Gerti1 kérdése:
Ti nem sajnáljátok a fenyőfákat, amikor pár nap után "kilmúlva "megcsonkítva dobálják ki őket?
Figyelt kérdés
Méregdrága gyönyörű fenyők, ünnepi csili-vili....nagy meghatódások....De szegény fának már nincs gyökere! Amelyiket a gyökerestől veszik, sérültek és javarészük a ki ültetés után elszárad.#gyökértelen fenyők #gyökeres fenyők #direkt kivágásra nevelt fenyők
2015. dec. 19. 18:44
1/9 anonim válasza:
Nem. És te azokat, amelyiket el se adnak?
Itt megkapják kajának az elefántok az állatkertben.
2/9 anonim válasza:
Ez egyik jelensége a pazarlásnak és a szokások hátrányának . Az ajándékozásnak sincs köze a valláshoz , a Megváltó nem akkor született és az ajándékok a megszentelő rítushoz voltak köthetők .
4/9 anonim válasza:
ember ültette "teremtette" nem a termeszétől lett elragadva.
5/9 anonim válasza:
Ezzel a környezetet is védjük.. Mennyi fenyőt ültetnek csak azért, hogy aztán kivágják, eladják, feldíszítsék, majd kidobják? Rengeteget. Ezek közben fotoszintetizálnak ám. Elnyelik a szén-dioxidot ugye, és oxigént állítanak elő. Semmi probléma nincs ezzel. Amúgy pedig a fák nem éreznek, fájdalmat sem. Még ha az óvodában ezt tanítják is (-.-)...
6/9 anonim válasza:
Engem mindig elszomorítanak. Igaz én képes vagyok megsiratni egy elpusztult szobanövényt is. A vágott virágot se szeretem, jobban értékelem az élő növényeket. :D A kivágott fenyőket meg azért is sajnálom, mert tudom milyen hatalmas fák is lehetnének.
Nyilván így van kitalálva meg minden, de attól még elszomorít, bármilyen hülyeség is. :(
8/9 anonim válasza:
Valahol elszomorít, noha tudom, hogy ezeket a fákat eleve ezért ültetik. Mégis valahogy megalázónak érzem a halott fát feldíszíteni és körülötte nyáladzani a szeretetről. A magam részéről annyit tudok tenni, hogy nincs karácsonyfám.
9/9 anonim válasza:
Kedves kérdező, nem mindenkinek vannak "értelmetlen" érzései, őket csak a racionalitás érdekli.
Természetesen én is sajnálom őket, úgy tudom, hogy az összeszedésük után ezeket a fákat a "távfűtésnél" hasznosítják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!