Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Emberek, miért nincs fantáziát...

Emberek, miért nincs fantáziátok? Miért mindig a sablonajándékok?

Figyelt kérdés
Mindenhol látom, hogy bögre, gyertya, naptár, toll, előregyártott szépségápolási csomag... Miért nem lehet egy kicsit személyre szólóbb ajándékot kitalálni? Én személy szerint utálom, ha ilyen ajándékot kapok, mert én mindig kiteszem a lelkemet, hetekig tart, míg eszembe jut egy jó ötlet, órákig keresem sokszor azt a bizonyos ajándékot vagy hozzá az anyagot, napokig tart elkészíteni... Akkor engem miért mindig csak egy 2 perc alatt megvásárolt szarral dobnak meg?
2012. dec. 17. 21:28
1 2
 11/14 anonim válasza:
100%

Az én véleményem az, hogy a készítő több örömét leli ezekben az egyedi és személyesített ajándékokban, mint a megajándékozott. Merthogy ő töri a fejét heteken át az ötleten, ő küszködik azzal órákon, napokon át, hogy elkészítse, ebből pedig a megajándékozott mit sem lát. Merthogy az előttem szóló is írta, hogy egy óra alatt is el lehet készíteni és napokon át is lehet ugyanazt varrni. Ha meg már tudtára adjuk a megajándékozottnak, hogy milyen sok időnket elvett a kreatív találgatás és munkálkodás, akkor az már felvágás. Szóval számunkra többet jelent az az ajándék... Nem lehet, hogy kicsit felértékeljük ezt a "csináld magad"-kreativitást?

Amúgy én is híve vagyok a személyes vagy épp kézzel készített ajándékoknak, de mindenképp mellékelek valamit hozzá, amit vásároltam. Pl legutóbb egy könyvjelzőn kínlódtam napokig, amire a keresztlányom kedvenc szimbólumát csomóztam rá, de őgy éreztem, hogy hiába a háromnapos intenzív munka: ennyivel nem állítanék be... Így lett mellé egy helyes kis ezüstlánc, aminek nagyon örült. Persze a kézzel készítettnek is, de szerintem fontos mellé egy B-terv is, nehogy elragadtassuk magunkat saját kézügyességünktől és mégse örüljön annyira neki, mint ahogy azt beképzeltük... :P

2012. dec. 18. 20:54
 12/14 anonim ***** válasza:
Az én apukám mindig örül egy tollnak, vagy egy jó háborús regénynek. Neki ezzel lehet örömet szerezni. Már kapott tőlem fényképes szakács kötényt (ő séf), amin a fiam képe van. Kapott kézzel hímzett könyvjelzőt a könyv mellé. Azt mondjuk használja, de a kötényt még ünnepnapokon sem, mert mi van, ha tönkremegy? Ő ezeknek örül, pedig sablon ajándék. Anyu idén házi mogyorókrémet kap, mert imádja a Nuttelát, de mellé kap ő is valami sablon ajándékot, pl. egy üveg Tokai Aszút, mert azt szereti. Mindenkinek azt veszek, aminek örül, még ha az sablonnak is minősül. Megvenném én anyukámnak az általa áhítozott aranyláncot, gravíroztatott medállal is, de hát nem futja rá, hiába lenne az a legszemélyesebb, mert tudom, hogy arra vágyik.
2012. dec. 18. 21:50
 13/14 anonim válasza:
11: nem attól lesz egyedi, hogy mennyi órát szántam arra, hogy elkészítsem, hanem hogy kimondottan Neki készítettem. És soha nem szoktunk felvágni azzal, hogy mennyi ideig tartott ezt vagy azt megcsinálni,mindezt csak azért írtam le, mert valaki azt kérdezte, mitől személyes, egyedi. Attól, hogy annyit gondoltam az ajándékozottra, amíg kitaláltam, elkészítettem. Szerencsére ezt a mi családunkban mindenki értékeli, nem kellenek mellé sablon ajándékok, csak azért nem veszek semmit, hogy legyen valami bolti is, ne csak a gagyi házi. A kézzel készített ajándék nem feltétlenül jelent egyet a gagyival. Képzeld, készítek ékszereket is, amiket el szoktam adni, vagy ne is mondjam, bedolgozásban hímzek gyönyörű kalocsai mintás asztalterítőket, amiket más emberek iszonyatos összegekért megvesznek, rengeteget ilyenkor, karácsonyi ajándéknak. Szerintem amellé már senki nem keres "bolti" ajándékot, mert bele sem gondol, hogy az is kézműves termék :D
2012. dec. 18. 21:59
 14/14 anonim ***** válasza:

Szerintem emberfüggő,hogy kinek mi a sablonos. Mint írtam,én nagyon örülök a sablonos ajándékoknak. Itt olvastam olyan egyedi,személyes ajándékot,ami nálam benne van a top 3 legrosszabb ajándék listáján. Direkt nem írom mi az,mert nem szeretnék senkit megbántani. Komolyan,még 1 szem negro cukornak is jobban örülnék,mint annak.

Kérdező,neked meg van egy tippem:legközelebb,ha sablonos ajándékot kapsz,mond ezt -Engem miért mindig csak egy 2 perc alatt megvásárolt szarral dobtok meg?

Garantált,hogy többé nem kapsz ilyesmit.

2012. dec. 18. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!