Én vagyok itt az egyetlen gyerek, aki nem kap Iphone-t, XBOX One-t meg PS4-et Karácsonyra?
8-as vagyok és 9-nek üzenem:
15 évesen középfokúztam, 18 évesen lett C1.es nyelvvizsgám, majd kitűnőre érettségiztem és felvettek a BME-nek egyik elit szakára 439 ponttal.
Soha nem vártam érte sem Xbox-ot, sem mást. A telefonomat is diákmunkából vettem. Ettől függetlenül sok mindent kaptam és kapok is a szüleimtől, karácsonyra, névnapra, születésnapra stb.
Én sem, mert egyszerűen nem érdekelnek ezek a dolgok, és nem is tehetjük meg. Telefonom már négy éve megvan, érintőképernyős samsung, de mindenki megszólja, hogy milyen kicsi, mert most már nagyobb telefonok vannak. De engem nem érdekel, amíg tudok vele telefonálni, meg zenét hallgatni, nem kell másik. Játszani csak online ingyenes játékokkal játszom.
Nálunk is ugyanez van, mint mondtad. Szünet után mindenki dicsekszik az új iPhone-jával, meg még mit tudom én mivel, egyszerűen nem érdekel, ha ennyire üres az életük, hogy ez teszi őket boldoggá, hát csinálják.
Üdvözlet kedves embertársaim, mindenkinek boldog karácsonyt!
Én mind a kettő tábort erősíteném, bár a kérdezővel ellentétbe lévőkre tenném le a voksomat, ugyanis attól, hogy valakinek ez mind megvan, nem elkényeztetett. Édesanyám, és édesapám is nagyon jól keres, így nekünk luxus cikkekre is futja. De tudom, hogy ezekkel nem lehet menőzni, mert igen is nem mindenki tudja magának finanszírozni. Viszont, azzal pedig egyet értek, hogy ne mutogassa orba-szájba a több tíz-ezres dolgait.
Én se kapok ilyeneket karácsonyra. Általában már elötte a szülinapomra megszoktam kapni vagy kicsivel utánna. Aztán nekem is tök ciki hogy mr nem tudok mit kapni karira azt égek a suliba...jujj... :D
Egyébként szerintem neked az a bajod hogy (tudom közhely) irígy vagy.
Az meg végkép szégyen hogy kitalálsz vmit hogy mit kaptál mert szerinted ciki ha nem hozott a jézuska ájfont. Grat. ;)
3.: "Nagyon elegem van a sok elkényeztetett korombeliből. A téli szünet után mindenki a tíz- százezres ajándékaival dicsekszik." Szerintem ebből le lehet szűrni, hogy azokra értem az elkényeztetett jelzőt, akik ezekkel menőznek. Nem úgy gondoltam, hogy mindenki elkényeztetett, aki ilyeneket kap, hanem az, aki nem érdemli meg.
9.: Nem csak te érsz el sikereket az életben. Vannak bőven olyanok, akik nálad jobb eredményeket érnek el, mégsem kapnak ilyen dolgokat ajándékba. Nem azért kell tanulni, hogy ajándékot kapj, hanem hogy elérd általa a céljaidat.
15.: Igen, lehet, hogy irigy vagyok. De van azokra, akik ilyeneket kapnak. Hanem azokra, akik nem érdemlik meg, mégis többet kapnak sokaknál. Kettessel átmegy a 8.-os vizsgán, mégis megkapja a százezres ajándékait Karácsonyra? Hogy ne lennék irigy. Ötös átlaggal haladok előre, de mégsem kapok ilyeneket.. Pedig örülnék neki, de egyszerűen nem tehetjük meg. Ebbe beletörődtem. Nem is arról van itt szó, hogy hiányolom ezeket, csupán az élet igazságtalanságát kezdem egyre jobban megtapasztalni, és leírtam erre egy példát a saját életemből a kérdésemben, mert kíváncsi voltam, mi erről a véleményetek, tapasztalatotok.
Köszönöm az értelmes és/vagy együtt érző válaszokat. Nem gondoltam volna, hogy ennyi fog érkezni. :) További kommenteket is várok.
Boldog, Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
De basszus, ha a család megteheti, akkor az miért elkényeztetés? Azért szerencsére nem mindenki minimálbérből él.
Nekem eszembe se jutott volna iPhone-t kérni, ha a szüleimnek 2 és fél hónapot kellene dolgozni érte, mint ahogy itt írta már valaki.. Ilyen esetben pofátlanság ez a kérés, és tényleg elkényeztetés, ha a szülők olyan hülyék, hogy megveszik.
Az a helyes, ha a szülők megadnak mindent a gyerekeiknek az anyagi lehetőségeiknek mérten. Lényegtelen, hogy a maximum egy kis csoki vagy egy vadi új autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!