Másnak is semmilyen a karácsony?
Nincs párom, szüleimmel kell legyek. Mindezt 24 évesen.
Tágabb rokonság nincs, mindenkit elmartak maguk mellől, és amúgyis utálom őket tehát nem kár (2 rokon van csak akihez megyünk majd)
Mindenki külön szobában, szokásos napi 5 x valami mondvacsinált indokkal baszogat anyám, majd nagy nehezen erőltetve asztalhoz ülünk, majd ajándékozás de szintén szr az egész. Nincs beszélgetés vagy társasozás, nem is tudják kb milyen szakon fogok diplomázni. Barátaimmal csodás kis karácsonyi hagyományunk van de nyilván mindenki ma otthon van.
Igen hálás lehetek hogy van fa, melegétel meg tudok netflixezni igen, de nekem a karácsony mindig szembesít azzal hogy (van egy bátyám akivel zero kontakt) nagy kalap szr, senkinek nem vagyok fontos és hogy mennyire hiányzik egy szerető pár. Amikor volt, azok voltak a legjobb karácsonyok.
Pl mindig a fejemben volt hogy beszélgetünk, játszunk, anyámékkal egyiket se lehet, megy a facebookozás, szokásos üvöltözés a semmin, majd mindenki szépen elvonul. Pedig novembertől ott vannak a dekorok, imádom a hangulatot, meg a reményt hogy nekem is lesz egy szép karácsonyom de sosincs.
Ma csak olvastam karácsonyi könyvet, van egy aranyos kutyám meg netflix. És ennyi.
Nem ezt látom másoknál…
Másnál is ez van vagy csak én vagyok ilyen nyomorult?
Ui: nem, képtelenség velük jó kapcsolatban értekezni, jó viszonyban lenni velük
Gondolj arra, hogy aki özvegy nagyszülő, és a gyerekei, unokái felé sem néznek, annak semmi kilátása nincs arra, hogy ez bármikor is változzon.
Te viszont 24 éves vagy. Közhely, de előtted áll még az élet. Én is hasonló helyzetben voltam, mint te. Magányos. Reményvesztett. Életunt.
26 évesen ismertem meg a feleségemet. Most pedig már apa vagyok.
Veled még bármi történhet.
Na, eltelt?
Most, hogy vége a karácsonynak, jobb egy kicsit?
Vagy a hétköznapok se jók?
15
Igen.Sokunknak a karácsony csak még nagyobb fájdalmat okoz.
Magányosan, vagy betegen, vagy egyéb életkrízisben élőkön nem segít, az fix.
Tulajdonképpen még nem is telt el, mert a hétköznapok nem jöttek vissza. Összesen három nap lenne a fizetett ünnep (karácsony plusz újév). De ebből már majdnem egy hónapot sikerült csinálni.
December közepén már mindenki meg van bolondulva a bevásárlások és készülődés miatt, aztán december 24-étől körülbelül január 7-ig megáll az élet.
Semmit nem lehet intézni, orvoshoz nem lehet menni, a webáruházak kb. december 20-tól január 7-ig általában nem működnek, azt írják ki, hogy nekik is ünnep az ünnep. De ennyi?????
Szerintem túlzás ez az egész. Nem az ünnepről szól, hanem arról, hogy ne kelljen dolgozni, és csak vásárolni, vásárolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!