4 gyerek mellé ez sok karácsonyi menünek? Túlzás?
Halászlé, meggykrémleves előételnek. 2 nem szereti a halászlét. Főételnek sertés karaj kolbásszal töltve, sajttal a tetején, rántott hús, rántott hal, köretnek burgonyapüré, sült burgonya, kukoricasaláta, uborkasaláta. Desszertnek barackos-túrós rétes, keksztekercs, aprósüti, sajtos rúd, pohárkrém.
2, 4, 8 és 9 évesek. Ez kb 2 napi kajánk lenne, harmadnapra max a sütikből maradna. Szerintetek túlzás? A két nagy sokat segít benne, nem egyedül csinálom, ráadásul előtte nap előkészítek mindent.
Párom szerint elég lenne egy leves, egy főétel, egy desszert. De az minden hétvégén úgy van, nem igen térne el. Meg hát hiába csinálok egyfélét, ha azt 4ből 2 nem eszi meg.
Nektek hogy tetszik? Mit változtatnátok rajta? Vagy mit cserélnétek le?
Bejgli nem lesz, mert apum azt majd hoz, mindig hoz, szóval azt nem sütök.
Nálunk mindig ez van, pedig mi is négyen vagyunk tesók. Halászlé meg husileves szokott lenni, főételnek rántott hal és hús, valamilyen sült, rizs, főtt krumpli, francia sali, ubisali, házi savanyúk, dessztertnek rengeteg süti (bejgli, méteres kalács, aprósütik, mézes krémes és hatlapos mindig van).
Nem érzem túlzásnak, hiszen mégis csak Karácsony.
Mi egyelőre ketten vagyunk a férjemmel, és én kettőnkre csinálok húslevest, minimum 2 féle húst, 2 féle körettel, és 2 féle savanyúsággal. Süteményből pedig szoktam sütni mézeskalácsot, linzert, valami sajtos-sósat, diós-vaníliás holdacskát,és valami krémes sütit. Szerintem nem sok, ha azt nézzük, hogy hány félét csinálsz, de persze az sem mindegy, hogy minden egyes fogásból, tehát rántott húsból is 15 szeletet csinálsz, meg a karajból is, plusz 2 egész hal, vagy, hogyan osztod meg az arányokat.
Vállalj annyit amennyit szerinted stressz nélkül el tudsz készíteni. Senki nem fog megszólni ha kevesebb, vagy több lesz. :)
Szerintem nem túlzás.
Én őszintén megmondom, hogy mi a 3 nap alatt egy rakat kaját sütünk-főzünk (halászlé, kocsonya, sült húsok, rántott hús, töltött káposzta, fasírt, rakat sütemény, bejgli...stb), aztán szilveszterig a maradékokból élünk :D Szóval miért gond ha van? Utána is még meg tudjátok enni.
Köszönöm a válaszokat, én nem érzem soknak. Legfeljebb több napig esszük. Plusz a 2 nagyobb gyerkőc nem is lesz itthon 25-től 30.-áig, így azt szeretném, ha előtte mindet megkóstolnák, majd a nagyinál is lesz sokminden, csak ott mások.
Meg hát tavaly nem volt karácsonyunk, idén szeretném pótolni mind az ételekben, mind ajándékokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!