Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » December 26. miért ünnep?

Gál Gábor 2024 kérdése:

December 26. miért ünnep?

Figyelt kérdés
Azt sosem értettem, hogy december 24. miért nem az, de sosem gondolkodtam el december 26-án. Most rákerestem a neten, de nem találtam kielégítő magyarázatot. Ennyi erővel lehetett volna helyette a december 24. is.
dec. 7. 10:02
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Dec 24 karácsony elöestéje, sok helyen ünnep, sok helyen csak a délután szabadnap.

Dec 25 karácsony napja, 26 meg hagyomány alapján karácson 2. napja MO-on (meg egy csomó más országban is)

Külön oka nincs, kb annyi, hogy "csak"!

dec. 7. 11:23
 2/3 Mad Max2 válasza:
16%
Mert a kisJézuska igy rendelkezett
dec. 7. 12:00
 3/3 anonim ***** válasza:
11%
Hogy ne tudjon mindenki azonnal a boltba rohanni visszavinni a nem tetsző karácsonyi ajándékokat, egy nappal tovább kell megmaradni vele, így hátha mégis megszereti és nem viszi vissza. Jártam már így általam adott ajándékkal.
dec. 7. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!