Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Másnak is semmilyen a karácsony?

Másnak is semmilyen a karácsony?

Figyelt kérdés

Nincs párom, szüleimmel kell legyek. Mindezt 24 évesen.

Tágabb rokonság nincs, mindenkit elmartak maguk mellől, és amúgyis utálom őket tehát nem kár (2 rokon van csak akihez megyünk majd)

Mindenki külön szobában, szokásos napi 5 x valami mondvacsinált indokkal baszogat anyám, majd nagy nehezen erőltetve asztalhoz ülünk, majd ajándékozás de szintén szr az egész. Nincs beszélgetés vagy társasozás, nem is tudják kb milyen szakon fogok diplomázni. Barátaimmal csodás kis karácsonyi hagyományunk van de nyilván mindenki ma otthon van.

Igen hálás lehetek hogy van fa, melegétel meg tudok netflixezni igen, de nekem a karácsony mindig szembesít azzal hogy (van egy bátyám akivel zero kontakt) nagy kalap szr, senkinek nem vagyok fontos és hogy mennyire hiányzik egy szerető pár. Amikor volt, azok voltak a legjobb karácsonyok.

Pl mindig a fejemben volt hogy beszélgetünk, játszunk, anyámékkal egyiket se lehet, megy a facebookozás, szokásos üvöltözés a semmin, majd mindenki szépen elvonul. Pedig novembertől ott vannak a dekorok, imádom a hangulatot, meg a reményt hogy nekem is lesz egy szép karácsonyom de sosincs.

Ma csak olvastam karácsonyi könyvet, van egy aranyos kutyám meg netflix. És ennyi.

Nem ezt látom másoknál…

Másnál is ez van vagy csak én vagyok ilyen nyomorult?

Ui: nem, képtelenség velük jó kapcsolatban értekezni, jó viszonyban lenni velük

dec. 24. 17:33
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
74%
Ha megnyugtat, akkor én tök egyedül vagyok. Nincs karifa, nincs ajándék, semmi extra kaja. Sose volt ilyen jó karácsonyom, szóval minden relatív:)
dec. 24. 17:51
 2/17 anonim ***** válasza:
70%

Nekem mindig rossz.

Az egyetlen családtagom, aki él, mindig idegbajt kap valamin, ha nincs semmi, akkor is belém áll, megtalálja a módját, mert sz. R az élete.

Múlt évben volt karácsonyfa, akkor azon kapott agybajt, hogy nem tudjuk beleállítani a tartóba. Idén direkte ezért sem akartam, alig mertem némi, tőle függetlenül kirakható díszítést kirakni, mégis belémállt kedvesen, amikor nekiállt porszívózni, hogy miért érek haza, ha ő még azt nem fejezte be. Aztán összegezte ordibálva, hogy egyedül szeretne lenni. Kedves, nem?

Megkértem szépen, hogy hagyja el a szobám, és őrjöngjön a sajátjában végre.

Minden ünnepemet, szabadnapomat szétcseszi. Pszichológus kéne neki, de nem hajlandó elmenni.

Szóval szerintem örüljetek a békének, ha egyedül töltitek e napot. Bár igaz, hogy jóemberek között, szeretetben volna ez az igazi.

Merry xmas! 🥴

dec. 24. 18:16
 3/17 anonim ***** válasza:
58%

Az én szüleim is hasonlóak.

Annyi, hogy én már idősebb vagyok nálad, így már külön élek Budapesten, de karácsonyra hazalátogatok.

23-24-én anyám szokott főzni, 25-én a nagyapámat, 26-án a nagyanyámat látogatjuk meg persze nem együtt, mint egy család. Apám annyira nem szereti apósát (pedig semmi oka nincs rá), anyám pedig az anyóst nem szereti (na erre van bőven oka).

Bátyám évek óta külföldön él a barátnőjével, de Karácsonyra azért haza jönnek. De ez is tök fura, mert a lány nem szokott hozzánk jönni, igaz anyámék se hívják, ugyanis nálunk mindig kosz meg rendetlenség van. Ezért bátyám pár órát van csak nálunk, aztán megy is át a nőjéhez aki 30-40 km-rel arrébb van.

Bátyám és köztem szintén zero contact van.

Van egy öcsém, de ő elég "speciális" meg "nehéz" eset, vele sincs nagyon contactom. Ő olyan, hogy nappal alszik, éjjel van fent.

Visszatérve a karácsonyra: nagy összeborulások, éneklés, közös tv-zés, társas abszolút nincs és soha nem is volt. Mindenki elvonul általában. Anyám telefonozik egész nap + főz, apám a kanapén döglik, öcsém alszik, én a szobámban... bátyám meg ugye házon kívül.

Anyámék néha balhéznak egymással vagy öcsémmel. Tágabb rokonság nálunk sincs, vagy mindenkivel összevesztek már vagy mások nem kíváncsiak rájuk érthető okokból.

Párom van, de külön karácsonyozunk minden évben, bár sose büntetném azzal, hogy ide hoznám őt karácsonyozni 😅

Tegnap délelőtt fürdőben voltam, késő délután egy barátommal bementünk a karácsonyi vásárba, ma délelőtt pedig egy másik barátomhoz ugrottam át. Több barátom nincs, szóval ma délután csak ettem, olvastam, telefonoztam. Mindjárt vacsizok, aztán ugyanez lesz a program 😂

Péntek délután pedig húzok vissza Pestre.

dec. 24. 18:18
 4/17 anonim ***** válasza:
86%

Nincs családom, a testvérem 2000 km-re él, nagyszülők, szülők már nem élnek.

Kamaszkoromban, fiatalkoromban a szülők alkoholizmusa tette elviselhetetlenné a karácsonyokat (a többi napot is, csak hát ugye karácsonykor még inkább össze voltunk zárva, nehezebb volt "elmenekülni").

Nem a karácsony a rossz, hanem az összes többi nap egyedül.

dec. 24. 18:19
 5/17 A kérdező kommentje:
#utolso ugyanez🤣 ami enyhiti az egeszet hogy barati korrel kulfoldon toltjuk a szilvesztert, 29en mar indulunk is. Hal istennek a szilveszter mindig jo volt mert az nem csaladi unnep..
dec. 24. 18:22
 6/17 A kérdező kommentje:
#4el azonosulok, #5 sajnalom🥹
dec. 24. 18:23
 7/17 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem már olyan 8-10 éve nincsen karácsonyfám és full egyedül töltöm a karácsonyt. Annyi van nálam, hogy megfőzöm a halászlét aztán csókolom, hallgatok zenét, olvasok, alszok, teázgatok...ennyi. Lazán és nyugiban vagyok.
dec. 25. 14:02
 8/17 anonim ***** válasza:
78%

Ki a f.sz ez a lepontozó bajnok?

Most komolyan. Mi nem hasznos a válaszainkban?

Nem mindenkinek habos-babos rózsaszín ködösen telik a Karácsony szeretetben és nagycsaládban... mintha mi tehetnénk erről 😒😒😒

dec. 25. 15:01
 9/17 Senior Séf ***** válasza:
22%
Úgyis a telefonodat fogod buzerálni!
dec. 25. 16:20
 10/17 anonim ***** válasza:
20%
Megint egy anyakritizáló. Itt nincsenek felnőttek, akik nem az anyjukkal foglalkoznak állandóan?
dec. 26. 07:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!