Hogyan karácsonyoztok, ha az apa külföldi? Mikor jön a Mikulás?
Nekünk csak 1 hónapos a kifiúnk, így még a mostanira tuti nem fog emlékezni, de gondban vagyunk azzal, hogy "Mikor jöjjön a Mikulás"
Nem érti, hogy nálunk miért jön 6-án a Mikulás karácsonykor a Jézuska, ha minden más országban karácsonykor jön a Mikulás.
Én úgy szeretném ünnepelni, ahogy magyarországon van, ha már itt élünk, de ő azért nem szeretné így ünnepelni, mert tervben van, hogy pár év múlva elköltözzünk külföldre és nem akarja összezavarni.
Nálatok volt ebből probléma / kérdés? Hogy oldottátok meg?
Az nem zavarná össze a gyereket, ha mondjuk 6 éves koráig Magyarországon maradtok, és mindenki máshoz jön a Mikulás 6-án és a Jézuska 24-én, neki meg nem lesz semmi 6-án, csak 24-én Mikulás, Jézuska meg egyáltalán nem lesz?
Hogy fog az neki esni majd?
Egyébként meg nagyon sok országban azt se tudják hogy mi az a télapó, vagy a Jézuska...
Őszintén szólva nekem már most megszólalnának a vészharangok az apukát illetően, ha már most így át akarja venni az irányítást minden fölött, mi lesz később? Viszi a gyereket, ha akarod, ha nem, ha jó neki, ha nem?
Egyábként a váltást úgy lehetne magyarázni, hogy a Föld óriási, és a Mikulásnak nagyon sok időbe telik, hogy a világ összes gyerekéhez elérjen, ezért oda, az adott helyre csak karácsonykor ér oda és egyúttal a Jézuska ajándékát is ő viszi, mert Jézuskának szintén nehéz feladat lenni mindenütt egyszerre ott lenni, amikor annyi embernek van szüksége rá amúgy is, az év többi napján.
"Nem érti, hogy nálunk miért jön 6-án a Mikulás karácsonykor a Jézuska, ha minden más országban karácsonykor jön a Mikulás."
Nem, egyáltalán nem minden más országban jön karácsonykor a Mikulás. De felnőtt emberként, házasként, egy gyerekkel ennyit nem tudsz a férjeddel megbeszélni, hogy "figyelj Drágám, nálunk Magyarországon az a szokás, hogy dec. 6-án reggelre a gyerekek kapnak csokit a cipőjükbe a Mikulástól, és karácsonykor a Jézuska hozza az ajándékokat. Nálatok milyen szokás van?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!