Miért van 23-ám díszítés? 24. a Karácsony előtti Szenteste.
Lehet egyesek már nem képesek azt az 1 napot kivárni!
egyesek talán 24.-én dolgoznak
Egyesek meg elutaznak otthonról, és egyáltalán nincsenek otthon 24-én. Akkor ne is legyen otthon karácsonyfa? Vagy talán legyen 26-án fadíszítés, amikor hazaérünk? Szerinted hogy kellett volna csinálni? Te mit csináltál volna ebben az esetben?
Mi már nem vagyunk otthon, nagyszülőknél vagyunk, ma reggel jöttünk. Már 22-én feldíszítettük otthon a fát a gyerekkel együtt, hogy otthon is karácsonyozzunk egy kicsit, ne csak a nagymamáéknál. 2 éves, még nem tudja, hogy 22-én van karácsony, vagy 24-én.
Eü dolgozók,rendőrök, tűzoltók és még sokan, akik szenteste szolgálatban vannak, valamikor kell, hogy ünnepeljenek, logikus, ha mondjuk egy nappal előbb.
Nem hiszem, hogy van joga bárkinek beleszólni, mikor és hogyan ünnepelnek mások.
Tavaly mi is két nappal előbb ünnepeltünk, mert másnapra volt repülőjegye tesómnak, mert a barátja külföldön dolgozott, ment hozzá karácsonyozni. Viszont szerettünk volna vele ünnepelni, így inkább előbbre hoztuk.
Apukám nemrég halt meg, és most anyukámnál mi díszítjük a fát (a férjemmel és lányunkkal). Úgyhogy mi holnap hozzá utazunk, segítek neki főzni, pakolni stb., így most nálunk 23-án volt fadíszítés. 25-én már az anyósomékhoz megyünk, 26-án párom dolgozik.
Igazából mi sem így szoktuk, de most ez volt a logikus. Általában mindennek oka van, akár hagyomány miatt, akár elfoglaltság miatt. Csak úgy szerintem senki nem díszít előbb fát, mert nem bír magával.
Sokan dolgoznak az ünnepek alatt is, vagy más-más családi dolog van.
Nálunk is előfordult, hogy előbb díszítettünk. Ennek nem izgága mivoltunk az oka, hanem az, hogy a nagyszülőkkel karácsonyozunk, nem vagyunk otthon 24-26-án, így előbb díszítünk. De volt, hogy dolgoztam az ünnepek alatt, akkor is máskor ünnepeltünk.
A lepontozottnak: nem az ellentétes véleménnyel van baj, hanem az előítélettel. Senki sem szereti, ha valaki anélkül ítélkezik, hogy bármilyen értelmes okot is képes lenne elképzelni (max. csak annyit, hogy nem bírnak magukkal egyesek...).
Ha az életetek másképp alakul, mint az átlagé, akkor úgy próbálod szervezni a karácsonyt, hogy az jó legyen a családnak. Gondolom, ha ilyen szituba kerülnél, te is másképp látnál, és képes lennél túl látni azon is, hogy "csak szent este igazi a karácsony".
Nekem nem a dátum szerint igazi a karácsony, hanem érzelmek és a család által. lehet ez nyálas duma, de jobb mint egy naptári napra alapozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!