Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Hogyan karácsonyoztok, ha az...

Hogyan karácsonyoztok, ha az apa külföldi? Mikor jön a Mikulás?

Figyelt kérdés

Nekünk csak 1 hónapos a kifiúnk, így még a mostanira tuti nem fog emlékezni, de gondban vagyunk azzal, hogy "Mikor jöjjön a Mikulás"

Nem érti, hogy nálunk miért jön 6-án a Mikulás karácsonykor a Jézuska, ha minden más országban karácsonykor jön a Mikulás.

Én úgy szeretném ünnepelni, ahogy magyarországon van, ha már itt élünk, de ő azért nem szeretné így ünnepelni, mert tervben van, hogy pár év múlva elköltözzünk külföldre és nem akarja összezavarni.

Nálatok volt ebből probléma / kérdés? Hogy oldottátok meg?

nov. 29. 10:23
1 2
 11/13 Cubina ***** válasza:
30%

Az nem zavarná össze a gyereket, ha mondjuk 6 éves koráig Magyarországon maradtok, és mindenki máshoz jön a Mikulás 6-án és a Jézuska 24-én, neki meg nem lesz semmi 6-án, csak 24-én Mikulás, Jézuska meg egyáltalán nem lesz?

Hogy fog az neki esni majd?

Egyébként meg nagyon sok országban azt se tudják hogy mi az a télapó, vagy a Jézuska...

Őszintén szólva nekem már most megszólalnának a vészharangok az apukát illetően, ha már most így át akarja venni az irányítást minden fölött, mi lesz később? Viszi a gyereket, ha akarod, ha nem, ha jó neki, ha nem?

Egyábként a váltást úgy lehetne magyarázni, hogy a Föld óriási, és a Mikulásnak nagyon sok időbe telik, hogy a világ összes gyerekéhez elérjen, ezért oda, az adott helyre csak karácsonykor ér oda és egyúttal a Jézuska ajándékát is ő viszi, mert Jézuskának szintén nehéz feladat lenni mindenütt egyszerre ott lenni, amikor annyi embernek van szüksége rá amúgy is, az év többi napján.

nov. 30. 20:42
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

"Nem érti, hogy nálunk miért jön 6-án a Mikulás karácsonykor a Jézuska, ha minden más országban karácsonykor jön a Mikulás."

Nem, egyáltalán nem minden más országban jön karácsonykor a Mikulás. De felnőtt emberként, házasként, egy gyerekkel ennyit nem tudsz a férjeddel megbeszélni, hogy "figyelj Drágám, nálunk Magyarországon az a szokás, hogy dec. 6-án reggelre a gyerekek kapnak csokit a cipőjükbe a Mikulástól, és karácsonykor a Jézuska hozza az ajándékokat. Nálatok milyen szokás van?"

dec. 3. 12:26
 13/13 anonim ***** válasza:
Mi külföldön élünk, nem tartjuk a Mikulást. Itt karácsonykor jön a Mikulás, így tartjuk mi is. De pl. Bogyó és Babócában volt rész, ahol jött a Mikulás, és az ablakba tett csizmába tett ajándékot, meg volt karácsonyi betlehemezés rész is. Akkor elmondtam, hogy Magyaroszágon úgy szokás, itt meg máshogy. Ezzel le is volt tudva, nem érdekelte ôket többet, és nem is rázta meg, hogy miért van máshogy. A gyerekeim amúgy 8 és 5 évesek.
dec. 4. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!