Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Vannak olyanok akik az alábbi...

Vannak olyanok akik az alábbi módon karácsonyoznak?

Figyelt kérdés
Van olyanok akik teljesen autentikusan karácsonyoznak? Élő fenyő, a karácsonyfán gyertyák és csillagszóró. Karácsonyi dalokat énekelnek, szépen becsomagolt ajándékok a fa alatt. Mindenhol karácsonyi díszek, mindenki karácsonyi mintás kötött pulcsiban van. Karácsonyi zenéket hallgatnak, karácsonyi témájú filmeket néznek. Hagyományos karácsonyi ételek, mint bejgli, mézeskalács, halászlé, töltött káposzta....stb van az asztalon.

tegnap 11:14
 1/6 anonim ***** válasza:
79%
Nem, mert nem bírom a kötött pulcsit, meleg van bent, póló is elég, a karácsonyi zenéket már elkoptattam novemberben és december elején, a rokonaim hangi adottságait tekintve jobb, ha nem énekelnek, a beiglit sosem szerettem, annál jobban már csak a mézeskalácsot utálom, helyette isteni krémekkel bolondított vásárolt süteményeket eszünk, halászlét senki se főz nekem, senki se tud, töltött káposztát egész évben sokszor főzünk, a fán gyertya helyett sok színes égősor villog, és szaloncukor nélkül is roskadozik a díszektől.
tegnap 11:31
 2/6 anonim ***** válasza:
92%

Nem hinném, hogy a "karácsonyi mintás kötött pulcsi" autentikus lenne. Régen ünneplőbe öltöztünk Szenteste (most már nem). Csillagszóró sem volt nálunk soha, és már a nagyszüleim idejében is égősor volt, nem gyertya.

De élő fenyő van, 80-as évek végi díszek alkotják a díszek gerincét, olyan újabb díszek vannak, amik illenek hozzá. (Vannak modern, gömbökre alapuló díszeink is, évi váltásban tesszük fel őket, idén "retro" év van) Van szaloncukor a fán. Fadíszítés közben és Szenteste szoktunk karácsonyi zenéket hallgatni és most az ünnep alatt karácsonyi filmeket nézünk (Bár szerintem ez sem tartozik az "autentikus" karácsonyba). Van lakásdekoráció, betlehem, adventi koszorú. Hagyományos karácsonyi ételek vannak. Szenteste rántott hal volt krumplival, töltött káposzta a két ünnep között lesz, sütöttünk mákos és diós beiglit, mézeskalácsot, london szeletet (szintén elég "retro" süti), meg még pár családi hagyományon alapuló sütit.

tegnap 11:37
 3/6 anonim válasza:
38%
Pontosan ennek az ellenkezője vagyok. :D A Dráva mellett nőttem fel, nagyfater hivatásos halász volt, én halászlét ettem majdnem minden héten. Karácsonykor nálam direkt nincsen halászlé. A bejglit és a mézeskalácsot rühelltem világéletemben. Karácsonyfám olyan 15 éve nincsen. Az összes karácsonyi zenét, filmet ki nem állhatom. Énekelni sem szoktam karácsonyi dalokat.
tegnap 13:58
 4/6 anonim ***** válasza:
68%
Igen, a mi családunkra jellemző, hogy élő fenyőt állítunk, több tipikus karácsonyi fogás kerül az asztalra, karácsonyi dalok is csendülnek fel, illetve több karácsonyi filmet is megtekintünk évente az ünnepi időszakban.
tegnap 14:10
 5/6 anonim ***** válasza:
Nálunk ilyen, jövőre átjöhetsz.
tegnap 22:02
 6/6 anonim ***** válasza:

Élő fát állítunk karácsonyi díszekkel természetesen.

Volt már többször, hogy karácsonyi pólót viselt mindenki, de olyan is, hogy karácsonyi pulcsit. Idén karácsonyi tematikájú hajpántokat agancsokkal, mikulássapkával stb.stb. Tojáslikőrrel koccintunk általában. Mennek a karácsonyi zenék, filmek, énekelni viszont nem éneklünk, mert fahangunk van. Társasozni szoktunk. Kaja ugyanaz, mint legtöbbeknél. Halászlé, húsleves, rántott holmik, töltött káposzta, sült hús, köretek, bejgli, mézes krémes, zserbó...

tegnap 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!