Gál Gábor 2024 kérdése:
December 26. miért ünnep?
Figyelt kérdés
Azt sosem értettem, hogy december 24. miért nem az, de sosem gondolkodtam el december 26-án. Most rákerestem a neten, de nem találtam kielégítő magyarázatot. Ennyi erővel lehetett volna helyette a december 24. is.dec. 7. 10:02
1/3 anonim válasza:
Dec 24 karácsony elöestéje, sok helyen ünnep, sok helyen csak a délután szabadnap.
Dec 25 karácsony napja, 26 meg hagyomány alapján karácson 2. napja MO-on (meg egy csomó más országban is)
Külön oka nincs, kb annyi, hogy "csak"!
3/3 anonim válasza:
Hogy ne tudjon mindenki azonnal a boltba rohanni visszavinni a nem tetsző karácsonyi ajándékokat, egy nappal tovább kell megmaradni vele, így hátha mégis megszereti és nem viszi vissza. Jártam már így általam adott ajándékkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!