Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Ti várjátok már a telet és a...

Ti várjátok már a telet és a karácsonyt?

Figyelt kérdés
Én nagyon :-)
2012. szept. 9. 15:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Én is nagyon várom :) Imádom a telet,főleg ha esik a hó.

A karácsony időszaka pedig (számomra) az év legnyugisabb időszaka. Nagyon szeretem ennek az ünnepnek a hangulatát. Persze nem a sok idegbeteg embert,akinek ez az egész csak a vásárlásról,költekezésről,nagy zabálásokról szól.

Szeretek téli estéken sétálni,élvezem a csípős hideg levegőt.

2012. szept. 10. 21:38
 12/21 anonim ***** válasza:
29%

Ezeket csak az várja, aki nem fizet gázszámlát, és nem a saját pénzéből veszi az ajándékokat! Ez Magyarország, sajnos.

Na jó, nem vagyok ilyen gonosz, én a karácsonyt várom, mert jól bekajálok, és a családom is összegyűlik, de a telet nem, mert pár éve nincs normális, fehér tél. Az egész a hidegről és a latyakról szól..

2012. szept. 10. 22:06
 13/21 A kérdező kommentje:
Ugyanazt gondolom,mint az utolsó előtti :33 *_*
2012. szept. 10. 22:58
 14/21 anonim ***** válasza:
83%

11-es válaszoló vagyok

Utolsó: egyet értek azzal,amit mondasz.

Csak pont ez a gond: az emberek számára ez az ünnep már csak nyűg. Én nem vagyok vallásos,mégis ilyenkor elkap egy megmagyarázhatatlan érzés.Számot vetek az elmúlt évvel,hálával gondolok a jó dolgokra. Örülök,hogy ilyenkor kiléphetek pár napra a monoton hétköznapokból és a médiából se csak az erőszak folyik.

A gázzal különböző praktikákkal,megfelelő szigeteléssel lehet spórolni. Az ajándék témához meg csak annyit,hogy úgy gondolom sok esetben az ajándékozó vállalja túl magát. Én soha senkitől nem vártam el azt,hogy ajándékot kapjak. Ha kaptam/kapok persze örülök neki, (a mai napig,24 éves fejjel ugyan úgy örülök egy tábla csokinak,mint ha aranyékszer lenne) de nem várom el. Ha valaki elvárja,ott már gondok vannak.Lehet azért mondom,mert én olyan szellemben nevelkedtem,ahol megtanultam,a szeretet nem azon múlik,kitől mit kapok.

Ezen kívül le lehet ülni a családdal és megbeszélni,hogy bocs,de most nem telik ilyesmire,de ettől még szeretlek titeket. A családtagok,ismerősök többé-kevésbé tisztában vannak a másik anyagi helyzetével.Bár írtam,hogy én mindennek tudok örülni,de olyannak biztos nem tudnék felhőtlenül örülni amiről tudom,hogy a másiknak nehézséget okozott a megvétele. Ugyan úgy tisztában vagyok azzal,hogy manapság az emberek fásultak, (bár nem szoktam így fogalmazni,de leírom kerek-perec) : unják,hogy a belüket kidolgozzák a semmiért. Nemhogy félre tenni nem tudnak,de sokszor még hóvégéig se tart ki a pénz. Pont ezért lenne jó az,ha ez a pár nap nem erről szólna.

Ajándék vásárláshoz pedig lenne egy tippem: ne halaszd év végére. Én egész évben gyűjtöm a meglepetéseket és mindent akciósan veszek. Volt,hogy már januárban megvettem a 15 ezer ft-ról 2 ezer ft-ra leárazott atlaszt. A többinél is így járok el. Tavaly kiszámoltam,hogy eredeti ár szerint 35 ezerért vásároltam,de csak 12 ezer ft körül fizettem. Ha ezt lebontjuk úgy,hogy nem egyszerre,már is nem tűnik olyan soknak.

Elhiszem azt,hogy sokan nem szeretik a telet és azt is,hogy ilyen-olyan okból a karácsonyt. De úgy vélem pusztán a piszkos anyagiak miatt kár ellenérzésekkel gondolni erre a csodaszép ünnepre.

2012. szept. 11. 13:01
 15/21 A kérdező kommentje:
Teljes egyet értek.:)) Ment a zöld a kéz. És köszönöm a tippet.:)
2012. szept. 11. 22:11
 16/21 anonim ***** válasza:
48%

Nem. Szeptember van hova várjam a karácsonyt?

Jön a hideg meg a tél,meg csomó munka meg amúgy se szeretem a karácsonyt. Ez az a nap mikor az egész család össze tud veszni mindenen.

-az nem vett ajándékot

-az nem jött el

-amaz megint beszólt

-a másik ezt nem csinálta,a harmadik nem segít semmit

Egyszerűen nem értem miért kell ezt a szép ünnepet így felfúni, 7 napra szóló kajával, ajándékok tömkelegével, takarítással és kismillió vendéggel elrontani?

2012. szept. 15. 16:00
 17/21 anonim ***** válasza:
59%
Én szeretem a telet, de nagyon félek, hogy megfogunk fagyni. :S A Karácsonyt nagyon szeretem, olyan jó érzés mikor együtt ünnepeljük a családdal. Végül is várom mindkettőt csak a hidegtől félek. :S
2012. szept. 19. 21:27
 18/21 anonim válasza:
78%

12-es:

A saját pénzemből vásárolok ajándékokat, Magyarországon élek és magam fizetem a rezsimet is. Mégis NAGYON várom a karácsonyt. Talán azért, mert nem arról szól számomra, amit te írtál, hogy " a családban jól bekajálok".

Szól az együttlétről, a fahéjillatról, a szeretetről, a várakozásról, az ünneplésről, arról, hogy szép ruhába öltöztetett testtel-lélekkel összegezzük az évet, kiszakadunk a hétköznapokból, meglepjük egymást és ünneplőbe öltözik a világ.

Valamint érdekes, de nálunk tavaly is esett a hó december 24-én.

2012. szept. 20. 15:03
 19/21 anonim válasza:
76%
Igen, azt igen, csak az utána lévő hónapokat nem mert felvételi lesz.. :(
2012. szept. 22. 22:22
 20/21 anonim ***** válasza:
10%

Merem feltételezni, hogy nem te fizeted még a fűtést otthon.

-_-'

Addig én is nagyon szerettem. :)

2012. szept. 29. 06:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!