Vannak jó, bevált karácsonyi süti receptjeitek?
Nálunk oroszkrémtorta, linzer, méteres kalács, kókuszkocka, pogácsa, stangli, zserbó, beigli,törökmézeslepény és hatlapos szokott lenni (még még sok minden, ami nem jut eszembe :D )
Ha érdekel valamelyik, anya 4-kor végez a melóval, és elkérem a receptet, én sík hülye vagyok az ilyesmihez :)
Szia,
Szerintem a karácsonyi ízesítésű muffinok a legkönnyebbek, pl. a narancsos-csokis vagy a banános-csokis. Mindmegette.hu-ról szoktam leszedni ilyeneket.
A másik, amire érdemes rákeresni (én most fogok ilyet először, de baromi könnyű lehet), a keksz-szalámi. Szép, finom, gyors édesség, és ami a legfontosabb: nem lehet elrontani :))
Hozzávalók: 500 g liszt
40 g friss élesztő, vagy 7 g száraz
300 ml langyos tej
3 ek porcukor
1 mk só
2 ek olaj
Töltelékhez így írta:
8 ek mák
8 ek porcukor
50 g vaj (olvasztva)
12 g vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
Kenéshez. 1 tojás
Az élesztőt a langyos tej 1/3 részében felfuttatod egy csipet cukorral. összeöntöd a többi hozzávalót, beleöntöd a felfuttatott élesztőt és bedagasztod. Duplájára keleszted.
Lisztezett asztalon kb 30X40 cm-es téglalapot nyújtasz, meglocsolod az olvasztott vajjal, a többi hozzávalót összekevered, és rászórod, feltekered, körbe rendezed, összedolgozod a két végét, majd bevagdosod, és kiforgatod, mintha a virág szirmai lennének, még 20 percet pihenteted, majd lekened a tojással, és mehet is a sütőbe, azt nem tudom megmondani, hogy hány fokon, nekem gázsütőm van, 2 fokozattal, szóval a legmagasabbon szoktam sütni, és figyelem. kb 30 perc kell neki.
Én a tölteléket nem így csinálom, hanem bejgli tölteléket rakok bele, tehát leforrázom a cukros mákot kevés vízzel, majd hozzákeverem a citromhéjat, és még barack lekvárt, hogy kenhető sűrű massza legyen belőle, és ezzel kenem meg. (pontos arányokat nem tudom mondani, ezt érzésre szoktam:)
Én ilyet szoktam:) Imádom. Meg diós töltelékkel is:)
talán innen szedtem a receptet is:D
a kép a lényeg, szóval így:) lefelé az alja felé mutatja képről képre, hogy kell kiforgatni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!