Közvélemény kutatás: Kinek mit jelent a karácsony? Ki hogyan és mit gondol erről az ünnepről?
Nagyon szeretem a karácsonyt. Nálunk ez a nyugalom és a pihenés időszaka. Együtt a család. És természetesen ettől még az év többi napján is szeretjük egymást :) A kettő nem zárja ki egymást.
Ajándékozás csak a legszűkebb családban van. Így csak 3 embernek veszek ajándékot. Ez nem macera.
Nekem semmi más macerát sem okoz. Sokan írják, hogy nagytakarítás, meg főzés, sütés. Hát takarítani minden héten szoktunk normálisan, így karácsony előtt sincs több kosz, mint máskor és nincs szükség nagyobb takarításra. Főzni is szoktunk máskor is :) Sütni sem sütünk ezer félét.
Bevásárlóközpontok közelébe decemberben már nem megyek. Október-november folyamán megveszem, ami kell.
Magát az ünnepet szeretem, de a keresztény maszlagot körülötte nem.
Gyűlölöm, hogy ezt is ellopták más vállásoktól, ahogy minden ünnepüket, átformálták és ráerőltették az egész világra. Tisztelem a hagyományt, a történelmet, épp ezért a kereszténységtől és a keresztényektől, a lopástól és erőszaktól hányingerem van.
Ilyen tekintetben a hagyományosan vett jelentése van számomra az ünnepnek: a téli napforduló, a nap újjászületése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!