Miért van 23-ám díszítés? 24. a Karácsony előtti Szenteste.
Hát nem gondoltam volna, hogy még ezen is lehet veszekedni:(
Én igyekszem ragaszkodni a 24.-hez. Mivel nálunk 2 pici is van, így én sem tudok mindent egy nap alatt megcsinálni. De inkább a sütés-főzést rakom 23.-ra. Nálunk az a hagyomány, hogy csak 25.-én indulunk útnak, így megoldható a dolog.
De amíg a szüleimmel laktam, nálunk is előfordult, hogy nem Szenteste volt a fadíszítés. Apukám fordulószolgálatban dolgozott, nyilván nem akartunk nélküle Karácsonyozni. Így hozzá idomultunk a fadíszítéssel. Ugyanolyan hangulata volt annak az estének, bármilyen dátumra esett, mert tényleg nem a naptárról szólt, hanem a családról.
Mi is ma díszítettünk fát. Túl sok minden lenne 24-25-26, így jobb, mert minden napra jut egy pici. Holnap délelőtt főzünk, délutáni alvás után pedig eszünk és ajándékozunk. 25-26 vendégeskedés ezer irányba.
Ma már kész a fa, nincs rohanás, tök jó :)
Nem azért, mert nem bírtam volna várni még egy napot, hanem hogy ne az idegeskedés legyen holnapra.
Meglepődtem én is, amikor láttam, hogy milyen sokan már ma feldíszítik a fát. Mindenki másképp csinálja.
Nekem egy idő biztos: 24-e a faállításé.
Ma főztem, holnap délben főzök, sütni napokkal ezelőtt.
Délelőtt lesz faállítás, délutáni alvás után ajándékbontás.
Ki így, ki úgy.
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
Nálunk a fát reggelre meghozza díszitve a jézuska, és délután az angyalkák az ajándékokat.
én ezért éjjel díszitek, már kész vagyok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!