Elmentek az éjféli misére akkor is, ha nem vagytok amúgy vallásosak?
Meg vagyok keresztelve, de nem imádkozok minden nap. Hiszem hogy van egy felettes erő, szoktam gondolni Istenre meg az angyalokra.
Évi egyszer jó lenne legalább elmenni templomba, de nem túl képmutatás ez? Van olyan aki minden vasárnap eljár és imádkozik is.
Mit jelent a kérdésedben említett, ebben az esetben az , hogy képmutató?
A kérdésedre a válaszom, hogy igen, elmegyek az éjféli misére.
Egyébként meg, igaz ezt nem kérdezted, de a keresztények legnagyobb ünnepe a Húsvét. Igen , Húsvétkor feltétlenül el szoktam menni misére és meg is szenteltetem a húsvéti ételt.
Miért lenne képmutatás, teljesen normális.
Nem attól vagy jó hívő, hogy minden nap (Hitetlenek, mise minden nap van, nem csak vasárnap!) ott ülsz a templomban, a minőség számít.
Érdemes inkább azt megválasztani, hogy melyik templomba mész, mert egy hülye pap, aki ostoba álszentkedéseket prédikál, inkább káros mint hasznos.
Sosem voltam misén, ateista vagyok. Gyerekkoromban erőltették a suliban a vallást, utáltam.
Ha nem esik jól, ne menj. Butaság az egész úgyis.
Nem járok soha templomba, de mikor kisiskolás voltam, ünnepekkor elmentünk néha. Pl. Szent Márton napján az volt a lampionos felvonulás végállomása. Nem mise volt, hanem kis előadás.
Karácsonykor is betlehemi játékot néztünk a templomban. Ezeket imádtam, nagyon hangulatosak.
A rendes miséket viszont mindig halálra untam, amikor még - hittan miatt - "kötelező" volt járni. Kínszenvedés volt az egész, ezért sosem mentem el, így a hittanról is kirúgtak. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!