Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Hogy tegyen meghittebbé?

Hogy tegyen meghittebbé?

Figyelt kérdés

Az én családom 1anyából, 1nagymamából és 3gyerekből áll jelenleg. Apukám 3 éve meghalt. Amíg ő élt minden karácsony meghitt és szeretettel teli volt. Mióta ő nincs csak rutin az egész. Semmi karácsonyi nincs benne. Sokat szoktunk veszekedni is. Pénz sincs a dolgokra.

Fát mindig veszünk és feldíszítjük. Ajándékot nem kapunk, ami nem is nagy baj, mert nem az a lényeg. Szóval az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám meghittebbé tenni a karácsonyunkat? Olyanra gondoltam, hogy díszítek, rendet rakok, csinálok jó kajákat és egy karácsonyi filmet is lejátszok. Egyenlőre más nem jut eszembe. Lécci segítsetek 14/L

2012. nov. 3. 15:41
 1/5 A kérdező kommentje:
Már kiírtam egyszer, csak rossz kategóriába és nem jött rá, csak 1 válasz.
2012. nov. 3. 15:42
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen ez a rendrakás, a lakás feldíszítése, közös sütés-főzés jó ötlet.

Aztán karácsony napján díszítsétek fel együtt a fát, öltözzetek fel szép ruhába, gyújtsatok gyertyát,és úgy üljetek az asztalköré enni,majd a fa köré beszélgetni.

esetleg készíts,vagy készítsetek egymásnak valami kis személyes ajándékot,ami nem kerül sokba,de tényleg az ajándékozottnak szól.

Hallgassatok karácsonyi dalokat, esetleg ha volt valami családi szokás,amit csináltatok ezen a napon,amíg apukád élt, azt is feleleveníthetnétek.

2012. nov. 3. 15:52
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Amiket leírtál, az jó. Szerintem jó, ha beavatod anyukádat is, és megpróbáljátok úgy szervezni, hogy segítesz neki, és nem egy konyhai robot lesz az egész, nem arról szól. nem kell 50 féle étel, hanem valami ünnepi, ami örömet jelent nektek, megcsináljátok, és a többi pihenés legyen! takarítást jóval korábban kezdjétek, hogy ne az legyen a karácsonyozás. Aztán szép rend, kaja, és csak díszítgettek, halk karácsonyi zene, narancs illató illóolaj mécsessel, az csodákra képes, azt mindenképp próbáld ki!!! Olyan alaphangulatot teremt, hogy hihetetlen. narancs karikákat akassz fel, amibe szegfűszeget raksz körbe, gyönyörű, illatos, hangulatos, villany lekapcs, gyertya, és a karácsonyfa világítson, stb. Szóval lényeg, hogy mindenre időt hagyni!
2012. nov. 3. 15:57
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Nagyon kedves tőled,hogy így állsz hozzá a dolgokhoz. Ami szerintem a legfontosabb,hogy próbáld úgy intézni a dolgokat,hogy ne legyen karácsonykor (persze az lenne a jobb,ha máskor se lenne) veszekedés. Mond el nekik,hogy szereted őket és örülsz annak,hogy együtt lehetsz velük és hogy vannak neked. Szerintem egy közös társasozás, közös séta is nagyon hangulatos tud lenni. Beszélgessetek azokról a karácsonyokról,mikor még apukád veletek volt. Vagy kérd meg a nagymamádat,anyukádat hogy ők is meséljék el nektek,nekik hogy telt régebben,gyerekkorukban az ünnep.

Én is tanácsolnám az illóolajos párologtatást,zenehallgatást,gyertyagyújtást.

2012. nov. 3. 16:04
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
nagyon jóóó ötlet!! Ez az, hogy meséljenek a régi karácsonyokról, főként nagymamád, az annyira varázslatos tud lenni, ahogy az idősebbek nosztalgiáznak, valahogy ők még mindennel kibékültek, nem volt ilyen elégedetlenkedés folyton.
2012. nov. 3. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!