Gesztenyés pulykának a töltelékét hogyan csináljuk?
Ezt pulykamell megtöltésére csináltam eddig,(kb 1 kg pulykamellhez elég) egész pulykára még nem. De valószínűleg úgy sem rossz csak valószínűleg több kell belőle...
3 zsemle
kb. 3 deci tej
30 dkg mirelit gesztenye felengedve,
10 deka puha vaj,
3 tojás,
30 dkg darált sertéshús
só, frissen őrölt bors, frissen reszelt szerecsendió.
A töltelékhez beáztatjuk tejbe a zsemléket, és miután magukba szívták, kinyomkodjuk őket, aztán apróra vágjuk. A felengedett gesztenyeszemeket is felaprítjuk, majd a puhavajat habosra keverjük a tojásokkal. A vajas tojáshoz hozzáadjuk a darált sertéshúst,az apróra vágott gesztenyét meg a kinyomkodott zsemlét. A tölteléket megsózzuk,megborsozzuk, fűszerezésül reszelünk hozzá szerecsendiót is. (Tipp: A töltelék pár órával korábban is elkészíthető. Felhasználásig tartsuk hűtőben!)
Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!