Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Gesztenyés pulykának a töltelé...

Gesztenyés pulykának a töltelékét hogyan csináljuk?

Figyelt kérdés
vagy csak simán a püré és ennyi?

2011. dec. 27. 19:04
 1/1 anonim válasza:

Ezt pulykamell megtöltésére csináltam eddig,(kb 1 kg pulykamellhez elég) egész pulykára még nem. De valószínűleg úgy sem rossz csak valószínűleg több kell belőle...


3 zsemle

kb. 3 deci tej

30 dkg mirelit gesztenye felengedve,

10 deka puha vaj,

3 tojás,

30 dkg darált sertéshús

só, frissen őrölt bors, frissen reszelt szerecsendió.


A töltelékhez beáztatjuk tejbe a zsemléket, és miután magukba szívták, kinyomkodjuk őket, aztán apróra vágjuk. A felengedett gesztenyeszemeket is felaprítjuk, majd a puhavajat habosra keverjük a tojásokkal. A vajas tojáshoz hozzáadjuk a darált sertéshúst,az apróra vágott gesztenyét meg a kinyomkodott zsemlét. A tölteléket megsózzuk,megborsozzuk, fűszerezésül reszelünk hozzá szerecsendiót is. (Tipp: A töltelék pár órával korábban is elkészíthető. Felhasználásig tartsuk hűtőben!)


Jó étvágyat!

2012. jan. 2. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!