Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Hogyan karácsonyoztok, ha az...

Hogyan karácsonyoztok, ha az apa külföldi? Mikor jön a Mikulás?

Figyelt kérdés

Nekünk csak 1 hónapos a kifiúnk, így még a mostanira tuti nem fog emlékezni, de gondban vagyunk azzal, hogy "Mikor jöjjön a Mikulás"

Nem érti, hogy nálunk miért jön 6-án a Mikulás karácsonykor a Jézuska, ha minden más országban karácsonykor jön a Mikulás.

Én úgy szeretném ünnepelni, ahogy magyarországon van, ha már itt élünk, de ő azért nem szeretné így ünnepelni, mert tervben van, hogy pár év múlva elköltözzünk külföldre és nem akarja összezavarni.

Nálatok volt ebből probléma / kérdés? Hogy oldottátok meg?

nov. 29. 10:23
1 2
 1/13 Metionin ***** válasza:
100%
Hát nálunk nem volt direktben Mikulással hitegetés de a szokás mindenütt ott van, kikerülni nem lehet. Az apám finn, Magyarországon nőttem fel. Szóval van 6-án a magyar Mikulás, meg van Joulupukki, aki Finnországban lakik és karácsonykor "dolgozik", ezekről a kifejezett hitegetés ellenére is nyilván tudtam, mert volt az oviban meg voltak meséskönyveim mindkét Mikulásról. És tökre nem zavart, szerintem ez a felnőtteknek nagyobb dilemma, a gyerek nem igazán hasogatja a szőrszálakat. Én megkaptam 6-án az oviban meg a suliban a csomagot, ettől függetlenül apám rendszeresen figyelmeztetett, hogy viselkedjek, mert karácsonyig még figyelik, hogy jó vagyok-e és akkor JP nem fog hozni semmit. (Jézuska nem volt, ateisták voltunk de más gyerekek Jézuskája sosem zavart, sőt volt ahová angyalok mentek, mert az ő családjuk abban hitt). Természetesen tudtam, hogy ez mese, hagyomány, de talán épp ezért volt könnyű elfogadni, hogy egyik országban ez a hagyomány, a másikban meg az. De ennyi erővel a filmekben is karácsonykor jár a Santa, az sem szokott gondot okozni a kicsiknek, ha igazi csodaként van tálalva nekik akkor azért, ha meg hagyományként beöltözött bácsikkal, akkor meg azért. Szerintem akkor is simán mehet a gyerekhez 2 Mikulás, ha külföldön laktok, sőt, menő is. Vagy ha ez ekkora konfliktus és csak egyet akarsz megtartani, akkor kompromisszumosan egyik évben egyik, másik évben a másik jön. A gyerek azt fogja megszokni, amit ti tartotok neki.
nov. 29. 12:31
 2/13 anonim ***** válasza:
39%
1 éves még semmit sem ért, ráértek kitalálni.
nov. 29. 15:49
 3/13 anonim ***** válasza:
88%
Dec 6-ásn Mikulás, karácsonykor Santa vagy ami ott szokás, nem ugyanaz a név.
nov. 29. 15:49
 4/13 anonim ***** válasza:
87%

"Nem érti, hogy nálunk miért jön 6-án a Mikulás karácsonykor a Jézuska, ha minden más országban karácsonykor jön a Mikulás"

Milyen minden más orszagban? Mert mondjuk pl Hollandiában december 6.-an Sinterklaas jön és az pl sokkal nagyobb esemény ott, mint a Karácsony, amikor még amúgy is Karacsonyapó jön. Amúgy meg felnőtt emberként azért csak képes kellene legyen ra, hogy megértse, minden országnak más hagyománya van. December 6.-an mehet hozzátok a Mikulás, karácsonykor meg SantaClaus

nov. 29. 18:25
 5/13 anonim ***** válasza:
68%
nem tudom hogy ezt az egy, speciális kérdést hogyan oldjátok meg a ti saját gyereketekkel, de én egymásnak mindenképpen valami coachot/moderátort ajándékoznék karácsonyra, hogy hátha sikerül megtanulnotok felnőtt emberként kommunikálni és közös, minden fél számára elfogadható döntéseket hozni gyereknevelés témakörben, mert ha a téli ünnepkör se megy egyedül, mi lesz itt, mikor szobatisztaságról vagy írástanulásról lesz szó?
nov. 30. 11:35
 6/13 anonim ***** válasza:
18%
5-ös: a szobatisztaság meg a írástanulás nem különbözik más-más országokban, ellenetétben az ünnepekkel.
nov. 30. 14:08
 7/13 anonim ***** válasza:

6

"...hátha sikerül megtanulnotok felnőtt emberként kommunikálni és közös, minden fél számára elfogadható döntéseket hozni gyereknevelés témakörben"

Ezt olvasd el párszor, mert ez volt az 5. valaszado mondandójának lényege

nov. 30. 14:23
 8/13 anonim ***** válasza:
0%
Adj neki egy bibliát és olvassátok el a karácsonyi részeket. És mond, hogy mi egy keresztény állam vagyunk…
nov. 30. 17:49
 9/13 anonim ***** válasza:
10%
8-as: neked valami komoly bajod van?!?!?!
nov. 30. 17:58
 10/13 anonim ***** válasza:
28%

ajajj, hatos, ki ne lépj az országod határain kívülre, mert esetleg meglepődsz dolgokon...

amúgy hetesnél a pont, kösz hetes :)

ötös

nov. 30. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!