Nálatok hogy zajlik a karácsony?
24-én délelőtt rendszerint mindenki az idegösszeroppanás szélén áll, hogy még ez sincs kész, meg az sincs kész. Porszívózás, vacsi előkészítés, kutyát lerendezni, hogy férjen a bőrébe és ne legyen folyton láb alatt (ez mondjuk mindennapi elfoglaltság), ajándék csomagolás, fafaragás, díszítés, közben kisebb veszekedések.
Majd olyan 1 körül valami egyszerűbb ebéd, teljesen hétköznapi, majd fürdés, aki akar hajmosás is, majd egy kis szieszta, pihenés, alvás. Este szépruha, ünnepi vacsora a meseszép asztalnál, finom bor vagy pezsgő, közben karácsonyi zene szól halkan a háttérből, beszélgetés, majd megajándékozzuk egymást, ajándék bontás, nézegetés, mutogatás, kipróbálás, örülés, fényképezés, bohóckodás.
Ez elég sokáig szokott elhúzódni, aztán ha olyanunk van akkor templom éjféltől, de ez nem törvényszerű, meg nem kötelező, aki nem akar az otthon marad.
Másnap sokáig lustizás, pihenés, majd ugye a kutya, ha kellemes az idő kint (az ónos esőn kívül nekünk minden kellemes :D) akkor nagy séta, kirándulás, labdázás vele. Aztán haza, finom ünnepi ebéd, majd megint szieszta. (Szeretünk aludni, na) Délután, estefele közös játék, általában valami társas, ami az idei ajándékok között volt, de ha idén nem hozott Jézuska társast akkor kártyázunk, vagy régebbi társasok közül választunk. (kisebb vita keretében) Lehet, hogy senkinek nincs kedve játszani akkor filmnézés, bejglit majszolgatva.
Kései fekvés, másnap délelőttbe nyúlóan henyélés, majd ugye első a kutya, aztán délután átjönnek rokonok, mint ha így nem lennénk elegen..
24-én anya főzi a halászlevet, csinálja a mákos-gubát és még valamilyen sütit is szoktunk készíteni. :) Apa faragja a fát, utána testvéremmel díszítjük, ha van még ajándék ami elmaradt a csomagolással azt befejezzük. Segítünk a konyhában anyának, porszívózás, rendrakás.. Közben mindenki sík ideg, 1-2 kisebb veszekedés... 1-2 óra körül szoktunk leülne ebédelni, ott valahogy mindenki megnyugszik, ebéd után elpakolás, majd pihi.. sötétedés után szoktunk menni sétálni együtt, a legjobb amikor épp hull a hó.. (ami idén természetesen megint elmarad) majd 7óra körül vacsora, szintén leül a kiscsalád, elvagyunk, beszélgetünk.. és este van az ajándékozás.. :) Ez lecseng, utána általában filmet szoktunk nézni a tv-ben.
25-én anyu szüleihez megyünk családi ebédre, ott összejön az egész család, béke, boldogság, minden jó.. délután ott is megtörténik az ajándékozás, kora este szoktunk hazaindulni, otthon pihenés, tv-zés, mindenki majd szét durran a sok finomságtól:)))
26-án egésznap pihenés van, nem csinálunk semmi különöset:)
24.-e: Idegösszeomlás.
Anya és én sürgünk, forgunk, takarítunk, idegeskedünk, amíg apáék nézik a TV-t vagy átmennek mamához. Csináljuk az ebédet, sütit sütünk. Az ebéd általában elmarad és késő esti vacsora lesz belőle. Apa hazajön 5-kor és közli, hogy 6-kor jönnek mamámék. Anya ekkora majdnem agyvérzést kap, mert még a fa se áll, nincs kaja se. Ezzel engem is az őrületbe kerget, így nem is várom mamámékat és mikor megérkeznek hozzájuk se szólok.
Megérkeznek, már rögtön oda kell adni az ajándékot, mert nem lehet vele várni, így csak mindenkinek belenyomják a kezébe. Aztán eszünk és anyáék is odaadják az ajándékot, miközben mama mondja: "mi van, rátok szakadt az OTP?". Anya ezen is kiakad, majd mamáék elmennek 8 óra fele. Ekkor jön a mosogatás, anya mondja a magáét, apa TV-zik, én segítek, tesómék pedig telefonoznak.
25. Ilyenkor jönnek nagynénémék és a gyerekeik + másik mama. Ilyenkor anya folyton megakar nekik felelni, szinté idegzsába lesz. Engem kiakaszt és megint fel kell porszívózni. Megjönnek, megkajálunk, ajándékot bontunk, csevegünk, majd elmennek.
26. Tv nézés, kajálás, lazítás.
Idei évben talán csak mi leszünk 24.-én, a 25.-e ugyanaz és 26.-án talán mi megyünk mamámhoz.. REMÉLEM!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!