Karácsony? Miért nem élvezem már?
Detto itt is. 2-3 éve még jó volt minden, vártam izgatott voltam, de most pfff..... A család már széthullott szinte inkább itt a probléma. Jó szüleim még együtt vannak de már nem az igazi így.
A legidősebb nővérem lelépett itthonról és már 2 éve nem láttam, jó néha küld magáról életjelet de nem vágyik vissza új életet kezdett az ország másik felén mert itt nem talált rá a társaságra.
A fiatalabb nővéremnek már saját családja van 2 éve ők is már elköltöztek távolabb a munka miatt így ők csak 25-én jönnek le de csak 2 napra. Én nekem is rossz minden mert a nyaramat szinte kórházba töltöttem meg kezelésekre jártam, egy súlyos munkahelyi baleset végett még szerencse hogy mindenféle komolyabb maradandó szövődmények nélkül felépültem viszonylag. De nincs barátnőm, társaságba sem tudok eljárni, otthon ülő lettem, inni egyáltalán nem ihatok alkoholt a sok gyógyszer miatt és én valamivel fontosabbnak találom az egézségem. De már a magány is kezd megölni, de szerencsére az igaz barátokra tudok számítani.
A húgom olyan magának való csaj, bár van neki barátja velem egy idős jó a kapcsolatuk de a barátjával nem töltik együtt a karácsonyt mert még fiatalok mindketten 16 évesek plusz a barátja az az ország másik felén karácsonyozik a családjával mivel ő itt kollégista így érthető hogy hazavárják.
Részben ez is az oka hogy nem várom annyira, én egyedül csak a pihenést várom akkor legalább nincs a cseszegetés, nem kell kezelésekre sem mennem, végre itthon dögölhetek.
De már a hangulata is kivan belőlem ölve, egyszerűen már mindenhol november közepén fel van díszítve minden mire eljön a karácsony már megunom az egészet. Pedig régen én is lelkes voltam bár én mindig mikulás nap után díszítettem fel a helyet, de most valahogy már ettől is elment a kedvem már csak ünnepek előtt pár nappal díszítjük fel a lakást aztán jön a fa 24-én reggel. Ez az egy még örömet okoz nekem az ünnepbe a fa díszítés, de már jobban szeretném azt ha a barátnőmmel közösen díszíthetném fel és ünnepelhetnénk, na ez az egy ami még lelkesítene.
míg szülökkel voltam, mindig utáltam, ilyenkor sok hüle kétszínű rokon jópofizik, közben egész évben kakilnak egymásra...
ma már a karácsony, belőlem és a páromból áll, nem érdekelnek rokonok, meg többiek szerencsére messze is vannak.
csinálunk sütit, feldiszítjük a fát, fórrócsokit szürcsölünk miközben karácsonyi zenéket mennek a hi-fin és már alig várom hogy leszedhessem a masnit a páromról... ;-)
Reggel kezdd el feldiszíteni a lakást. Tegyél be egy karácsonyi cd-t, süss mézeskalácsot. (Lehet kapni kész tésztát, azt meg tudod csinálni egyedül is.)
Kérd meg a bátyádat, hogy társasozzatok. Gyújts illatos gyertyát vagy füstölőt, közben sütizzetek, igyatok meleg teát.
És mondd el a családodnak, hogy az együtt töltött idő többet ér, mint az ajándék.
Gyerekkoromban jobban élveztem az ünnepeket én is. Akkor még sokkal több családtagom élt, mindenki egészséges volt, ráadásul ugye nekem, mint gyereknek, megpróbálták varázslatossá tenni a szülők és a rokonok a karácsonyt. Akkor még olyan csodavárósabb, gondtalanabb volt.
Ahogy az ember idősebb lesz egyre több a gond és már nem tudunk olyan felhőtlenül örülni.
Azért mi próbáljuk így is széppé tenni az ünnepeket, ahogy tudjuk.
"Reggel kezdd el feldiszíteni a lakást. Tegyél be egy karácsonyi cd-t, süss mézeskalácsot."
Dec 8-án? Attól hogy a Tescoban kiírták hogy "Karácsonyi Leárazás" még nem kell előrehozni 3 héttel.
Na pont ez az. A Karácsony pont erről kezdett el szólni mióta elmúltál 8 éves-a pénzről és arról hogy vedd meg a multiban a karácsonyi kerti fényeket, műanyag hóemberrel, műfenyő ágakkal, ha lehetséges akkor már októberben és legjobb ha Dec. 1-el ki is teszed, mert Karácsonyig sanszos hogy el is romlik és akkor a család (te) máris követeled az új égősort aputól.
Úgy változtatták meg az ünnepi szokásokat hogy észre sem veszed hogy ami hiányzik belőle neked pont nem az a fontos hanem a külsőségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!