Hogyan tudnám megszerettetni a párommal a karácsonyt? Azt mondta, a családja egy életre meggyűlöltette vele.
Ha magától nem kapcsol, hogy azért a karácsonyt a gyerekeivel és a feleségével kellene toltenie, akkor szerintem sehogy sem fogod rávenni. Még ha nem is unnepelne, de legalább otthon lenne a gyerekekkel, játszana stb.
egy anyuka
Mióta vagytok együtt? Mindig ez volt?
Röhej amúgy, elég, ha otthon maradna, semmit nem kéne tennie, enni-inni, kicsikkel elleni és kész... de elhúzni a haverokkal...
Ezt úgy utálom amúgy, én apám is egy alkesz, sok mindent tönkre tett, de én csakazértis másképp csinálom és bebizonyítom, hogy minden lehet jó, nem kell leragadni a múltban. Érdekes, hogy a bátyám is beleragadt a sz*rba és nem tud túllépni rajta, inkább vedel és kerül a híd alá, nemhogy ellentéte lenne annak, amit otthon látott... ez valami férfi baromság... apám mostoha apja is iszákos volt, így ő is az lett... nővéremmel meg totál ellentétei vagyunk a család férfi tagjainak...
Fenyegetőzés, erőltetés kevés emberből vált ki őszinte együttműködést.
Egyszer a gyerekeknek kezdj el díszíteni, főzni, sütni, stb. Őt hagyd békén, ha elmegy, elmegy, ne vond be. Szerintem 1-2 év alatt a kíváncsiság fogja hazavinni, meg a tapasztalat, hogy másmilyen is lehet a karácsony, mint amit ő megélt.
Mivel kényszerhelyzetnek élte meg idáig a karácsonyt, csak súlyosbítaná egy vádaskodó, hibáztató "még ennyit se tudsz megtenni a családodért" légkör.
Ünnepeljetek hármasban, az ajándékát pedig ott lehet hagyni a fa alatt. Az se feltétlenül baj, ha egyedül nyitja - addig is ismerkedik az új helyzettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!