Tényleg erre halad a világ?
Ez már ilyen muszáj dologgá degradálódott.
Egy reklámfogás.
Elvileg úgy volt, hogy nem állítunk! Egyrészt azért mert egy fizetésből élünk albérletben, és nem akartunk fára meg díszekre költeni... Semmink nincs, ez az első karácsonyunk együtt, úgyhogy még azt se tudtuk volna megcsinálni, hogy előkapjuk a régi díszeket. Viszont a szüleim voltak olyan rendesek, hogy vettek nekünk egy műfenyőt illetve az összes díszt, égőt stb megvették.
Mondtam nekik, hogy nem kell, nem fontos a karácsonyfa, de Anyu ragaszkodott hozzá. Ugyanis ők amikor apuval az első karácsonyukat töltötték nem vettek fát mert nem volt miből és úgy gondolták, hogy felesleges. Anyu akkor velem volt várandós éppen, és karácsonyfára tényleg nem volt szükség mert március helyett december 25.-én megszülettem... Akkor megfogadta, hogy innentől kezdve mindig lesz fa és nincs olyan, hogy felesleges. :)
tavaly vettünk egy szép, igényes műfenyőt, így miattunk többet nem kell kivágni egy fát se
azzal nincs gond, és a hangulat is megvan
nekem sem a fa jelenti a karácsonyt, de jó nézni esténként
és szilveszterkor lebontom, hogy ne unjuk meg
Amióta párommal vagyok mindig van fánk. Nem is azt szeretjük, hogy egy fa áll a nappaliban, hanem a rituálét. Mi gyalog szoktunk elmenni fát venni a környéken. Közbe iszunk egy forraltbort sétálunk...
Díszeket se szoktunk tömegével vásárólni. Minden januárban szoktunk venni max 4 db igényeset a leértékeléskor. Együtt feldíszítjük, az ajándékot 1-1 db becsomagolva alátesszük és találgatunk hogy valyon idén mi lehet benne.
Én nem tudnám elképzelni ezek nélkül a karácsonyt.
Az én családom kb. 10 éves korom óta nem állít fát. Volt műfenyőnk, de azt is elajándékoztuk. Sőt, ami botránkoztató lehet manapság, mi még ajándékot sem veszünk egymásnak. Nincs gyerek a családban, én vagyok a legkisebb a 21 évemmel. Egyszerűen mindenünk megvan ami kell, ami nincs az meg olyan, hogy senkinek nincs rá keret. (pl.: saját lakás nekem, anyáéknak kocsi...)
Amiért viszont imádom a karácsonyt az a közös kajálás, meg a karácsonyi illatok, sütik, utcai fények. :) Nekem ennyi elég is, nem kérek a hajcihőből, mert a társadalmi nyomásból, hogy agyba-főbe vásároljak.
Igen állítunk. Ha csak egy kicsit is, de én mindig fogok állítani, mert szeretem a szertartását. Nem kell csillárleverően magasnak lennie, a kicsi is megfelel. És jobb szeretem magam díszíteni. Van pár díszem, amiket én csináltam meg különféle vásárokon vettem. Ha majd saját lakásom lesz, ezeket viszem magammal, meg fogok újakat is készíteni. Nekem ez kell, hozzátartozik az ünnephez.
Persze akinek nyűg, az ne csinálja, de én élvezem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!