Tényleg elkényeztetem őket? 3 kamasz fiunk és egy
lányunk van.
Figyelt kérdés
Az idén úgy alakult, hogy kb.50 ezret költünk fejenként az ajándékaikra. Ezek többnyire hasznos dolgok, az orvosira készülő fiunk mikroszkópot kap, de van az ajándékok között téli jobb márkás bakancs, autóba való hangfal, ruhák, könyvek, naptár stb. Nem vagyunk gazdagok, de ez most nem okoz gondot. A karácsony amúgy a szeretetről, a családi együttlétről és Jézus születéséről szól nálunk. Emellé, de nem helyette vannak az ajándékok. Eddig 2 ismerős is teljesen kikelt magából, hogy elkényeztetem őket. Egyébként jó tanuló, rendes gyerekek. Mielőtt valaki félreértené: nem dicsekedni jöttem, az ilyen irányú megjegyzéseket kérem mellőzni.
Ettől nem kényezteted el őket, nem ezen múlik. De abban tévedsz, hogy nem vagytok gazdagok, a magyar átlaghoz képest sokkal jobban álltok, ha ez nem okoz gondot. Örülj a jó tanuló, rendes gyerekeidnek, és vedd meg nekik, amit jónak látsz!
2015. dec. 13. 20:32
3/9 A kérdező kommentje:
13-19 között
2015. dec. 13. 20:37
4/9 anonim válasza:
Nem szükséges mindenkinek felsorolni, mit is szánsz a gyerekeidnek ajándék gyanánt.
Ez teljesen magánügy.
2015. dec. 13. 20:41
5/9 anonim válasza:
Én 19 éves vagyok már egyetemista és nálunk is kb. mindig ennyi ment fejenként a karácsonyra.
Igaz én tavaly anyának apának csak 10ezerig tudtam költeni, mert a nyári diákmunkás fizumat laptopra költöttem.
Szerintem minden családnak a magánügye, hogy mennyit szánnak egymásra, a lényeg, hogy bizalommal forduljatok egymáshoz bármikor. :)
2015. dec. 13. 20:47
6/9 anonim válasza:
Egy havi fizetés Mo-n 60-70 000 Ft. Most akkor hány hónapig nem esztek? Két keresettel kb 140000. Bocsi, csak felötlött. 50000 fejenként, jó ég... :O Ez egy nagyon durva összeg. Ne csaljanak már be a hálójukba azzal, hogy üzletet csináltak a Karácsonyból. :( Az tévhit, hogy ilyenkor nagyon költekezni kell.. Plusz, a szeretet az ingyen van. És az a legkirályabb.
2015. dec. 13. 23:03
7/9 anonim válasza:
Szerintem nem elkényeztetés, ha megengedhetitek magatoknak a hasznos és szép ajándékokat. Az összeghatár is mindegy, csak ne hitelből legyen!
Boldog, békés, örömteli karácsonyt :-)
2015. dec. 16. 06:18
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Az ajándékok megvannak- természetesen nem hitelből. Remélem,örülnek majd nekik.
Nem soroltam fel természetesen az ismerősöknek az összes ajándékot, csak pl. az egyikkel összefutottam, amikor a mikroszkópot cipeltem fel a lakásba, így lett ez téma.
Mindenkinek békés, áldott ünnepeket kívánok!
2015. dec. 16. 22:40
9/9 anonim válasza:
Köcce!:)Én is kívánok mindenkinek boldogságos ünnepeket!:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!