Hogyan tudnám megszerettetni a párommal a karácsonyt? Azt mondta, a családja egy életre meggyűlöltette vele.
Ha erőlteted csak rosszabb lesz. Engedd el sörözni, ne vitázz. Csak szeretet sugározz felé. El kell fogadni. Gondolom ezt tudtad amikor összejöttetek, így ha akkor elfogadtad most furán néz ki, hogy de szeresd!
Ha ez számodra mégis elfogadhatatlan, akkor se az ünnepek előtt tálalj ki, mert rontanál a helyzeten.
Az pedig neked is nagyon rossz ünnep lenne, ha mégis veletek maradna, de a negatív hangulata átragadna az egész családra.
Ha annyit nem tud megtenni érted hogy kivételesen ne menjen el a haverokkal, akkor bizony csodálatos párod lehet.
Nem azt mondom hogy teli vigyorral rázza a csengettyűt, de minimális szinten alkalmazkodni kell a másikhoz.
Egyébként az én párom is rühellte a Karácsonyt, egyszer voltam anyóséknál, többet sem.
Ócska műfenyő az előszoba sarkában, anyós nyávog hogy főzni kell, após hisztizik hogy fel kell aggatni 3 díszt a műfenyőre, aztán mindenki veszekszik mindenkivel ajándékot senki nem vesz mert minek, estére jól leisszák magukat aztán karácsony másnapján okádnak.
Hát kösz :D
Én egyszerűen nem erőltettem.
Szép csendben megfőztem, sütöttem, a páromat már a sütik előcsalogatták a gép elől :)
Vettünk egy hatalmas illatos fenyőt, együtt díszítettük fel, hagytam hogy azt akasszon rá amit szeretne.
Ajándékba megsúgtam neki hogy mit szeretnék, hogy biztos legyen magában.
Aztán a munkaszünet nagy részét zavartalanul végigkockulhatta a gép előtt..
Az ünnepi vacsora után már olyan lelkes volt mint egy ovis, alig várja már a mostani Karácsonyt :)
Velünk töltse-tehát gyerek is van?
Kérdezd meg tőle, hogy mit szeretne, a gyerekének milyen karácsonya legyen?
Veled és a családoddal?Mert nem mindegy mit jelent a velünk szócska...
Szerintem hagyd menni,ha akar.De 1órás közös ajándékozást, nosztalgiát,szeretgetést azért igazán kibírhatna...
A szeretet ünnepén akarsz valamit ráerőltetni? Régen rossz!
Az annyit nem tud megtenni érted... kezdetű mondatok pedig a kapcsolat halálához is vezethetnek, mert ezt ő is kérdezhetné tőled jogosan.
Kérdezd meg tőle, hogy mit szeretne, a gyerekének milyen karácsonya legyen?
Ezt miért pontoztátok le? Tök igaza van a válaszolónak. Azt akarja a pasi, hogy a gyerek is ugyanolyan boldogtalan legyen (karácsonykor), mint ő? Nem elég egy elcseszett ember?
---
Kérdező, ha mégsincs gyerek, és a saját családodra gondoltál (szülők stb.), akkor sehogy. Ha nem éltek együtt, nem vagytok család, nem kell együtt jópofizni. Ha külön család vagytok, és kettesben/hármasban akarod, az reális elvárás, mert egy kapcsolat nemcsak az ő nyomoráról szól, hanem a te örömödről is. Neki meg kell értenie, hogy neked ez fontos, neked meg tudatosan kerülni kell azt, ami miatt ő gyűlöli a karácsonyt.
A szeretet ünnepén épeszű, normális ember nem sörözik a haverjaival,pláne ha családja van.
Nekem is iszonyat szär volt az egész gyerekkorom, apám alkoholista volt,anyámat meg pont nem érdekelte mitcsinálok vagy, hogy mivan velem....de ennek vége, saját családom van akiket mindennél jobban szeretek és mindent megteszek, hogy a kislányom még véletlenül se élje át még a negyedét se annak amit nekem kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!