Ki hogy áll hozzá a karácsonyhoz, ki mennyire várja, kevés pénzzel hogy lehet ennek örülni?
Szia!
Bocsi az offért: 1. válaszadó: Nagyon sajnálom!:-(
On:
Én nagyon szeretem a Karácsonyt, mindig várom, viszont most nem, mert lassan 5 hónapja lesz annak, hogy Anyu meghalt! Belegondolni sem merek, hogy milyen lesz Nélküle... Anyagilag szerencsére nem állunk olyan rosszul, de volt már, hogy nagyon rosszul álltunk és éppenhogy volt vacsora, ajándékra nem is futotta. Igazából nem bántam, mert úgysem az ajándékok miatt szeretem a Karácsonyt.
Mindenesetre, most tartok tőle, hogy milyen lesz, Anyu nélkül!
Én utálom a karácsonyt.
Ráadásul nem tölthetem itthon a párommal és a cicával, hanem haza kell mennem anyámékhoz szenteste, aztán meg anyám családjával egyik nap, apám családjával a másik nap "mosolyparti"-ra menni.
Ki akarom húzni magam, legalább a szenteste alól, de akkor hatalmas sértődés lenne.
Amúgy az ajándékozáshoz nem tudom hogy álljak, másfél éve költöztem el, fél éve dolgozom csak, szóval nemtom mit várnak el tőlem, de pénzem nincs ajándékot venni...
Mi már évek óta csórók vagyunk, de nagyon. Amikor jól ment, akkor is vhogy úgy volt, h pont karácsonykor alig volt pénzünk. Szóval a hangsúlyt a fára és a kajákra helyezzük. Mivel enni így is - úgy is kell, az annyira nem plussz kiadás. Töltött káposzta, halászlé és kacsa a menü, meg bejgli, zserbó (diót anyáméktól kapok) de az kitart egészen újévig. Nálunk a pároméknál egy kicsi gyerek van, meg egy nagyobb, évek óta szinte csak ők kapnak ajándékot. Bár mi is mindig adunk vmi apróságot egymásnak, ami hasznos. Tavaly pl. egy kicsi Bibliát kapott tőlem a párom, és a jegygyűrűinket. :))) De az nem került semmibe, mert mindent törtaranyból intéztem/fizettem.
Évek óta nem tudunk elmenni a szüleimhez az anyagiak miatt a pénz miatt, 250 km-re laknak, ez kicsit rossz, de csak Szenteste. Mosr már nekik is van internet, skype, idén még akár a fájukat is láthatom. :)
Éjfélkor elszoktunk menni az éjféli misére, annak vmi varázslatos hangulata van - ajánlom annak is, aki nem annyira vallásos/tempombajárós. Főleg ha kicsit szomorú vagy. A hangulat és az áhitat csupa jóérzéssel tölti el a lelked, és az tényleg nem kerül semmibe.
Másnap meg megyünk anyósomékhoz-sógornőmékhez. Ők itt laknak a kerületben.
Az a legfontosabb, h együtt legyetek egészségben, szeretetben (4 éve az intenzívre vitték be a párom 24-én délután, azt a Szentestét-Karácsonyt nem kívánom senkinek.)
Én egyetemista vagyok ,de anyári keresetemet félre raktam ,hogy legyen mindenkinek ajándék. Mondjuk nálam nem az ajándékon van a hangsúly hanem, hogy végre otthon lehet a családdal (távolt tanulok az otthonomtól)
Viszont most azt kérte mamám, hogy ne legyen ajándék a fa alatt, de mivel nekem félretett pénzem ezért csinálok mindenkinek valami kis apróságot. Pl. mamám kap egy szép hajgumit. Anya egy albumot a rajzaimmal. A barátomnak meg kötök sálat. Még a papusnak nem tudom, hogy hogy mit vegyek, mert ő mindig is nehéz eset volt.
No mindegy. Alig várom a karácsonyt! Végre otthon mindenki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!