Szerintetek merjem ezt kérni? (többi lent)
Tavaly kaptam karácsonyra egy új telefont. Kb. 20000Ft volt. Ez a telefon eleve használt volt és egy picit karcos (ezért volt olcsóbb). Én ezt most eléggé tönkre tettem (lekopott, még karcosabb lett, elszakadt a töltője stb.) Szóval most új telefont szeretnék. Ki is néztem magamnak egyet. Ezt: [link] (samsung galaxí mini 2) 30000 Ft. Ezt kérném karácsonyra. De viszont figyelembe kell venni az anyagi helyzetünket. Ugyanis nem állunk jól. Viszont van spórolt pénzem. 30000 Ft felett. Szóval bele is tudnék adni. De amikor egy fényképezőgépet akartam venni ebből anyukám nem engedte meg mert azt mondta erre most nincs keret. Szerintetek most bunkóság lenne ezt kérni? Egyáltalán merjem ezt kérni?
Ui.: Bocsi a fogalmazási/helyesírási hibákért.
Szerintem is akkor döntesz jól, ha nem kérsz telefont. Jegyezd meg, hogy a Karácsony nem arról szól, hogy drága ajándékokat kapjunk. Ilyenkor szeretni kell egymást és örülni a legkisebb dolognak is. Gondolj bele, hogy anyukádnak milyen rossz ha nemet kell mondania valamire, mert nem tudja megadni, pedig a világon mindent megtenne érted.
Ne akarj másoknak megfelelni, mindig azt tedd, ami szerinted jó, és ne azt, amit mások elvárnak.
Ne vedd elő suliban a telefont, ha nem látják, akkor nem fognak miatta cikizni. Ráadásul ez mindent elárul a jellemükről. Írtad, hogy ösztöndíjból van a pénz egy része, tehát jól tanulsz. Szerintem inkább ezzel törődj, mert akkor sokra viheted, a menő gyerekek a szüleik pénzén élősködnek, nem tanulnak semmit, így az életben nehezen állják meg a helyüket majd, de te legyél okos és majd fordul a kocka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!