Kinek mit jelent a karácsony? Ki hogy készül az ünnepre? Mi a véleményetek az elanyagiasodott világról?
Első közös karácsony a párommal, úgyhogy majd alakul.
Semmink nincs, dísz, szaloncukor, semmi, de nem görcsölök rá.
Sütök pár sütit meg főzünk valami ebédet aztán ennyi :)
Előtte valószínűleg bemegyünk a városba végignézni a sok-sok apró vásárt.
Ajándék: készítek neki valamit, meg kap társasjátékot, söröket és csokit.
Kiskoromban szerettem, meghitt volt, boldog, nyugis.
18-23 év: hagyjuk, mostohaanyám egy idióta, rendre az ordibálás meg az anyázás ment egész nap, aztán jópofizás három napig.
Nagyon sajnálom azt a pár éve. :( Remélem, mivel egy új fejezet kezdődik az életedben, a legjobban fog alakulni, ezt kívánom neked. :)
A többieknek is köszönöm szépen a válaszukat.
Az ünnep nem magától lesz az, hanem attól hogy ünnepi hangulatot csinálunk. Ha semmit nem teszünk, mitől lesz ünnep? Nekünk kell megteremteni.
Mikor megszületett az lső gyermekünk, onnantól lett a karácsony igazi ünnepünk.Karácsonyfa, ajándékdugdosás, kitalálás ki mit szeretne, fadíszítés, sütkérezés együtt, fenyődíszek készítése, éneklés a gyerekekkel, rengeteg mindent ki lehet találni. Amit szeret a gyerek vagy mi, az szokássá válik.
Ajándékot kevés pénzért veszünk, de nagyon találót.Megvan az ünnepnek a rituáléja, csomó jó szokás, amit csinálunk ilyenkor. Nálunk 3 nap ilyenkor a családé, együtt vagyunk, játszunk, zenét hallgatunk, olyanokat eszünk amit máskor nem, stb.A legszebb 3 nap az évben, mert azzá tesszük magunknak.
Nem készülünk rá sehogy. Idén megbeszéltük az összes rokonnal, hogy felhagyunk az ajándékozással is, mert minden évben kín szenvedés kitalálni, hogy mit vegyünk a másiknak, aztán a megajándékozott soha nem örül az ajándéknak, szóval pénzkidobás is a végén az egész. Végre idén nem kell ajándékokért rohangálni, sem pénzt költeni! Ennek nagyon örülök, csak igazából már évekkel ezelőtt be kellett volna vezetnünk ezt az ötletet. :)
30/N
Előttem írónak van igaza. Mindenki ahogy megszervezi az ünnepet, azt kapja. Ha jól, akkor kellemes lesz, ha rohangál, süt-főz, rokonok, akkor kellemetlen, nem kívánt ünnep.
Házasságunk kezdetén én is utáltam.Egy őrület volt.
Majd szűk családi, meghitt ünneppé tettük. Sok játszás, együtt töltött idő. Finom ételek, de csak magunknak, együtt elékészítve, szép karácsonyfa, gyerekeknek játék, nekünk is apró de találó ajándék. Ezeket meg lehet előre venni, sok kaját előre megcsinálni, hogy ne legyen rohanás. Én 3 napra azért szeretek megfőzni-sütni, hogy karácsonykor ne kelljen, sőt mindent kimosok, kitakarítok előtte. 3 napig csak a gyerekekkel, egymással törődünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!