Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Nálatok, hogy szokott lenni a...

Nálatok, hogy szokott lenni a karácsony?

Figyelt kérdés
Mit esztek, hogy díszítitek ki a fát hányan vagytok, milyen a folyamat?
2012. dec. 12. 12:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
24-én együtt leszünk a párommal itthon. Délelőtt fát díszítünk, együtt főzünk ebédet, vacsorát. Lesz hagymakrémleves cipóban, sült hal, csirkemell steak burgonyával, meg valami saláta. A sütiket még pontosan nem tudom. Filmet nézünk, sötétedéskor vacsizunk, ajándékozunk. 25-e, 26-a szülőlátogatás, 27-én meg nagyszülőkhöz megyünk.
2012. dec. 13. 10:55
 12/16 A kérdező kommentje:
köszi a választ!Boldog karácsonyt nektek!
2012. dec. 13. 10:57
 13/16 anonim válasza:

A szentestét szűk családi körben szoktuk tölteni szüleimmel és a húgommal.

24-én kb. dél körül elkezdjük díszíteni a fát, meg kirakunk 1-2 díszt a lakásban is. Ez egy 1-2 órás meló, utána szüleim, de főleg anyukám elkezdi megfőzni a karácsonyi menüt. Ez halászlé szokott lenni, utána rántott hal ecetes krumplisalátával és desszertnek bejgli. Sötétedés után, azaz 4-5 óra tájékán mi húgommal elmegyünk a szobáinkba és hagyjuk a Jézuskát tevékenykedni. Hangulatos csengettyűszó szokta jelezni, mikor elkészült és lehet menni. Ilyenkor a látvány ami elénk tárul a nappaliban a következő: hangulatos világítás, gyertyák mindenhol, szépen feldíszített karácsonyfa, csillagszóró, és karácsonyi zene. 1-2 percet csak a hangulat kedvéért szoktunk várni és csak utána kezdünk neki a bontogatásnak. Na ez egy jó hosszú folyamat szokott lenni, minimum másfél-2 óra. Mindenki tüzetesen végignézi az ajándékait és örül. Aznap nem szoktunk ebédelni, ezért ekkorra már mindenki nagyon éhes szokott lenni ezért 7 óra fele nekilátunk a karácsonyi menünek. Ezt elfogyasztva, mikor már mindenki dugig van, ismét következik egy kis ajándéknézegetés, majd összeülünk és megnézünk egy hangulatos karácsonyi filmet.

Hát, nekünk nagyjából így szokott telni a szentesténk.

Másnap, 25-én át szoktunk menni nagyszüleinkhez és ott is jól belakmározni. Nagyi általában töltött káposztát csinál meg mindenféle rántott húsokat, hogy lehessen válogatni. Ebéd után megtartjuk a kis "utókarácsonyunkat", azaz pár apróságot adunk a nagyiéknak és ők is nekünk.

26-át ismét otthon töltjük, pihizünk, beszélgetünk, társasozunk, filmezünk. A kaja pedig sült kacsa szokott lenni lila káposztával.

Dióhéjban összefoglalva nálunk így szokott telni a karácsony. Remélem nem untattalak kis fogalmazásommal, elnézést ha szóf*sásom volt. :)

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánok Neked és Családodnak!

2012. dec. 13. 17:18
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtál, egyáltalán nem untattál, jó kis hangulatos karácsonyotok van, nálunk is általában így szokott lenni.Nektek is Boldog Ünnepeket kívánok.
2012. dec. 13. 19:09
 15/16 anonim válasza:

mi hárman lakank. anyukám, apukám és én. 24-én délelőtt sütés-főzés, délután fadíszítés, karácsonyi filmeket nézünk közben. este vacsizunk ( nyúlhusi, krumplipüré, sali, sütik) utána ajándékozás, majd a család együtt tv-zik, kártyázik stb.

másnap pedig megyünk unokatesómékhoz:)

2012. dec. 21. 15:56
 16/16 A kérdező kommentje:
köszi a választ!szép karácsonyt!
2012. dec. 21. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!