Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen bevált zöldséges...

Milyen bevált zöldséges receptjeitek vannak?

Figyelt kérdés

Sajnos nálunk nagyon gyakoriak a húsos, magyaros ételek. Még csak bonyolultabb ételeket sem főzünk... De speciel most diétázom, úgyhogy próbálok új ételeket kipróbálni.:) Neten el lehet veszni a rengetegben, úgyhogy érdekelne, Ti milyen recepteket ismertek.

Csirke/pulykahús, rizs/tészta azért persze lehet benne mértékkel, annyira nem vagyok szigorú magamhoz.:)


2009. máj. 22. 13:26
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!


Az én specialitásomnak nincs neve, csak vizitúra ételnek hívjuk, mert akkor kezdtük el csinálni, amikor abból kellett főznünk, amink van.

Szóval, ami kell hozzá hagyma, fűszerek és zöldség, ha lehet hüvelyes (borsó, zöldbab, bab.)

Megdinsztelem a hagymát és ráteszem a borsót és/vagy zöldbabot, és sóval, majorannával,bazsalikommal párolom.

Amikor már majdnem kész, öntök hozzá bort, hogy járja át.

Vagy paradicsomszósszal, vagy joghurttal (tejföllel) főzöm össze, és ízlés szerint még ízesítem borssal, cukorral, kakukkfűvel...vagy amivel jólesik.

Ha van otthon kukorica, vagy cukkini az is mehet bele, de ha hússal szeretnéd bármit elbír. Szalonna, kolbász, virsli sem rontja el.

A hozzávalókat úgy kombinálod, ahogy jólesik. Ha mirelitból és vagy konzervből van, akkor max 30 perc alatt egy laktató egytálételt varázsolhatsz.


Üdv!

2009. máj. 22. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk szeretik az alábbi verziót :

Vöröshagymát zsiradékban üvegesre sütök,majd csíkokra ,vagy kiskockákra vágott húst (baromfi,disznó,esetleg marha is lehet) ami éppen van otthon,ráteszek,és kevés vízzel puhára párolom.Sót,borsot,pici szerecsendiót,kakukkfüvet teszek rá.

Ha a hús már majdnem puha, hozzáteszem a zöldségeket.Többnyire mexikói vegyest,de lehet már apróra vágott zöldség (Zöldborsó,karalé,karfiol stb.)Nagyon kis

vízzel engedem föl,hogy ne sok leve legyen.

Van amikor tésztával tálalom.Akkor több levet hagyok a zöldséges húsnak,amikor kész ,megszóróm kevés liszttel,átforgatom ,felengedem tejföllel,hogy legyen egy kis sűrű leve.Tálaláskor a tányérra kifőtt tésztát (spagettit vagy pennét ) teszek arra a zöldséges húst.

Jó étvágyat !

2009. máj. 22. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Brokkolit sos vizben megfozom. Egy serpenyoben kis zsemlemorzsat piritok, beleforgatom a megfott brokkolit. Tejfollel talalom.


Nem egy nagy lakoma, de nagyon finom, nem hizlal, es egeszseges! Brokkoli helyett karfiollal is keszitheted, ugyanolyan finom.

2009. máj. 22. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Az én kedvencem: Hagymát apróra kockázom,vajban megdinsztelem,kinai zöldség mixet hozzáadom,mivel kevés volt belöle adtam hozzá még 1 konzerv borsót. Igy az több volt benne. Füszereztem,amit találtam azzal... :) Majd 1 pici lisztet szórtam rá,és felöntöttem tejszinnel,reszeltem bele sajtot. Összerottyantottam,és rizzsel tálaltam. A másik kedvenc: Hagymát szintén megdinsztelem,csikokra vágott csirkemellet beleteszem,füszerezem,azt is az elözö módon. Mikor majdnem kész valamilyen zöldség mixet hozzákeverek és összesütöm. Igy magába is finom,de valamilyen körettel is ehetitek.
2009. máj. 22. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
2009. máj. 23. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!