Te mit vettél családtagjaidnak karácsonyra? Mennyire széles körben szokás ajándékozni? Melyik a legtávolabbi rokon akinek te veszel még ajándékot? És te kitől kaptál?
Anyu kapott pénztárcát+ezüst nyakláncot
Apu old spice csomagot
Tesom 300gr-os milkát!
Csak nekik veszek ajándékot,illetve páromnak és annak a szüleinek!
Amúgy páromtól nyakláncot kaptam,szüleimtől kabátot+állták egyéb költségemet,tesomtól meg anyuékkal közösen kaptunk dolgot!
Másnak nem veszek semmit!
24/N
Mi csak azoknak a rokonoknak veszünk ajándékot, akikkel találkozunk karácsonykor. Apai ágon régebben mindannyian összejöttünk, de azóta szétszéledt a bagázs (igazából ilyen évközben fúrjuk egymást, de karácsonykor jópofizunk-buli volt már akkoriban is). Ma már családilag (apa, anya, öcsi, én) csak sütit, csokit, alkoholt adunk a rokonoknak, vagy ha találkozunk olyanokkal, ahol van kicsi gyerek, akkor annak vmi játékot. Mondjuk idén csak apukám nagybátyjának feleségével találkoztunk, ő sütit és pezsgőt kapott.
Anyai rokonsággal más a helyzet, velük jobb viszonyban vagyunk, nekik családilag személyesebb és értékesebb ajándékokat adunk. Ékszert, parfümöt / kölnit, sálat, társast, könyvet, mikor mit. Idén főleg parfümöt és könyvet.
Én külön nem veszek még rokonnak ajándékot, mivel a szüleimmel élek, de ha majd elköltözöm (ami tervben van, össze a vőlegényemmel), akkor majd én is külön veszek nekik (ez 3 fő amúgy - anya unokatestvére és a gyerekei, vagyis az én unokatestvéreim).
Szűk családban:
-apukámnak antikváriumból egy Somogy megye építészeti emlékeiről szóló könyvet (építész, és bármilyen album érdekli, és Somogyból származik, erre vőlegényem talált rá) és pulcsit, illetve vőlegényemmel közösen adtunk szüleimnek színházjegyet
-anyukámnak könyvet a kedvenc sorozatából, parfümöt és kendőt (ő azért kapott plusz egy ajándékot, mert Éva, tehát a névnapja is ekkor van)
-öcsémnek telefontokot és téli sapkát
plusz, mert én már családtagnak tartom őket:
-vőlegényemnek pendrive-ot (64 gigásat)
-anyósjelöltnek kendőt
Rajtuk kívül összesen egy barátnőmet ajándékozom meg. Neki vettem bögrét, fülbevalószettet, plüssbékát (békamániás) és mini sminkszettet.
Én ugyanezektől az emberektől kaptam vissza, illetve családilag kaptunk apukám nagybátyjának feleségétől házi sütit és pezsgőt.
12. vagyok, persze kort, nemet lefelejtettem:
24 / n
anyámnak parfümös bodyspray csomagot, loreál krémcsomagot
apámnak alkoholt,szappant,tusfürdőt
tesómnak sapkát,tusfürdőt
én némi pénzt kaptam a szüleimtől
sajnos párom nincs,akinek ajándékozhattam volna,és akitől én is kaptam volna bármit is...ez tett volna igazából boldoggá idén talán :(
26n
Te kèrdezö?
Èn vettem a szüleimnek szemetkukàt-ez közös...
anyumnak külön vettem kávèt,anew krèmet,apumnak meg italt ès parfümöt.
De mèg kapnak majd színes ègöt,ami tàvirànyítóval müködik.De ez csak januàrbam jön meg.
Utolsò vagyok.
Páromat ajándèkoztam meg+szüleit,tesómat,párom tesóját,de öket màr közösen.
A párom cigarettatárcát kapott, mert a zsebében mindig összegyűrődik a doboz, én tőle ékszert.
A rokonoknak a húgommal közösen ajándékoztunk, mivel idén elég pocsékul állunk anyagilag :(
Anyukám egy könyvet kapott (ő viszont undok módon senkinek nem adott semmit :S).
Apukám hurokkábelt, hogy a kerekeket is hozzá tudja lakatolni a biciklijéhez (tőle sk gravírozott bögrét kaptam, benne néhány konyhai eszköz, fakanalak, kések, habverő..., valamint egy pár mamusz).
Az öcsém világító szelepsapkákat kapott a biciklijére (tőle is egy pár mamuszt kaptam, valamint cicás só- és borsszórót).
A húgom egy nagy, színes retikült kapott, ez rendelésre ment (én tőle vágódeszkát és fakanalakat).
Nagymamám gyertyát kapott gyertyatartóval (én tőle sminkszettet és kis neszesszert).
Nagynénémék egy lámpást a teraszra (én tőlük esernyőt, és bonbont).
Unokatesóm egy plüss nyulat, mert nyúlmániás és mécsest (tőle azt kapja az összes unokatesó, hogy elvisz valamelyik nap valahova, ami egyelőre meglepetés, mert eléggé szétszóródtunk az utóbbi években).
Azoknak a rokonoknak ajándékozunk, akikkel találkozunk is. Igyekszünk, amennyire lehet, személyre szabni az ajándékokat. Nem véletlen ismétlődtek nálam a konyhai eszközök és a mamuszok, amikor meglátogatott a családom az új lakásban, látták hogy hideg, és elég puritán a felszerelése. :)
Anyukámnak vettem kézkrémet, könyvet meg egy kis apróságot.
Nővérem csokit kapott és egy régóta vágyott szempillaspirált.
Apukám selyemsálat kapott, mert azt kért. :)
Nekik szoktam ajándékozni a saját pénzemből.
Amúgy rajtuk kívül még a mamámat szoktuk megajándékozni, senki mást.
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!