Aki Jehova Tanuja el fogadhat mikulasi ajandekot a munka adotol?
Huh. Hát elolvastam a magyarázatokat, de számomra még mindig furi ez az egész. Mármint magyarán ha valaki ad egy szaloncukrot, és a tanú megkérdezi, hogy ugye egyébként is megajándékozná, a főnök meg rávágja hogy "peeersze", akkor minden okés, elfogadja, megeszi.
Holott mindketten tudják, hogy nem igaz, elvégre a főnök általában "csak úgy" nem ad a beosztottnak egy doboz szaloncukrot. Főleg, mivel a szaloncukor eleve a Karácsony nélkül nem is lenne a boltokban, tehát konkrétan a Karácsony miat vásárolta meg a főnök.....
Nekem az a fura ebben a valáásban, hogy mindent ki lehet magyarázni benne, amiben szem,ernyi logika sincs.....ez a bízik bízik szöveg meg.....jájjj. Nem hiszem, hogy az ember azért, mert tanú, mindent el kell hogy higgyen, azt is, amiről TUDJA AZ ESZÉVEL, hogy nem igaz. De mindegy, azért köszi a válaszokat, tudom, mindenki maga választ vallást, ezért nem is akarom kritizálni, csak kételyek vannak bennem, amik meg is maradtak. Tőlem mindenki olyan vallású amilyen lenni akar, de pontosan ezek miatt a dolgok miatt küldöm el a heti szinten becsöngető öreg néniket, akik Jehovás újságot lobogtatnak.
Kedves utolsó, én elolvastam amit írtál, példás hogy leírtad a saját szemszögedből a dolgot, de azért én kiegészíteném az elejét: aki nem Tanú, az sem csak ünnepekre vesz ajándékot a szeretteinek. Nem kell arra fogni a nem-ünneplést, hogy bezzeg a Tanúk nem kötik az ajándékozást ünnepekhez, és olyan butaságot állítani hogy több ajándékot kapsz, mint a nem Tanúk gyerekei. Nekem nem Tanúk a szüleim, és én is kaptam pici korom óta ajándékot csak úgy is. Ha megláttak valamit aminek örülnék, vagy kértem valamit és épp volt rá való. És én MINDEMELLETT kapok ünnepekkor is. Mint ahogy így van ez az ÖSSZES ismerősöm esetében is - szülők, gyerekek, nagyszülők és barátok. Nem csak ünnepekkor adnak, hanem úgy a helyes, hogy: ők ünnepekkor IS adnak.
Ennyi lett volna a javítás az általad leírtakból.
Még egy kis javítás: A Mikulás-dolog, amit a kicsiknek mondanak a szülők, nem hazugság, hanem egy kedves mese. Mint ahogy egy kisgyerek azt hiszi, vannak tündérek és hercegnők, és az állatok néha beszélnek, ki éppen mit. Vagy a Tanúk nem is mesélnek a gyerekeiknek, hogy ne hazudjanak nekik? Veled Híradót nézettek a szüleid? Vagy azt sem, mondván már az is tele van baromsággal?
Nem győztél meg sajnos, de elfogadom, van ilyen is. Nekem csak az nyit bicskát a zsebemben, amikor Tanú ismerősöm senkinek nem ad semmit EGÉSZ ÉVBEN, de ő MINDENT elfogad, vagy ha behoznak az irodába szaloncukrot Karácsonykor, két marékkal viszi haza....ha ügyfelek adnak bonbont, teleeszi magát. De ha mi veszünk az ügyfélnek, ő nem ad bele egy fillért sem, mondván: "Én saaaajnos nem adhatok"
Miért butaság, hogy több ajándékot kapok? Honnan tudhatnád te ezt? Ismersz engem? Különben is, mindenki mást vesz ajándéknak, a kérdés csak az, hogy némely dolgokat valaki ajándéknak értékel-e vagy sem. Senki nem fogta a nem-ünneplést arra, hogy a Tanúk nem ünnepekhez kötik az ajándékozást. Ennek sokkalta mélyebb okai vannak, írj, ha érdekel, szívesen elmagyarázom, és ezt most ne gúnyolódásként vedd, tényleg szívesen leírom privátba az okokat, mert nem akarok eltérni az eredeti kérdés tárgyától. Kedves, hogy leírtad, a te szüleid spontán is adnak neked ajándékot, és nem kötik kizárólag az ünnepekhez. Mint leírtam, az én szüleim is ilyenek. Tanúk, ugyanúgy ajándékoznak, mint minden más szülő, és mert kimondottan ünnepekre nem adnak ajándékot, attól még bármikor máskor adnak, és nem igaz némelyek állítása, hogy a Tanúk szívtelenek, és nem ajándékoznak – lásd az én példám. Mindaddig, amíg nem közölted velem, a családod ajándékozási szokásit, én erről nem tudhattam. Mennyire ismered azt a Tanú kollégádat? Bizalmas barátok vagytok, és mindent elmond neked? Ezt teljesen őszintén kérdem, ne vedd sértésnek. Csak mert akkor állíthatnád ki jogosan és ilyen biztosan, hogy egész évben senkinek nem ad ajándékot, ha így ismernéd. Honnan veszed, hogy nem ad ajándékot valaki olyannak, akit te még életedben nem láttál és nem is fogsz valószínűleg soha? Ha meg arra értetted, hogy a munkahelyen nem ad ajándékot senkinek, akkor csak annyit tudok kérdezni, hogy bármelyik munkatársadnak eszébe jutott-e egyszer is, hogy minden nemű ünneptől mentesen ajándékot adjon neki? Nem akarom mentegetni, hiszen nem ismerem, nem őt védem, hanem az összes többi Tanút, akik nem érdemlik meg, hogy ilyeneket gondoljanak róluk. Nem helyes az említett Tanú munkatársad viselkedése, de ne egyetlen példa alapján ítéld meg az egész vallást. Ez olyan, mintha egy sorozatgyilkos alapján ítélnék meg a Föld összes lakosát. Ő is egy ember, gátlástalanul gyilkol, ó hát akkor biztos az összes emberi lény is ugyanilyen gyilkos… Megmosolyogtat a kérdésed, miszerint nem nézhetünk mesét, merthogy tele van hazugsággal :) Bevallom, én is szerettem a tündéreket, beszélő állatokat annak ellenére, hogy tudtam, nem léteznek valójában (a hercegnőket miért hoztad fel? Hercegnők léteznek, még ha nem is a rózsaszín habos babos ruhában irdatlan hosszú hajjal, de léteznek). Szóval, megnéztem az ilyen meséket, de a nagyon misztikus, nagyon varázslós mesékről a szüleim elmagyarázták, hogy miért nem jó őket nézni, és többé-kevésbé megértettem. Egyébként kérdezz meg egy gyermekpszichológust, a durván misztikus mesékről neki is megvan a véleménye a gyerekekre gyakorolt káros hatásai felől, ezt nem a Tanúk találták ki. Ezen kívül lehet hogy nagyon konzervatívnak tartod, de több kicsiknek szóló könyve is van a társulatnak, ami bibliai történeteket dolgoz fel, mondókák, rajzolós feladatok, kérdés-feleletes játékok adódnak lehetőségül a kicsiknek. A mikulásos dologgal még mindig nem győztél meg, az én szüleim elmagyarázták nekem, hogy nem léteznek ilyen varázslények, de oké, ennek ellenére megnéztem – még mindig nem vagyok Tanú, szóval nehogy ezt is a Tanúk bűneinek kiáltsátok ki. A nem tanú szülők viszont nem mondják el a gyerekeiknek a kezdetektől fogva, hogy nem létezik mikulás, és nyugodt szívvel mondják, hogy éjszaka lopódzott be az ablakon az ajándékokkal. A tanú szülők soha nem mondanak olyat, hogy este egy tündér repkedett a szobádban, és beszélő állatok játszottak a szőnyegeden.
A szülő igyekszik megadni mindent a gyermekének, amire szüksége van, attól függetlenül, hogy milyen valláshoz tartozik. Neked is gondolom mindent megvesznek, amire szükséged van, csak a te szüleid szépen felosztják az ünnepekre, az év bármely más napjaira. A tanú szülők annyiban különböznek, hogy ők csak az év bármely napjai közt osztják fel, de mi is ugyanúgy megkapunk mindent.
Én tényleg igyekeztem normális hangvételben megírni mind ezt az üzenetet, mind az előzőt. Nem értem, neked miért kell gúnyolódó kérdéseket feltenned. Ettől függetlenül még mindig áll az ajánlatom, ha kíváncsi vagy, miért nem ünnepeljük a pogány ünnepeket.
Az a gyerek, amelyik elhiszi, hogy tényleg létezik a Mikulás az vagyon nagyon kicsi gyerek, vagy keveset foglalkoznak vele a szülei. Amúgy Magyarországon karácsonykor különben sem a Mikulás, hanem a Jézuska ajándékoz. És sem ez, sem a Mikulás nem hazugság, hanem mese. Vagy te nem hittél gyerekkorodban a mesékben?
"amikor a gyerek kinéz egy telefont, játékot, könyvet, vagy bármi mást, más vallást valló szülők rávágják, hogy oké, majd KARÁCSONYRA megkapod"
Ezt tudod miért mondják? Hogy ne legyen az, hogy amint megszólal a gyerek, hogy neki kell valami, akkor egyből megkapja. Sajnos manapság vannak ilyenek, nézz csak körül, a sok elkényeztetett gyerek és kiskamasz! Ti ezt az egész ajándékozás dolgot nem értitek. Nem azért ajándékozunk, mert karácsony, szülinap van, és ajándékozni kell. Szeretnénk ajándékozni, de nem vagyunk gazdagok, vagy a másik fél nem érti, hogy miért kapta, ha csak úgy kapja. Ezért kell egy alkalom vagy egy ünnep, amihez hozzátartozik az ajándékozás és a felköszöntés. Persze az a gyerek már el van rontva, aki elvárja, hogy ajándékot kapjon. De ez olyan dolog, amit jóérzésű ember viszonoz. Tehát rendben, elfogadom, hogy te nem adsz nekem a születésnapomon. De akkor te se fogadd el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!