Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Milyen fa lesz karácsonykor...

Milyen fa lesz karácsonykor otthon, igazi vagy mű?

Figyelt kérdés
Azon gondolkodtam hogy idén műfenyőt kéne venni és minden faragás és hullajtást megúsznánk. Attól függetlenül imádom az illatát meg szépek is. De nem tudom mi lenne a jó megoldás. Hol lehet szép műfákat kapni?
tegnap 22:08
1 2 3 4
 21/31 anonim válasza:
83%

Csak is igazi

Én nem vagyok rest, napi1x összeporszívózok alatta és meg is van oldva a tűlevél probléma. Imádom az illatát, az egyediségüket.

Nálunk külön apa-fia program a befaragása.

Idén lesz a kivétel, gyökeres fát tervezünk venni, el szeretnénk a kertben ültetni.

ma 07:34
 22/31 anonim ***** válasza:
83%

“ Nem hat meg, hogy ezért termesztik. Tegye fel a kezét, akit megnyugtatna, ha azt hallaná, őt azért csinálták, hogy megöljék”

11: remélem semmit nem eszel, mert mindent azért termesztenek / tartanak, hogy megöljék.

A karácsonyfának való fenyőket el se ültetnék, ha nem lenne rá kereslet. És az a 4-5-10-15 év míg élnek, addig is oxigént termelnek - többek között neked.

Aki nem bírja a tűleveleket, az ne lucot vegyen, hanem nordmant - nekünk mindig az van és érdekes, nem kell alatta naponta porszívózni… alig hullik.

ma 08:38
 23/31 anonim ***** válasza:
42%

#22! Nagy a baj, ha valaki nem látja a különbséget aközött, hogy az életben maradásért termesztünk valamit, vagy a semmiért, csak, hogy legyen.

Egyébként az oxigén termelés jó érv. Az egyetlen értelmes érv ebben a témában.

ma 09:43
 24/31 anonim ***** válasza:
76%
Igazi. Jobban szeretem. Volt már mű, de csak az első pár évben szép, minden évben rondább lesz a ki-, becsomagolástól. Igazi fából meg minden évben lehet más, kisebb, nagyobb, terebélyesebb, keskeny, bármilyen.
ma 10:38
 25/31 anonim ***** válasza:
32%

Ezek a fenyők nem is léteznének a karácsony nélkül.

Én inkább veszek vágott fenyőt karácsonyra, minthogy olyan sertés husát egyem meg, amelyiket ipari körülmények között tartanak.

Egyébként meg:

„Nagy a baj, ha valaki nem látja a különbséget aközött, hogy az életben maradásért termesztünk valamit, vagy a semmiért, csak, hogy legyen.”

Remélem semmilyen olyan tevékenység nincs az életedben, ami túlmutat csak az életben maradáson. Remélem egy darab fa képkeret sincs az otthonodban, remélem tortát sem szoktál sütni/venni, remélem sosem hallgatsz zenét, mert a hangszerek többsége fából készül. És lehetne még sorolni.

ma 10:43
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk műfenyőnk van.
ma 10:46
 27/31 anonim ***** válasza:
19%
#25! Tudtam, hogy ezzel fogsz jönni. Természetesen mindenkinél van egy határ a szükséges és az öncélú között. Nekem valahol itt. A fenyők kivágását teljesen értelmetlennek tartom, ennyi. Ettől függetlenül, kapaszkodj meg, mert ellentmondás jön! Ha a kisfiam majd egyszer vágott fenyőt szeretne, fogok neki venni, mert a gyerekem öröme a fenyő élete fölött van a listámon. Csecsemőként viszont még nincs ilyen igénye.
ma 10:54
 28/31 anonim válasza:
27%

Az miért környezetvédelem,ha óriási területeken direkt kivágásra termesztenek növényeket?

Termesszenek maradandó fotoszuntetizáló növényeket, az a terület idővel kifullad,ha mindig kivágják a fákat róla,ha meghagynák, annak lenne értelme.

ma 11:20
 29/31 anonim ***** válasza:
56%

28: Nem környezetvédelemről beszéltünk, hanem ökológiai lábnyomról. A műfenyőnek nagyobb az ökológiai lábnyoma, mint a vágottnak, sőt még a cserepesnek is nagyobb. Az, hogy ma a karácsonynak része a fenyőfa az tény, azzal nem tudsz mit csinálni. Így ha valaki környezettudatos döntést akar hozni - és akar fenyőt (mert természetesen az a legkisebb ökológiai lábnyom, ha nincs fenyő), akkor a vágott fenyő a jobb választás. Ennyi.

Lehetne jobban hasznosítani azokat a területeket - biztos -, ahhoz viszont az kéne, hogy karácsonykor az emberek 90%-a ne akarjon karácsonyfát állítani. Btw a kivágott fák helyén újat ültetnek.

ma 11:37
 30/31 anonim ***** válasza:
76%
Igazi. Normannt szoktunk venni, nem hullajtja a levelét túlságosan, pedig január közepéig ragaszkodik hozzá a család (én szívem szerint leszedném Vízkeresztkor). Beállításkor és kivitelkor persze, hullik, de 2 alkalommal kell rendesen kisöpörni utána és akkor nem bukkannak elő a tűlevelek még tavasszal is.
ma 13:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!