Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Hogy telik nálatok a Karácsony?

Hogy telik nálatok a Karácsony?

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi, mit csináltok, amikor összejönnek a rokonok, testvérek, nagyszülők.

Nálunk évről évre egyre jobban ellaposodik a hangulat, mindenki szalad haza, vagy csak ülünk és nézzük egymást. AZ idén már ajándékozást sem akarnak.

Ezt szeretném egy kicsit feldobni, visszahozni a régi meghitt hangulatot, de hogyan?

2016. nov. 14. 13:32
 1/10 anonim válasza:
74%
Utazz el és írass fel antidepresszánst. Más is unatkozik és b.ssz. a rezet. Utálom a Karit :)
2016. nov. 14. 14:04
 2/10 anonim válasza:
80%
Köszönöm jól telik
2016. nov. 14. 17:22
 3/10 anonim ***** válasza:
91%

Masodik XDDDDDDDDDD

Amugy en szeretem a karacsonyt.Csempeszd be a hangulatot emlekeztesd a csaladod milyen jol teltek a regi karacsonyok.

Diszitsd fel a hazat stb..

2016. nov. 14. 17:31
 4/10 anonim ***** válasza:
48%
Pont olyan, mint a többi családi összejövetel !
2016. nov. 14. 18:13
 5/10 anonim ***** válasza:

24.-én délelőtt sütünk, főzünk anyával, ebédre általában mákosgubát eszünk, pedig valójában egyikünk sem szereti, csupán a hagyomány miatt készítjük el, valamint azért, hogy este több férjen belénk. Délután felállítjuk a karácsonyfát. Este közös éneklés, majd ajándékbontás, utána vacsora. A menü általában halászlé és pulyka. Ezt követően éjféli misére megyünk.

25.-én ebéd a mamánál, utána otthon társasozunk, pihenünk.

26.-án a másik mamához megyünk, utána a program hasonló, mint 25.-én.

2016. nov. 14. 20:57
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

24-en:Delelott megy a sutes,fozes altalaban en segitek anyanak.Aztan noverem ha felkelt feldiszitjuk a fat,hulyeskedunk stb.Ebed nalunk nem szokott lenni csak ha valaki ehes eszik.Nalunk ugyvan hogy 4-5korul kezdunk enni ilyenkor mar csinosba vagyunk hogy utana mar ne kelljen keszulodni.Aztan ha befejeztuk a kajalast johetnek az ajandekok.Ezutan megyunk le mamamekhoz ahol eszunk es ismet ajandekozas.

A karacsony tobbi napja mar csendesebb

A menu nalunk nem csak a hagyomanyokbol all.Anyukam 24-en altalaban(most ezeket irtuk ossze) Tarkonyoscsire ragu levest foz,tojas,-francia salata.Csirkepaprikas es kulonbozo toltott husik.Krumpli rizs

Mamameknal pedig husleves,toltott kaposzta,rantott hus.

+sutik.:) En mar most karacsonyi lazban egek

2016. nov. 14. 21:27
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Felváltva vagyunk évente az én meg a férjem családjánál.

Az én családomnál: Karácsony előtti héten közösen sütünk süteményeket. A férfiak is segítenek persze. Bár a férjem kétbalkezes süti terén, főzni nagyon jól tud szerencsére :D

A "fiúk" néznek fák és vágják bele a helyére 24-én. Együtt díszítünk délelőtt. Szaloncukrot kötözünk, a felét megesszük, dobáljuk egymást. Igen, mi harmincasok vagyunk a szüleink meg idősebbek.

Közös ünnepi ebéd, egész nap mennek a poénos / rock karácsonyi dalok.

A távolabbi család - unokatestvérek, nagynénik, nagybácsik estére jönnek. Ilyenkorra ünnepi díszbe vágjuk magunkat (férfiaknak öltöny), és lecseréljük a rockot normális zenére (legalábbis a vacsora idejére:).

A gyerekek a fa alatt keresik az ajándékokat, a felnőttek közben személysen átadják a sajátjaikat.

Ha mindenki elgyönyörködött az ajándékaiban bekapcsoljuk a tévét, előveszünk valami társasjátékot vagy kártyajátékot és mind leülünk játszani. Közben likőrt, bort iszunk (persze csak a felnőttek:). Éjfél után széled szét a társaság.

A férjem családjánál:

Estére vagyunk hivatalosak, kicsit kicsípi magát mindenki de nem vészes. A fát mindenki (mi, anyósék, sógornőmék) magának állítja fel, sajnos nem szokás átjárni segíteni. Anyósom nem süt süteményt, én szoktam vinni.

Laza vacsora általában fondue és raclette borral, pezsgővel mellé - hangos, sok beszélgetéssel :)

Vacsora után ajándékozunk. Játszani szoktunk, dobókockás vagy egyéb ajándékosztós játékokat (a kockás: körbe megy a kocka és mindenki dob - csak akkor lehet bontani, ha két egyforma számot dobtunk a két kockával), így tovább tart és van min nevetni is.

Az este hátralévő részében a gyerekekkel játszunk, a felnőttek beszélgetnek. Mindig jó, családias a hangulat.

2016. nov. 14. 22:37
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is egyre laposabb a tágabb körű karácsony. Ahogy mindenki felnőtt lett és csak megjátszuk hogy érdekel a másik, közben pedig nem.

Mindenkinek csak nyűg az egész de zabálni mindenki szeret. Vagy ki tudja? Talán csak a kajába fojtjuk a bánatot meg a frusztrációt.

Egyszer lelki eredetű komolyabb emésztési problémám volt és szinte semmit nem tudtam enni, úgyhogy helyette csak néztem ahogy mások esznek. Na akkor láttam igazán kívülről ezt a karácsony dolgot. Ijesztő volt és mégis annyira húsba vágóan igazi, mint előtte soha.

Ahhoz hogy jó legyen a karácsony olyan emberek kellenek akik szeretik egymást. Ellenkező esetben fejre is állhatsz, akkor sem lesz jobb.

Ha viszont nálatok is olyan az érzelmi távolság mint nálunk akkor maximum azt tudod elérni hogy jónak nézzen ki. De valójában csak egy színdarab lesz az egész, mert mindenki illemből úgy tesz mintha.

2016. nov. 15. 08:31
 9/10 anonim ***** válasza:

Még sehogy nem telik, mert még csak november közepe van (te jó ég, már november közepe van !).

Más éveken: kb. 19 éves koromig a 24-e veszekedésekkel, ajtócsapkodással, üvöltözéssel telt, 25-26 döglöttünk a tv előtt, és sütitzabáltunk.

20-23 évesen 24-én főztem a páromnak, megvacsoráztunk, filmet néztünk (régi, ritka filmeket) a többi napokon sétáltunk, elmentünk az ismerősökhoz.

24 éves korom óta ha nem dolgoztam, akkor főztem, karácsonyi dalokat hallgattunk, fát díszítettünk, majd vacsora előtt ajándékbontás (csak a gyerkőc kapott ajándékot) aztán vacsora, fürdetés, altatás, majd férjjel "randi". Többi napon szűk család látogatása. Ha dolgozom 24-én, akkor előző napokon megfőzök már, család értem jön a munkahelyre, hazahoznak, készítek valami gyors ebédet, aztán közösen fadíszítés, és a többi már ugyanaz.

2016. nov. 15. 09:13
 10/10 anonim válasza:
mindenki próbál jópofizni a másikkal és úgy tenni mintha normális család lennénk aminek a vége üvöltözés, ajtócsapkodás és elviharzás :D
2016. nov. 15. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!