Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Szerintetek merjem ezt kérni?...

Szerintetek merjem ezt kérni? (többi lent)

Figyelt kérdés

Tavaly kaptam karácsonyra egy új telefont. Kb. 20000Ft volt. Ez a telefon eleve használt volt és egy picit karcos (ezért volt olcsóbb). Én ezt most eléggé tönkre tettem (lekopott, még karcosabb lett, elszakadt a töltője stb.) Szóval most új telefont szeretnék. Ki is néztem magamnak egyet. Ezt: [link] (samsung galaxí mini 2) 30000 Ft. Ezt kérném karácsonyra. De viszont figyelembe kell venni az anyagi helyzetünket. Ugyanis nem állunk jól. Viszont van spórolt pénzem. 30000 Ft felett. Szóval bele is tudnék adni. De amikor egy fényképezőgépet akartam venni ebből anyukám nem engedte meg mert azt mondta erre most nincs keret. Szerintetek most bunkóság lenne ezt kérni? Egyáltalán merjem ezt kérni?

Ui.: Bocsi a fogalmazási/helyesírási hibákért.

2013. nov. 18. 21:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem, ha anyukád azt mondja nem engedhetitek meg magatoknak, akkor teljesen mindegy, hogy a saját pénzedből veszed vagy csak részben az övékből, mert amíg együtt éltek, addig a te megtakarításodra is szükség lehet, amennyiben nehéz anyagi körülmények között éltek. Nekem van egy karcod, kopott telefonom, de működik. Telefonálni lehet vele, szuper képeket készítek, a töltőt egyébként szigetelő szalaggal meg lehet javítani (nekem a macskám elrágta és még sem vettem újat)

Szerintem inkább ne kérd ezt karácsonyra. Inkább ne kérj semmit, mert nem az kellene, hogy számítson, hogy menő, új karcmentes telód legyen, hanem, hogy olyan valamid, amire szükséged van.

Tedd félre a pénzed és vegyél belőle később valamit, amire valóban szükséged van.

A spórolt pénzed miből van? Mennyi idős vagy? :)

2013. nov. 18. 21:44
 2/15 anonim válasza:
Ne kérj új telefont. Inkább ha nagyon szeretnél, akkor dolgozz nyáron valami diákmelót. Sokkal jobb ha tovább használod a mostanit, tudom, hogy az nem olyan menő, de a galaxi mini 2 elég gyenge minőségű amúgy se bírná sokáig.
2013. nov. 18. 21:53
 3/15 anonim ***** válasza:
És minek neked annyira egy új telefon? Úgyis csak telefonálsz rajta (remélem). Nekem egy 6 éves régi telefonom van, már anyukám akart többször is nekem újat venni, mindig én mondtam, hogy nem kell. Annyi ennél hasznosabb ajándékot kérhetnél.
2013. nov. 18. 22:09
 4/15 anonim ***** válasza:

#1 vagyok:

Az én telón 4 éves és semmi baja. Vettem rá fóliát, amitől nem látszik, hogy karcos kicsit az eleje, valamint védőtokot használok. Szerintem ezeket próbáld ki.

2013. nov. 18. 22:12
 5/15 anonim ***** válasza:
Én nemtom,de max amikor felveted, szüleid mondják,hogy nem lehet.
2013. nov. 18. 22:14
 6/15 A kérdező kommentje:

1. A spórolt pénzem ösztöndíjból van meg a nagyitól pénzt kaptam tavaly karácsonyra. És 13 éves vagyok.

3. Hát tulajdonképpen azért szeretnék új telefont mert mindenkinek sokkal jobbja van az osztályban és ezért kevesebbnek érzem magam. :( Van olyan osztálytársam akinek Iphone 5 -je van. És engem meg cikiznek emiatt a teló miatt. :/

Amúgy nagyon szépen köszönöm a válaszokat és talán mégsem kérek telefont. Meg most anyukámnak így is épp elég baja van. Még egyszer köszi mindenkinek. :D

2013. nov. 18. 22:33
 7/15 A kérdező kommentje:
1. Amúgy már próbáltam megjavítani azzal a cellux szerűséggel (elfelejtettem mi a neve:D) de még mindig nem töltötte a telefonom. Így most anyumét használom de titokban (nem mertem elmondani mert mint már mondtam nem állunk jól és nagyon szomorú lett volna anyukám ha megtudta volna ezt) és úgy érzem ez nem mehet így tovább de mint már mondtam elmondani nem tudom. Esetleg van valami ötletetek mit lehetne csinálni vele? Vagy vegyek újat? És hol lehet kapni és mennyiért?
2013. nov. 18. 22:38
 8/15 anonim ***** válasza:

#1 vagyok ismét :)

Jajj, 13 évesen persze, halálra cikizik egymást a menő fiúk/lányok. Akinek nincs menő telefonja, nem sminkeli magát, nem jár divatos cuccokban stb. azt cikizik, kiközösítik esetleg, megszégyenítik.

Jól döntöttél, hogy még sem kérsz telefont :)

Ha amiatt szeretnél új telót, mert az osztályban sok ismerősödnek újabb, jobb van, akkor valójában nekik szeretnél megfelelni. Kevés olyan fiatal (13-16) van sajnos, akik az értékekre figyelnek és nem arra, hogy menők legyenek. De azt azért ne felejtsd el, hogy attól leszel igazán értékes, hogy kedves vagy, figyelsz másokra. Nekem 13 évesen nem is volt telefonom :) és láss csodát, még mindig élek és boldog is vagyok :D

Most 28 vagyok és, amikor én voltam 13, akkor cikiztek azért, mert vékony voltam, mert nem sminkelek, nem festem a körmöm, nincs pasim.. azonban, akiknek akkor volt pasijuk és akkor menők voltak, ők most sehol nem tartanak. Vagy felcsinálták őket (azért írom így, mert nem kívánt terhesség volt) vagy prostik lettek vagy váltogatják a partnerüket stb. Nem azt mondom, hogy attól jobb leszel, hanem lesz új telód. Viszont azért akarni új telefont, mert másoknak is olyan van és cikinek érzed, hogy neked nincs... eléggé gázos dolog. (egyébként az Iphone 5 szart se ér :D)

Legyél jobb. Szeresd a családod, a barátaid, légy kedves, barátságos, okos, tanulj sokat ,legyen hobbid és ne a tárgyakhoz, hanem az emberekhez ragaszkodj. Egy Iphone 5 nem fog megölelni, ha magányos vagy. Persze, küldhetsz egy képet valakinek, aki távol van, de erre a kopott telód is jó :) és marad pénzed venni anyukádnak valami szépet :) Persze nem kell az összes spórolt pénzedet egyből elkölteni!

Elmondom neked egyébként, hogy ha most megvennéd/megkapnád az Iphone 5-t (vagy valami menő telót), mert másoknak is olyan van...akkor kb félév múlva vagy annyi se lenne, a menő arcoknak lenne újabb telója és neked meg az a kopott iphone5 lenne...akkor megint újat akarnál.. érted? :D

2013. nov. 18. 22:43
 9/15 anonim ***** válasza:

ismét #1-es válaszoló :)

Szerintem menj oda anyukádhoz és mutasd meg neki, mi történt a töltőddel és mondd el neki, hogy szeretnéd megjavítani, de nem tudod hogyan kell! Kérd meg, hogy segítsen vagy ha ő nem akkor apukád esetleg tud segíteni. Szerintem büszke lenne rád, ha meg szeretnéd javítani a régi töltődet és nem egyből újat venni. Látni fogja, hogy nem szórod a pénzt feleslegesen és ennek örülni fog :)

2013. nov. 18. 22:46
 10/15 A kérdező kommentje:
1. Nagyon szépen köszönöm a válaszaidat nagyon sok hasznos dolgot mondtál. És majd összeszedem a bátorságom és elmondom anyának, hogy mi történt a töltőmmel. :D Még egyszer köszönök mindent. :)
2013. nov. 18. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!