Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Miért nincs karácsonyi hangula...

Miért nincs karácsonyi hangulatom? Van esetleg más is így? Többi lent

Figyelt kérdés
Tavaly is ez volt már. Egyszerűen nem érzem hogy jön a Karácsony. Régen vártam, sőt, maga a Karácsony este is szép volt ha nem volt semmi akkoris. De most... ugyanolyan szürke hétköznap mint a többi, de ugyanez lett a Szilveszterrel is egyébként. Ugyanúgy ülök a gépnél, kvázi ugyanazt csinálom és csak az jár a fejemben, hogy vajon hány kedves ismerősömnek esett baja ezen az estén, hányan itták le magukat a sárga földig vagy hasonlók.

dec. 20. 17:37
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekkoromban én is így éreztem, alig vártam a karácsonyt, szilvesztert.

Aztán felnőttem, elmúlt a varázsa...azóta lényegében ugyanolyan nap mint bármelyik más az évben.

dec. 20. 18:37
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Hosszú évek óra csak néha nyáron rámjön egy picit, de ennyi
dec. 20. 22:31
 3/8 anonim válasza:
100%
Nekem sosincs. Egy nagy ürességet erzek meg szomoruságot hogy sosem tudom áterezni. Mondjuk van múltbéli oka de nem múlik el és nem változik a jelen. :(
dec. 21. 10:24
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én egyedül a gyerekeim öröme miatt várom. Egyébként nem hiányzik a folytonos jövés-menés a kaja készítés (igaz évek óta rendeljük) de ezen felül is kell készülni.
dec. 21. 14:48
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem sincs karacsonyi hangulatom. Pedig ahol elek, itt majdnem minden szomszednal eg a karacsonyi egosor eleg szepen fel van diszitve a hazuk. Mar tobb helyen van karacsonyfa. A boltok is ki vannak vilagitva. De en ezt valahogy nem tudom atelni ezt a karacsonyi keszulodest. Talan tulzottan is maganyos vagyok es mar sokan meghaltak a csaladomban :(
dec. 21. 20:38
 6/8 anonim ***** válasza:
73%

Felnőtté válás, meg gyerekként sokkal lassabbnak érzékelted az idő múlását és ezért volt különlegesebb, izgalmasabb.

Most felnőttként csak úgy repülnek a hónapok és azon kapod magad, hogy újra karácsony.

dec. 22. 13:15
 7/8 anonim ***** válasza:
53%
Mert gyerekként pl nem neked kellett szpni a sütikkel, főzéssel :D azért úgy könnyű "szeretni a karácsonyt", hogy egy másodpercet nem kell készülődni rá.
dec. 22. 18:23
 8/8 Metionin ***** válasza:
53%
Nekem már rég csak kötelező szabadnap. Gyerekkoromban, olyan 10 éves korom előtt még vártam, mert téli szünet volt, hó és mindig leadtak a tévében valami egész estés mesét. A téli szünet kezdete sokszor pont a napfordulóra esett, amikor mindenféle szokásunk volt, főleg az állatokkal. A külföldi rokonoktól csomag is jött egy ideig. Utána már amikor nagyobb voltam, annyi maradt meg hogy a szüleim egy karácsonyfa mellett ordítanak és úgy kell megpróbálnom tanulni. Gimis koromra teljesen semmivé vált az egész, pedig téli szünetem még akkor is volt, csak akkor már szívesebben lettem volna bárhol máshol, mint otthon.
dec. 23. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!