Velem van a gond hogy nem érdekel a karácsony?
Mire jó a születésnap? AZ év többi napján nem élsz?
Minek anyák napja? Más napon nem az anyád az illető?
Minek a névnapod? Máskor nem úgy hívnak?
Minek a szilveszter? Az nem csak egy nap, mint a többi?
Szegény ember az, aki nem tud ünnepelni. Az ünnepek azért vannak, hogy tagolják a hétköznapokat, szebbé tegyék az életet. Hogy élményeket szerezzenek, amik emlékké válnak, s amire majd vissza lehet tekinteni.
Az pedig nem a karácsony hibája, hogy szerinted meg kell mindenfélét venni, és fölösleges a felhajtás. Az nem a karácsonyról szól, az rólad szól, ahogy a két "szar" egy mondatban szintén.
Az előző vagyok. Mi pl. megállapodtunk a családdal, hogy az ajándékokra szánt összeget összedobjuk, s abból egy rászoruló családnak vettünk rengeteg tartós élelmiszert, és egy kis ünnepi ezt meg azt. Személyesen juttatjuk el nekik a jövő héten.
Karácsonykor összejövünk, eszünk egy finom vacsorát, majd társasjátékozunk és jól érezzük magunkat. Mindenki süt egyféle sütit, amit elvisz a közös vacsorára a szüleinkhez, akik pedig a vacsit főzik. És boldogság lesz, öröm, beszélgetés, lelassulás, és remélem: hó.
Így is lehet.
"Nem veled van gond, én is így vagyok vele, a többiek meg csak csinálják, mert ezt szokták meg."
Mert te nem a veled hozott "megszokott" dolgaidat fújod?
Istenem minden ember egy élő pszichólogiai eset. :) Csak győzze az ember olvasni a jeleket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!