Karácsony? Miért nem élvezem már?
hála a jósorsomnak, én még a plázakorszak előtt voltam gyerek, még volt igazi hangulata a karácsonynak, nem kommercializálták el ennyire.
a családomat szeretem, igaz mára erősen megfogyatkoztunk. csak anyumat és a páromat tekintem a családtagjaimnak. karácsonykor összejövünk, nagy kajálás, hatalmas dumálások, gyertyagyújtás, finom süti, forralt bor :)
az ajándék a legutolsó helyen van ilyenkor, már nem a meglepetés a lényeg, hanem hogy hasznos, számunkra értékes és fontos dolgot vegyünk egymásnak.
a legjobb, hogy végre pihenünk, nem csak a melón jár az eszünk és folyamatos rohanáson. van időnk és energiánk egymásra. nekem ez a legjobb a karácsonyban.
Nyolcévesen az ember instant kapja a karácsonyt. Minden csupa meglepetés meg fény és csillogás. DE ezért a hangulatért a szüleid keményen melóztak előtte!
Nekem anyukám mesélte, hogy karácsony előtt mindig totál hullák voltak. Nálunk a rengeteg ajándék volt a divat, a karácsonyfa alja úgy nézett ki mindig, mint valami képeslap. Na de ezért cserébe ők előtte egy hétig nem aludtak, mert csomagolták az ajándékokat. Meg kötözték a szaloncukrokat, amiből több kiló felment a plafonig érő fára. Ha meg épp nem ez készült, akkor sütötte a mézeskalácsot, mondjuk annak a díszítésébe már mi is besegítettünk. Bár ezzel inkább csak több munkát adtunk neki, mert aztán takaríthatta a cukormázat az egész konyháról,meg rólunk, meg ahova bemászkáltunk vele...
A lényeg az, hogy igen, az ember gyerekként általában csak a varázst érzékeli. Azt, hogy emögött mekkora emberfeletti munka van, nem.
Jó eséllyel a szüleid megöregedtek, megfáradtak, és már úgyse kell Jézuskát játszani neked, szóval nem szívatják magukat ezzel.
De itt jöhetsz te a képbe. Csempészd vissza a karácsonyi hangulatot! Vigyázz, sok idő és sajnos pénz is!
Vannak apróságok, amik szinte észrevétlenül segítenek a szüleid is hangulatba hozni. Dekoráld ki a szobád, és tegyél díszt az ajtóra kívülről is! Vállald, hogy sütsz mézeskalácsot, ha a sütésnél nem is, a díszítésnél jó eséllyel be fognak szállni. Persze akkor csináld, amikor nem egyedül vagy otthon. Vagy készíts szaloncukrot, itt is igaz, hogy ha nem is a készítésnél, a csomagolásnál jó eséllyel jönnek segíteni (sütőpapír+alufóliából szuper hiteles "békebeli" szaloncukrot lehet gyártani).
Illatosítsd a lakást! Ezt lehet füstölővel, illóolajjal, de kevésbé direkt megoldás a szegfűszeges narancs, vagy csak szimplán egyél narancsot és a héját rakd a fűtőtestre. Készíts fahéjas teát, a fahéj illata szintén a karácsonyt idézi.
Illetve nekem ami még sokat számít, az az ajándékozás. Na nem kapni. Hanem adni. Kitalálni, kinek mi lenne jó, és azt beszerezni, elkészíteni, és mindezt persze titokban! Ez a felnőtt karácsonynak talán a legjobb része. És nem kell hozzá más, csakis te! Nagyon jó az az izgalom, amikor lesed, mikor bontja már ki a te ajándékod, és vajon örül-e neki annyira, mint amennyire tervezted :) Igazából nekem, amióta felnőttem, ez hozza meg a karácsonyi hangulatot. Szuper, imádom :) Néha melléfogok, de így is általában látom, hogy tényleg örülnek az ajándéknak, nem csak egy kényszermosolyt kapok. És ettől, az őszinte örömtől szép az ünnep :)
A karácsonyfára rengeteg kézzel készített díszt lehet készíteni. Nekem a kedvenceim horgolt angyalkák, amiket egy nagyon idős, beteg néni csinált nekem :) :(
Én teafilterből szoktam csillagokat hajtogatni. Ez még nem díszítés, úgyhogy anyukád nem fog megsértődni, de közben biztos jó hangulatot lesz! Keress rá az interneten kreatív ötletekre! Angolul creative christmas tree, és menj át a képekre!
Az ajándékokkal kapcsolatban lehet szövetkezni másokkal is. Az unokatestvéreimmel csinálunk közösen egy fali képtartót kartonból, amin rajta lesznek a fotóink. Nagymamánk örülni fog, főleg mert a szüleink csúnyán összevesztek az idén :(
Szerintem az ember megszokja azt a jó érzést. Vagy például amikor csalódunk valamiben.
Nekem anyukám pont karácsony előtt fog ügyelni.
Ez azt jelenti hogy karácsony napján hulla lesz.
Így nem tudom még mi fog ki sülni belőle.
Hol ezt hol azt felejti el de ő erről nem tehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!