volt aki nem szólt, hogy nem szeretne részt venni a húzásban, hanem karácsonykor egész egyszerűen nem jött iskolába, és később sem ajándékozta meg akit húzott.

Szerintem ez illetlenség. Ilyenkor főleg már úgymond felnőtt fejjel illik szólni az osztályfőnöknek, hogy nem szeretne részt venni az osztálykarácsonyon. Senki nem sértődött volna meg ezen.

Én is kaptam meg ajándékozáskor, hogy: marha jó, már vagy öt ilyenem van.

2017. nov. 13. 10:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

nálunk annó megmondták milyen összegig lehet venni ajándékot-így nem volt olyan aki valami drágábbat vett volna a másiknak.

Amúgy tényleg eléggé meg lehet bántani valakit azzal ha valami nagyon gagyi dolgot ad a másiknak.Viszont nem is várható el egy családtól hogy valami szuper dolgot vegyen ha ők maguk sem állnak túl jól anyagilag.

Éppen ezért nem is bánom ha a gyerekemnél már nincs ilyen,-mert így nem lesz ebből gond/sértődés,hogy ki mit adott/kapott!

2017. nov. 13. 11:04
 2/13 anonim ***** válasza:
78%

Nekünk általánosban volt ez a húzás dolog, nagyon utáltam. Nem voltam népszerű csaj, szar cuccaim voltak mert nem voltunk pénzesek, szóval engem senki nem akart kihúzni, meg én se akartam senkit, de kötelező volt.

Aztán mindig olyat húztam ki akivel kb 2 szót váltottam egész évben, gőzöm sem volt mit kapjon, hát kapott vmi vacakot, meg én is vacakot kaptam, és eljátszottuk, hogy hú de szuper, aztán ment a kukába.

A legrosszabb az volt amikor verset kellett írni arról akit húztunk, az osztály előtt felolvasni és a többieknek kellett kitalálni, ki az illető.

Engem egy beképzelt kis b..zigyerek húzott, mindig cikizett a haverjaival, és persze a versben sem fogta vissza magát, de legalább egyből rájöttek kiről van szó és rót röhögtek (én nem).

Karácsony után pedig el kellett mondani, hogy ki mit kapott ajándékba otthon. Na az volt aztán az égés.... akiknek a szülei alig kerestek, azok mit kaptak volna? A gazdag kölykök sorolták a listát, én volt, h kitaláltam 1-2 dolgot, ne legyen olyan ciki.

Egy oltári nagy baromságnak tartom az egészet, és hülyének tartok minden tanárt aki ezt erőlteti. Nincs gyerekem, és nem is engedném, hogy részt vegyen ilyesmiben, annak ellenére sem, hogy már rég nem vagyok a nyomi kategória, és jó körülmények között nőhetne fel a gyerek.

33/N

2017. nov. 13. 12:23
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem volt vele bajom. Nálunk is megmondták, hogy max. milyen értékben. Egyrészt, hogy ne jelentsen senkinek sem megterhelést, másrészt azért, hogy ne legyen az, hogy valaki egy apróságot kap, a másik meg valami nagy dolgot.

Egyébként nálunk nem volt minden évben. Mindig az osztály döntött arról, hogy szeretnénk-e vagy sem.

Arra emlékszem, hogy sokszor ment a nevek cserélgetése, hogy olyanok ajándékozzák meg egymást, akik jobb viszonyban vannak, vagy akit jobban ismernek és jobban ki tudnak neki találni valamit :)

2017. nov. 13. 14:10
 4/13 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk nem nevet húztunk, hanem minden gyereknek össze kellett készíteni egy ajándék csomagot, az összeset betették egy nagy zsákba, és egyenként ki kellett menni a táblához, és "vakon" húzni egy csomagot.

Bár megmondták előre, hogy kb. milyen összegben legyen összekészítve, volt, aki nem engedhette meg, és szegényesebb csomagot készített, meg volt, akinek gazdagok voltak a szülei, és villogásból túlpakolták a csomagot drága édességekkel, és persze átlátszó csomagban, hogy mindenki lássa, hogy nekik telik ilyesmire.

És ráadásul a "vakon" húzás azt jelentette, hogy a tanárok engedték kotorászni az osztálytársaimat amíg csak akartak, úgyhogy a kövérebb csomagokat kihúzták előre, így aki korábban húzott jobban járt, a később húzóknak meg a soványabb csomagok jutottak. És persze azok húzhattak először, akik jobban nyaliztak a tanároknak.

Meg tudtuk, hogy kb. hogy melyik csomagot ki készítette össze, és aki szegényebb csomagot húzott, még meg is sértődött a másikra, hogy csak ennyit tett bele.

Szóval xar élmény volt az egész.

2017. nov. 13. 15:15
 5/13 anonim ***** válasza:
79%
Hányinger . Aki ezt erőlteti az egy idióta , alap dolgokkal sincs tisztában . Eleve kötelező az ajándékozás ? Az ünnepi asztalt a csoport állítja össze egy klubdélután keretén belül , közös sütés otthonról készült dolgok bevitele egyebek . Hangulatos gyertyafény verselés álcája és a kötelező megjátszások jópofi . Undorító dráma , ahelyett hogy a tanári kar a szerencsétlenek és a férgek útbigazítását intéznék és ha igény merül fel a kipenderítésüket ahelyett asszisztálnak egy átlátszó szükségtelen giccshez .
2017. nov. 13. 15:54
 6/13 anonim ***** válasza:
84%

En is utáltam. Nem voltunk gazdagok, de meg volt szabva, hogy mennyi értékben kell ajándékozni, és ezért mindeig drágább ajándékot adtam valami vadidegen osztálytársamnak, akivel alig beszélgettem, mint a legjobb barátaimnak.

Nem értem, minek ezt erőltetni.

2017. nov. 13. 18:10
 7/13 anonim ***** válasza:
90%

Én nagyon szenvedtem mindig. Tetejébe az ofő még olyan baromságot is kitalált mindig, hogy valahogy mi vezessük rá (ajándék átadásnál) az osztályt, hogy kit húztunk.

Vagy valami versikét kellett írni az adott osztálytársról, vagy felsorolni 3 tulajdonságát, hogy rájöjjön az osztály, és utána lehetett csak átadni.

2017. nov. 13. 18:49
 8/13 anonim ***** válasza:
81%

És volt még egy a gimiben: Volt egy fiú, akit szívből utáltam, de nagyon, és kölcsönös volt. Egy szemét sunyi kis köcsög volt (amúgy az egész osztály is utálta).

Nekünk kettőnknek személyes ellentétünk is volt 11 éves korunk óta (ez egy nyolcosztályos gimi volt). Erre kihúztam 15 évesen. Mentem haza bőgve. Anyukám mindig kiállt mellettem, egyből felhívta a barátnőjét (aki szintén egy osztálytárs anyukája volt), hogy ugye, van olyan aranyos az ő fia, hogy akit az ő fia húzott, azt ajándékozhatom meg én, és az idióta srácot pedig az ő fia ajándékozná (nálunk azért ment a háttérben a cserebere). Erre anyukám barátnője azt mondta a telefonba: "Nézd, a fiam szívesen cserél a lányoddal, de...." És itt elkezdett nevetni anyám barátnője. Mind kiderült, nem oldódott volna meg semmi, mert nem csak, hogy én húztam az utált srácot, de az utált srác is engem húzott:(((

Ilyen már nincs is:(((

De aztán anyu barátnőjének a fia kipuhatolta, hogy kisköcsög már első nap elcserélt engem másra, így én is elcseréltem őt, így megoldódott (de esküszöm, beteget jelentettem volna különben, aznap be is lázasodtam az utálattól és az idegtől.)

2017. nov. 13. 18:53
 9/13 anonim ***** válasza:
84%

Én nem szerettem, kellemetlen volt. Persze mindig megszavazták, hogy legyen, bár az utolsó 2 évemben középsuliban már nem vettem benne részt. Mindig megadtak egy minimum-maximum összeget, amennyibe kerülhetett, de ezt a 80% nem tartotta be. A cserélgetés titokban ment, mert amúgy tilos volt. Ha olyat húztak (vagy cseréltek) akivel jóban voltak, előfordultak a feltűnően nagy értékű ajándékok is, a nyomiknak (mint én is voltam) pedig maradtak az olcsó szarok. Nálunk még olyan is volt, hogy az ajándékozás napjáig nem szabad elmondani senkinek, kit húztál. Persze már a következő szünetben is mindenki kifecsegte 3-4 diák kivételével. És mindig köztük voltam és valahogy jó érzés volt, hogy én az utolsó percig tudtam tartani a szám. Persze sosem volt olyan szerencsém, hogy kihúzzam a barátnőm, vagy ő engem, így én nem is tudtam mit kitalálni a másiknak, szóval sablon dolgokat, többnyire édességet kaptak.

Legrosszabb élményem: általános hatodikban a fiú, aki engem húzott, aznap nem jött el, és eléggé beégtem. Később sem hozott semmit.

Legjobb, amire emlékszem: kilencedikben már kezdettől szerelmes voltam egy fiúba akivel amúgy összesen két szót ha beszéltünk. Amíg lerázott. Pechére és az én egyetlen szerencsémre ő engem húzott.

2017. nov. 14. 02:16
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Mindenki véleményével abszolút egyet értek, és sajnálom a negatív élményeket.

Mi középiskolában már nem árultuk el, hogy kit húztunk, viszont hiába volt minden évben már általánosban is természetesen megszabva az értékhatár, pont ahogyan az utolsó válaszoló is írta, aki barátot húzott, az sokkal nagyobb értékben vett (mint ahogy írtam, fényképezőgép).

Ezek a versikés dolgok nálunk is aktuálisak voltak, bár inkább tulajdonságokat kellett egymásról mondani, és az alapján kitalálni, hogy kit is húzott a másik.

Ott is voltak sajnos igencsak gonosz megjegyzések.

Sajnos olyan is előfordult, hogy gusztustalan ajándékot kapott valaki (egy vibrátort, pont egy olyan lány aki egyáltalán nem tudta még csak poénra sem venni).

De volt, olyan ajándék is, hogy egy rúd sonka.

Szerintem sokkal jobb lenne úgy tartani, hogy az osztály összeül, aki tud az hoz sütit, üdítőt, és nem sajnálja attól sem aki nem tudott hozni. Megnézni egy karácsonyos filmet, beszélgetni, és így eltölteni egy kellemes délutánt vagy délelőttöt.

2017. nov. 14. 10:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!