Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Hogyan karácsonyoztok, ha az...

Hogyan karácsonyoztok, ha az apa külföldi? Mikor jön a Mikulás?

Figyelt kérdés

Nekünk csak 1 hónapos a kifiúnk, így még a mostanira tuti nem fog emlékezni, de gondban vagyunk azzal, hogy "Mikor jöjjön a Mikulás"

Nem érti, hogy nálunk miért jön 6-án a Mikulás karácsonykor a Jézuska, ha minden más országban karácsonykor jön a Mikulás.

Én úgy szeretném ünnepelni, ahogy magyarországon van, ha már itt élünk, de ő azért nem szeretné így ünnepelni, mert tervben van, hogy pár év múlva elköltözzünk külföldre és nem akarja összezavarni.

Nálatok volt ebből probléma / kérdés? Hogy oldottátok meg?

tegnapelőtt 10:23
1 2
 1/11 Metionin ***** válasza:
100%
Hát nálunk nem volt direktben Mikulással hitegetés de a szokás mindenütt ott van, kikerülni nem lehet. Az apám finn, Magyarországon nőttem fel. Szóval van 6-án a magyar Mikulás, meg van Joulupukki, aki Finnországban lakik és karácsonykor "dolgozik", ezekről a kifejezett hitegetés ellenére is nyilván tudtam, mert volt az oviban meg voltak meséskönyveim mindkét Mikulásról. És tökre nem zavart, szerintem ez a felnőtteknek nagyobb dilemma, a gyerek nem igazán hasogatja a szőrszálakat. Én megkaptam 6-án az oviban meg a suliban a csomagot, ettől függetlenül apám rendszeresen figyelmeztetett, hogy viselkedjek, mert karácsonyig még figyelik, hogy jó vagyok-e és akkor JP nem fog hozni semmit. (Jézuska nem volt, ateisták voltunk de más gyerekek Jézuskája sosem zavart, sőt volt ahová angyalok mentek, mert az ő családjuk abban hitt). Természetesen tudtam, hogy ez mese, hagyomány, de talán épp ezért volt könnyű elfogadni, hogy egyik országban ez a hagyomány, a másikban meg az. De ennyi erővel a filmekben is karácsonykor jár a Santa, az sem szokott gondot okozni a kicsiknek, ha igazi csodaként van tálalva nekik akkor azért, ha meg hagyományként beöltözött bácsikkal, akkor meg azért. Szerintem akkor is simán mehet a gyerekhez 2 Mikulás, ha külföldön laktok, sőt, menő is. Vagy ha ez ekkora konfliktus és csak egyet akarsz megtartani, akkor kompromisszumosan egyik évben egyik, másik évben a másik jön. A gyerek azt fogja megszokni, amit ti tartotok neki.
tegnapelőtt 12:31
 2/11 anonim ***** válasza:
14%
1 éves még semmit sem ért, ráértek kitalálni.
tegnapelőtt 15:49
 3/11 anonim ***** válasza:
79%
Dec 6-ásn Mikulás, karácsonykor Santa vagy ami ott szokás, nem ugyanaz a név.
tegnapelőtt 15:49
 4/11 anonim ***** válasza:
83%

"Nem érti, hogy nálunk miért jön 6-án a Mikulás karácsonykor a Jézuska, ha minden más országban karácsonykor jön a Mikulás"

Milyen minden más orszagban? Mert mondjuk pl Hollandiában december 6.-an Sinterklaas jön és az pl sokkal nagyobb esemény ott, mint a Karácsony, amikor még amúgy is Karacsonyapó jön. Amúgy meg felnőtt emberként azért csak képes kellene legyen ra, hogy megértse, minden országnak más hagyománya van. December 6.-an mehet hozzátok a Mikulás, karácsonykor meg SantaClaus

tegnapelőtt 18:25
 5/11 anonim ***** válasza:
68%
nem tudom hogy ezt az egy, speciális kérdést hogyan oldjátok meg a ti saját gyereketekkel, de én egymásnak mindenképpen valami coachot/moderátort ajándékoznék karácsonyra, hogy hátha sikerül megtanulnotok felnőtt emberként kommunikálni és közös, minden fél számára elfogadható döntéseket hozni gyereknevelés témakörben, mert ha a téli ünnepkör se megy egyedül, mi lesz itt, mikor szobatisztaságról vagy írástanulásról lesz szó?
tegnap 11:35
 6/11 anonim ***** válasza:
25%
5-ös: a szobatisztaság meg a írástanulás nem különbözik más-más országokban, ellenetétben az ünnepekkel.
tegnap 14:08
 7/11 anonim ***** válasza:

6

"...hátha sikerül megtanulnotok felnőtt emberként kommunikálni és közös, minden fél számára elfogadható döntéseket hozni gyereknevelés témakörben"

Ezt olvasd el párszor, mert ez volt az 5. valaszado mondandójának lényege

tegnap 14:23
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
Adj neki egy bibliát és olvassátok el a karácsonyi részeket. És mond, hogy mi egy keresztény állam vagyunk…
tegnap 17:49
 9/11 anonim ***** válasza:
8-as: neked valami komoly bajod van?!?!?!
tegnap 17:58
 10/11 anonim ***** válasza:
46%

ajajj, hatos, ki ne lépj az országod határain kívülre, mert esetleg meglepődsz dolgokon...

amúgy hetesnél a pont, kösz hetes :)

ötös

tegnap 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!