Minek kell minden évben ez a karácsony című semmilyen tartalomtalan ünnepség?
Nem mindenki karácsonya ilyen sz*r, ahogy azt te elképzeled. Vannak, akik szeretnek dekorálni, szeretik a karácsonyi zenéket, vagy jókat enni. Lehet azt mértékkel is. Nálunk már évek óta nincs ajándékozás (nincs "fogyassz, fogyassz!"), mégis jól érezzük magunkat.
A "boldog karácsonyt!" szófordulattal mi a baj? A "k***a anyád!" jobb? Pont ez benne a jó, hogy egy kis kedvességgel teljesen össze lehet zavarni az embereket.
Leírtad a véleményedet, rendben van.
Hadd karácsonyozzon mindenki úgy, ahogy akar!
Ki is emelted a kérdést?
Vége van, lement, elmúlt, meg lehet nyugodni jövő novemberig.
A te dolgod, ha így érzed. Magánügy.
Mi szeretjük ezt az időszakot,a zenéket, az illatokat, a kaját, az ünnepi dekoràciót itthon, a karácsonyfát amit anno közösen vettünk és minden évben együtt díszítjük a férjemmel. a dolgos, koránkelős hétköznapokból jó kiszakadni erre a pár napra december 24 és január 1 között. Mi élvezzük.
De senkinek semmi nem kötelező. Ha téged nem érdekel, ne díszíts, ne csinálj ünnepi menüt, ne hallgass karácsonyi zenéket. A rokonlátogatás sem kötelező. De azért ettől még mások, akiknek nincs ilyen nyomorult, hangulatgyilkos hozzáállása, élvezhetik ezt az időszakot.:)
Ezt én sem tudom.
Vagyis tudom, mert ebben több embernek anyagi érdeke van.
Amúgy szerintem is gáz, hogy többnyire a fogyasztáson van a hangsúly.
Nagyon sok a médiából áradó reklám- szenny is, illetve az emberek mintha bevadulnának a bevásárlókp. Okban, ahogy bolyongnak, no és persze esznek bármikor.
Nekem ezektől pl annyira forog a gyomrom ebben az időszakban,
hogy nem is szoktunk venni
egymásnak tárgyi ajándékot. Az
év többi időszakában igen.
Mondjuk nálunk sosem volt az a legkiegyensúlyozottabb nap ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!